Proffs vid trädfällning i Uppsala

Det finns många olika anledningar till varför ett träd eller ett större skogsparti behöver fällas. Oavsett om det är ett eller flera träd kräver det stor kunskap och erfarenhet hos den som utför trädfällningen. Detta för att det ska ske både på ett tryggt sätt och rätt sätt. Tidigare användes handsåg och yxa när det kom till trädfällning i Uppsala men som tur är har den tiden passerat.

Nuförtiden används den självklara motorsågen och andra mer moderna hjälpmedel vilket har lett till att trädfällningen är något enklare. Däremot ska man inte underskatta vikten av att trädfällaren har tillräcklig styrka, teknik samt bra och effektiva redskap till sin hjälp.

Viktigt med planering och säkerhet vid trädfällning

Det finns flera olika anledningar till varför du bör anlita ett proffs för trädfällning i Uppsala när du är i behov av att fälla ett eller flera träd. Om du till exempel vill ha bort träd som står nära en byggnad eller grannens tomt är det viktigt att trädfällningen sker på ett korrekt sätt så inte trädet skadar något i närheten. Det är inte heller bara den tunga trädstammen som kan orsaka kostsamma skador. Även trädets grenar kan till exempel riva ner ledningar eller fastna vid olämpliga ställen.

En specialist kan därför använda både rätt planering inför trädfällningen och vilken metod som ska användas för att ge ett perfekt resultat. En professionell trädfällare har också erfarenheten och har förmågan att bedöma följderna av att fälla ett träd. Säkerheten när det kommer till trädfällning är A och O. En firma som sysslar med trädfällning ska ha den utbildning som regelverket från Arbetsmiljöverket kräver. De bör också vara certifierade, vara behöriga och givetvis ha relevanta försäkringar för din trygghet.

Tilläggstjänster som kan erbjudas i samband med trädfällning i Uppsala

Förutom att fälla själva trädet kan en firma som är specialiserade på trädfällning i Uppsala även erbjuda dig som kund vissa tilläggstjänster i samband med fällningen. De kan till exempel erbjuda tjänster i form av:

 • bortforsling av allt avverkat material
 • stubbfräsning
 • beskärning av träd och buskar
 • vedklyvning/kapning
 • plantering
 • häckklippning.

Golvslipning Helsingborg för bättre hållbarhet

Vill du fixa till dina golv? Då kan det vara hög tid att beställa golvslipning! En golvslipning i Helsingborg är ett relativt enkelt och prisvärt sätt för dig att fräscha upp hemmet utan att göra en omfattande renovering. Att göra en golvslipning är också ett miljövänligt alternativ som samtliga boenden kan ta till utan att det påverkar varken plånbok, miljö eller trivseln i hemmet. Det går snabbt, kräver inte särskilt mycket av dig, och det gör stor skillnad för din bostad. Boka en golvslipning i Helsingborg från https://www.uffesgolv.se/golvslipning-i-helsingborg/ redan idag för att fräscha till dina golv – perfekt att göra inför visning eller försäljning av bostad!

Varför slipa golv?

Som bostadsägare är listan på saker att göra vanligtvis ganska lång – det kan röra sig om allt från att byta tak eller fixa läckage till att köpa ny inredning och klippa gräsmattan. Oavsett vad det gäller vill man gärna inte lägga till fler punkter på listan. Med andra ord kan det vara skönt att undvika en golvrenovering om det inte är riktigt nödvändigt!

Men hur gör man det? Genom att beställa golvslipning i Helsingborg! Handlar det bara om att du vill fixa till golven och fräscha till hemmet kan en golvslipning verkligen göra stor skillnad. Detta kan göras på i princip alla trägolv och i alla bostäder, och det är verkligen ett smidigt och prisvärt alternativ.

Med en golvslipning kommer dina tidigare gömda och tråkiga trägolv förvandlas till ett glänsande, len parkett likt ett dansgolv. När golvet slipas och lackat ser det inte bara finare och fräschare ut, utan det ger även en lyxigare helhetskänsla i bostaden. Att göra en golvslipning behöver dock inte kosta så mycket, och så är det miljövänligt!

