Flytt

Bra checklista för flytt

När du ska flytta så är det en hel del saker du måste tänka på. Det är inte fel att i god tid planera din flytt, för då kommer allt att ske smidigt på själva flyttdagen. Allra smidigast går det att flytta med en flyttfirma i Falun, men du kan även be vänner om hjälp så klart. Nedan så har du en bra checklista som kan förenkla din flytt en hel del.

Förberedelser som du bör göra i god tid inför din flyttdag

Det finns en del saker du kan förbereda och det i god tid innan själva flyttdagen. Bland annat bör du antingen boka kärra eller hyrbil om du ska flytta på egen hand. Om du tänker anlita en bra flyttfirma i Falun är det även där bra att vara ute i god tid. Se även till att skaffa kartonger som du kan packa dina saker i. Se till att du har många, hellre för många är för få. Om det är så att du har en massa stora saker som inte kommer att få plats i din nya bostad, kolla då upp om du kan magasinera dem.

Saker att göra ett par dagar före flyttdagen

Ett par dagar innan flytten sker med flyttfirma i Falun så finns det en del saker du kan göra. Bland annat är det dags att packa alla saker. Se till så att du inte fyller kartongerna till bredden, de bör inte vara för tunga att bära. Märk även upp alla kartonger du packat klart med vad som finns i eller till vilket rum lådan hör.

Saker att göra kvällen innan flyttdagen

Nu är det dags att packa ner alla de sista sakerna. Du kan spara städmaterial om det är så att du ska komma tillbaka samma vecka för att göra flyttstädningen. Se även till att du har en bra plan inför flyttdagen. Vad ska du flytta först och vem bör finnas på plats redan på morgonen? Särskilt viktigt om du bett vänner och inte en flyttfirma om hjälp. Ladda din mobiltelefon så att den är fulladdad på flyttdagen. Det så att du alltid kan nås eller att du alltid kan få tag på de personer du behöver nå.

Saker att göra på flyttdagen

Nu är det dags att bära ut allt och transportera det till din nya bostad. När allt är ute, se till att du inte glömt något. Släck alla lampor, se till att alla fönster är stängda samt lås dörren. När du kommer fram till din nya bostad så gör en snabb check på att allt fungerar som det ska. Det kan vara el, värme, vatten och så vidare.

Elon Nordin
Senaste inläggen av Elon Nordin (se alla)