Fördelar med att göra en golvslipning

Alla golv kan må bra av en golvslipning! Det är en mångsidig lösning som samtliga bostadsägare kan ta del av och som kommer med många fördelar då det:

 • bidrar med en hemtrevlig touch
 • känns lyxigt
 • tar fram skönheten i dina golv
 • gör att du slipper renovering
 • är prisvärt!

Hur göra golvslipning i Helsingborg?

Om du känner för att få till den där extra stilrena och hemtrevliga touchen i ditt hem kan vi hjälpa dig – hos oss kan du beställa golvslipning i Helsingborg oavsett vilken bostad det gäller! Vi är experter på golv och vet verkligen vad vi sysslar med när det kommer till såväl slipning som lackering och lite mer omfattande ingrepp. Resultaten blir riktigt bra!

Vad kostar en golvslipning?

Kostnaden för en golvslipning varierar beroende på:

 • Hur ditt golv ser ut
 • vilket skick det är i
 • hur stort det
 • vilket material golvet är
 • vilken behandling du vill ha

Generellt sätt är dock en golvslipning väldigt mycket mer prisvärt än att göra en hel renovering, vilket ofta inte heller är nödvändigt. Vill du beställa en golvslipning är du varmt välkommen att kontakta oss för att få en offert för just ditt golv. Hos oss är alla välkomna – vi ser till att ditt golv blir som nytt igen!

När du beställer offert från flyttfirma

Att beställa en offert från en flyttfirma är idag extremt enkelt. De allra flesta har formulär på sin hemsida där information om flytten ska anges. Utifrån den informationen kan sedan företaget ge en offert. När offerten ska beställas behöver du därför veta…

Vilken dag vill du flytta?

Kom ihåg att det är vanligt att flyttfirmor tar mer betalt för flyttar som sker på helger och röda dagar. Detta eftersom de anställda har Ob-ersättning och därmed kostar mer för företaget.

Tips – Om det är fullbokat i slutet av månaden, försök att genomföra flytten tidigare under månaden. De allra flesta vill flytta i månadsskiftet vilket gör att dessa datum är uppbokade lång tid i förväg.

Hur ska din flyttfirma nå dig?

Att kontaktuppgifter måste lämnas är självklart. Det vanligaste är att telefonnummer och mailadress lämnas. De flesta hör av sig inom ett dygn. Antingen med en färdig offert eller med följdfrågor för att kunna skapa en offert. Är det en enkel flytt mellan två hyreslägenheter är chansen större att firman kan ge offert direkt – än om det är en flytt mellan två villor.

Kom ihåg – Ofta finns det en ruta att klicka i som innebär att du godkänner att företaget får hantera dina personuppgifter. De har därmed rätten att kontakta dig och spara uppgifterna så länge som det är relevant.

Vad flyttar du från? Vad flyttar du till?

Hur du bor idag påverkar hur lång tid en flyttfirma beräknar att arbetet kommer att ta. Detta framförallt utifrån att storleken på boendet speglar hur mycket egendom som ska byta adress. Är det en etta eller femma? En stor villa eller ett studentrum?

Mellan vilka adress ska flytten gå?

Du behöver även ange om flytten sker inom samma stad eller mellan två städer. Om flytten går mellan två städer behöver dessa självklart anges. Därmed kan din flyttfirma beräkna antalet mil de behöver köra och därmed även vilken ersättning som ska begäras.

Önskar du andra flyttjänster?

Det är idag mycket vanligt att en flyttfirma inte enbart erbjuder tjänsten att flytta din egendom utan även en rad kringtjänster som underlättar för kunden. Det kan exempelvis vara magasinering och flyttstädning. Att beställa alla tjänster vid en flytt från ett och samma företag brukar vara mycket uppskattat och bekvämt.

 • Flytthjälp
 • Magasinering
 • Montering
 • Packning
 • Nyckelhantering

Det finns ett större antal flyttfirmor som jobbar över hela Sverige. Bland annat är https://www.kvalitetsflytt.se/ en välkänd och etablerad flyttfirma.

Hitta erfaren byggfirma från Umeå

Bor du i eller i närheten av Umeå och är i behov av en professionell och skicklig byggfirma? En byggfirma i Umeå kan hjälpa dig med alla typer av kvalitetsarbeten, som bland annat projekt inom bygg och anläggning. Kanske är du i behov av snickare, golvläggare eller takspecialister? En professionell och erfaren byggfirma i Umeå är vana vid att arbeta under tuffare väderförhållanden och kan hjälp till med såväl renovering som nyproduktion. När du väljer ut en firma är det viktigt att du kontrollerar deras omdömen samt tidigare arbeten. Då ser du snabbt deras professionalism och spetskompetens. För dig som håller på att renovera eller bygger nytt, är det bra att välja en byggfirma från Umeå som kan erbjuda en helhetslösning. Då slipper du leta efter externa golvläggare och snickare och istället få hjälp med alla projektets delar av samma firma.

Bra att tänka på innan du anlitar en byggfirma i Umeå

Det är alltid bra att tänka igenom hela projektet innan du börjar kontakta byggfirmor. Se även till att du har bygglov för det som projektet rör. Du ansöker om bygglov hos Umeås kommun, mer exakt hos byggnämnden. Hos Umeås kommuns hemsida kan du enkelt hitta information om såväl bygglov som andra tillstånd. Dessutom kan du få tips om saker gällande avstyckning, rivning, trädfällning och vad som gäller för källarbostäder. Kanske behöver du även ha nybyggnadskartor? Detta hittar du också hos kommunens hemsida.

När du anlitar en byggfirma från Umeå kan du använda dig av ROT-avdraget. I kort innebär avdraget:

 • Du får 30 % av arbetskostnaden betald av Skatteverket.
 • Avdraget gäller för arbetskostnader på upp till 50 000 kronor.
 • Avdraget gäller för hushållsnära tjänster, vilket inkluderar såväl städtjänster som reparation och underhåll.

Det finns många fördelar med att välja en byggfirma från Umeå till ditt nya byggnadsprojekt. En snickare kan hjälpa dig med allt från mindre renoveringsarbeten till nybyggnationer. Kanske behöver du endast hjälp med ett golvbyte, detta kan också en byggfirma från Umeå hjälpa till med. Begär offert från flera företag för att hitta det bästa priset men kom samtidigt ihåg att välja ett företag med erfarenhet, kompetens och som inger förtroende.

Därför bör du skaffa solceller i Västerås

Solceller har blivit mer än trendigt och inte undra på. Solenergi förnyas ständigt och ingenting tyder på att solen kommer försvinna inom snar framtid. När du använder dig av solceller i Västerås omvandlas solens strålar till energi som du kan använda i ditt eget hushåll. Visst, en solcellsinstallation är inte gratis. Men det handlar om att beräkna hur mycket du med tiden kommer att spara in på minskad energiförbrukning. Vi går igenom allt du behöver veta innan du investerar i solpaneler i Västerås. Men först, en lista med fördelar:

 • Miljösmart alternativ. Solenergi i Västerås är både fossilfri och förnybar, något som innebär att solenergi har en minimal påverkan på miljön.
 • Du sparar in din investering med tiden. Det finns enkla beräkningar du kan göra för att snabbt räkna ut hur mycket dina solpaneler i Västerås kommer kunna producera.
 • Västerås ligger bra till på kartan. Ju längre söderut, desto bättre förutsättningar för solenergi. Västerås ligger just i ett område där globalstrålningen är som högst (i Sverige).

Solpaneler består av flertalet solceller. Det är när solens strålar träffar dessa solceller som växelriktaren omvandlar likströmmen till växelström, som du sedan kan använda i din bostad. Apropå växelriktaren, denna apparat hör till en av de viktigaste komponenterna för din solcellsinstallation.

Så fungerar solcellers växelriktare

När du ska välja ut dina solpaneler i Västerås behöver du även välja en bra växelriktare. Det är växelriktaren som omvandlar likströmmen till växelström, alltså den ström du sedan använder till all elektronik i hemmet. Dock har växelriktaren även andra arbetsuppgifter, bland annat ser växelriktaren till att solcellerna belastas på rätt sätt samt att de skapar så hög effekt som möjligt, oberoende av hur mycket solen skiner. Med andra ord gäller det att välja en växelriktare som håller hög kvalitet och som är så bra som möjligt. Detta eftersom växelriktaren i högsta grad påverkar hur stor elproduktion du kommer få. Växelriktare kostar mellan 15 000 kronor och uppåt. Ett generellt tips när du ska välja ut växelriktare för dina solpaneler i Västerås, är att underdimensionera växelriktaren med ungefär 15 %. Solcellssystem med en maxkapacitet på 5 kW kommer förmodligen inte att uppnå sin maxeffekt, varför det då räcker med en växelriktare på 4-4,5 kW.

Välj rätt arkitekt i Stockholm när konstruktionsritningar önskas

Välj rätt arkitekt i Stockholm när konstruktionsritningar önskas

Det är främst arkitekter som skapar de konstruktionsritningar som kan krävas vid en bygglovsansökan. Många erbjuder denna tjänst i Stockholm– men vilken ska väljas?

Har de bygglovsgaranti?

En arkitekt som erbjuder sina kunder bygglovsgaranti lovar att de ritningar som skapas kommer att resultera i att kunden får bygglov. Skulle kommunen av någon anledning neka ansökan kommer inte arkitekten ta ut någon avgift från kunden.

Detta innebär även att arkitekten inte åtar sig vilka uppdrag som helst. Först sker en översikt över att projektet kommer att kunna få bygglov.

Hur snabbt kan du få dina konstruktionsritningar?

De flesta vill få in bygglovsansökan så fort som möjligt eftersom handläggningstiden i Stockholm är relativt lång. Därmed brukar de även finnas önskemål om att hitta en arkitekt som kan leverera dessa ritningar snabbt. Hur fort det kan ta beror självklart på konstruktionens storlek och komplexitet. Att ta fram konstruktionsritningar för ombyggnation av balkong och tak på en villa går ju betydligt fortare än vid nybyggnation av ett flerbostadshus.

Sköter de även kontakt med Stockholm Stad?

Under processens gång kan du få frågor eller begäran om kompletteringar från Stockholm Stad. Genom att välja en arkitekt som tar helhetsansvar underlättas även denna bit. De kan ha all kontakt med kommunen och föra din talan. Därmed kan arkitekten även välja vilka frågor som måste gå vidare till dig och hjälpa till med dessa.

Vad kostar det?

Kostnaden beror på flera faktorer men kan även skilja mycket stort mellan de olika arkitekterna. Detta delvis beroende på vilken kundgrupp de vänder sig till och om de för tillfället är i behov av jobb eller inte.

Kontakta först en arkitekt för att få offert på jobbet. Är det enbart någon tusenlapp finns inte så stora summor att spara på att jämföra fler. Är det däremot ett stort projekt kan kostnaden bli betydligt större. Men se då inte enbart på vad det kostar att göra konstruktionsritningar utan även på vad vilka fler tjänster som kommer att behöva beställas från arkitekten.

Du kan även behöva…

I en bygglovsansökan kan det krävas flera olika dokument. Exempel:

 • Konstruktionsritningar och konstruktionsberäkningar
 • Energiberäkning
 • Brandskyddsdokumentation
 • Anpassningar för tillgänglighet
 • Anpassning för elfordon

Från 2020 gäller en lag som anger att det vid nybyggnation av flerbostadshus, med minst 10 parkeringsplatser, måste finnas framdragen el för laddning av laddningsfordon. Även dessa regler har arkitekten kontroll på och anpassar ritningen efter.

Producera din egen el med solceller i Timrå

Att producera sin egen el med hjälp av solceller har minst sagt blivit trendigt, även i landets nordligare delar. Timrå ligger förvisso inte så långt norrut men här drabbas man ändå av dom mörka vintermånaderna, där solen går ner redan vid 15, men ändå finns goda möjligheter att producera el med just solceller.

Egen el med hjälp av solceller

Solceller och solenergi låter troligen bekant i dom flestas öron vid det här laget, då det varit på tapeten dom senaste åren. Det är ett miljövänligare alternativ att producera el eftersom energin hämtas direkt från solen.

Många privatpersoner som väljer att använda sig av solceller kan dessutom sälja vidare ett eventuellt överskott till ett elbolag, och på så vis tjäna en extra slant. I Timrå syns solceller lite här och där och för den som är sugen på att producera sin egen del finns som sagt goda möjligheter.

Installera solceller i Timrå

SpiraTek är ett av dom företag som arbetar med att installera solceller i Västernorrland och därmed även i Timrå. Anlitar man ett företag till hjälp behöver man inte göra någonting själv, mer än att godkänna offerten om den känns okej, för att sedan låta arbetet sätta igång. Det företagen gör är följande:

 • Bygga ställningar runt byggnaden
 • Montera och installera solcellspanelerna
 • Kabeldragning och elinstallation
 • Anmälan av mätarbyte

Att installera solceller är alltså väldigt enkelt när man väl har fattat beslutet. Ett företag som arbetar med solceller och installationer kan även hjälpa till att söka bidrag för detta, om det är något man önskar, vilket kan vara en fördel för att få med rätt information i ansökan.

Bra att veta

Bor du i Timrå och har bestämt dig för att det är dags för solceller så finns en sak som är bra att veta, och det är att installationen anpassas efter varje enskilt uppdrag. Kanske räknar du med att få din solcellspanel på taket, där den knappt kommer att synas, men det är inte alls säkert att det är den bästa lösningen.

Solceller behöver såklart så mycket solljus som möjligt och därför kan panelerna komma att monteras på väggen eller på marken. Detta sker naturligtvis inte utan att man som kund blivit upplyst om det, men det kan vara bra att känna till i förväg. För en effektiv anläggning är det viktigt att den är placerad rätt vad gäller väderstreck och annat.

Ta hjälp med trädgårdsdesign i Stockholm

Har du köpt din drömvilla i Stockholm och behöver hjälp att fixa trädgården? Eller är det kanske bara dags att ta tag i dom igenväxta rabatterna i sommarhuset? Precis som att man kan anlita någon som bygger om, renoverar och inreder så kan man också anlita hjälp med att ta fram en bra och funktionell trädgårdsdesign. Nedan kan du läsa mer om vad det är, vilka fördelar som finns och hur man hittar ett företag som erbjuder hjälpen.

Vad är trädgårdsdesign?

Trädgårdsdesign är precis vad det låter som – design av trädgårdar och utomhusmiljöer. Den som arbetar med trädgårdsdesign kan vara trädgårdsarkitekt eller trädgårdsdesigner och denne har bland annat bra kunskaper om olika växter och miljöer. Man arbetar också med färg och form för att skapa en trevlig helhet i trädgården – kanske genom att blanda växtlighet, möbler, dekorationer och annat som lämpar sig utomhus.

Företag som arbetar med trädgårdsdesign erbjuder i regel flera olika tjänster, så som:

 • Designpaket i olika omfattning
 • Styling för trädgård
 • Rådgivning

Fördelarna med att anlita proffshjälp

Det är inte helt enkelt att planera en trädgård på egen hand om man inte har rätt kunskaper, speciellt inte när det gäller större projekt. Att anlita proffshjälp inom trädgårdsdesign gör att man kan planera arbetet för att sedan få ett långvarigt och hållbart resultat. I Stockholm används tjänster av både privatpersoner, fastighetsägare och bostadsrättsföreningar för att skapa en trevlig och trivsam trädgårdsmiljö.

Vem erbjuder trädgårdsdesign i Stockholm?

Det finns flera företag som erbjuder trädgårdsdesign i Stockholm och ett av dessa är Kiwano Garden. Det är ett litet företag men som ändå erbjuder allt som nämnts ovan – alltifrån designpaket till styling, till både privatpersoner, fastighetsägare och bostadsrättsföreningar. Oavsett om man behöver hjälp med ett stort eller litet projekt i Stockholm finns bra hjälp att få för den som vill kunna njuta av sin trädgård på en helt ny nivå.

Det man bör fundera på innan man anlitar någon är vilken typ av tjänst man egentligen efterfrågar. Vad är det du vill ändra i din trädgård och hur omfattande är projektet? Vill man göra det mesta av jobbet själv, men bara få sina idéer bekräftade, räcker det oftast att man köper rådgivning. Vill man ha hjälp med att rita upp en helt ny trädgård behöver man leta efter en sådan tjänst.

Stambyte – hur ofta måste det göras?

En av dom kanske vanligaste frågorna som rör stambyte är hur ofta det egentligen måste göras. För den som söker efter svar på nätet kan det skilja sig så mycket som med 30 år gällande när det är dags och det kan känna omöjligt att avgöra. Nedan kan du läsa mer om stambyte – hur ofta det behöver göras, hur man vet att det börjar bli aktuellt samt andra saker som kan vara bra att veta.

Stambyte – hur ofta?

Det är svårt att säga exakt hur ofta ett stambyte behöver genomföras då det är flera saker som spelar in. Material, underhåll och användning är sådant som påverkar och livslängden kan variera från 30 till 60 år. Ett stamsystem som är 30 år kan alltså i vissa fall behöva bytas ut, medan det i andra fall har 30 år kvar. För att veta säkert kan man anlita någon yrkeskunnig för en rörinspektion med några års intervaller. På så vis kan man ta reda på stammarnas skick och därmed också veta om dom håller ett tag till eller om det är aktuellt att byta ganska snart.

Hur vet man att det börjar bli dags?

Det finns flera tecken att hålla utkik efter som kan visa att ett stambyte bör genomföras ganska snart. Några av dessa är:

 • Återkommande stopp i avlopp
 • Läckage
 • Dålig avrinning

Många gånger krävs inte ett komplett stambyte vid dessa problem utan det kan räcka med renovering. Har man däremot stammar som är 30 år eller äldre och dessa problem är ständigt återkommande bör man vara på sin vakt och åtminstone börja överväga det där kostsamma och jobbiga stambytet.

Kan man göra lite åt gången eller måste allt göras på samma gång?

Rent tekniskt kan man byta ut delar av stammarna eftersom men det är inget som rekommenderas. Detta för att ett stambyte är ett otroligt omfattande arbete där man i dom flesta fall behöver bryta upp både väggar och golv. Att göra lite i taget kommer alltså att innebära ett väldigt långdraget och stökigt projekt – som dessutom tenderar att bli ännu dyrare. Undantagsfall är om bara en del av systemet är så dåligt att det behöver bytas. Då kan man givetvis byta ut bara den delen, om till exempel en skada har uppstått.

Utföra stambyte i Stockholm

När fastighetsägaren eller bostadsrättsföreningen har beslutet att ett stambyte behöver ske är nästa steg att ta in offerter. Om stambytet ska genomföras i Stockholm – vad ska man tänka på? Hur får man inte offerter?

Lämna kontaktuppgifter – för vidare diskussion om stambyte

Bor du i Stockholm kan ett flertal byggföretag anlitas för detta arbete. En enkel väg är att söka på internet efter kontaktuppgift till flera av dessa. Någon större informationsmängd behöver inte lämnas vid ett första skede. Generellt krävs bara att man anger sina kontaktuppgifter varpå byggföretaget hör av sig för vidare information. Orsaken är att stambyte är ett så stort projekt att en offert är omöjlig att ge direkt via internet.

Inspektion av stammar på plats

För att företagen ska kunna ge en tydlig offert behöver bostäderna inspekteras så att de kan avgöra vilka förutsättningar som finns. Det avgör även arbetssätt och därmed kostnad. Många byggföretag i Stockholm erbjuder gratis inspektion vilket innebär att de kommer ut till föreningen, kontrollerar förutsättningarna och ger offert utan att det kostar något.

Eventuella extra byggnationer

Som bostadsrättsförening finns fördel att även se över behovet av andra renoveringar i samband med att stambyte ska genomföras. Det kan vara allt från takbyte till renovering av fasad eller kök. Att samtidigt göra dessa renoveringar har flera fördelar och kan innebära ett lägre totalpris. För de som bor i lägenheterna kan det även vara skönt att de stora renoveringarna genomförs på en och samma gång istället för vid två tillfällen. För byggföretagen innebär det även ett tillfälle att samordna flera byggnationer vilket skapar logistiska fördelar.

Priset vid stambyte i Stockholm

Ett mycket stort antal byggföretag i Stockholm har stambyte i sitt tjänsteutbud. Det är därmed inte svårt för en bostadsrättsförening att få offert från ett tiotal företag. Men att enbart se på prisnivån och välja det företag med lägst pris är fel väg. Ett stambyte är ett mycket stort och komplicerat arbete så det är viktigt att välja ett företag som har gott rykte och gärna funnits länge inom branschen. En sak som skiljer företagen åt är om de har totalentreprenad med egna hantverkare eller om de även köper in tjänster från andra företag. En fördel med att byggföretaget har all kunskap, kompetens och personal som krävs är att de alltid har total överblick av vad som händer samt själv kontroll på vem som utför vad.