Stativ

Smart inredning för kabel och slang

Både i butiker och inom industrin finns ett stort behov av inredning som förenklar och påskyndar arbetet. Inom butiker såväl som i tillverkningsbranscher är det totala kablaget ofta stort. Effekten av detta är att man behöver göra mer eller mindre fasta installationer för att el skall finnas tillgängligt där det verkligen behövs. Genom att använda kabelställ och bobiner kan man ersätta många primitiva lösningar med flexibla motsvarigheter. Detta gör såväl arbete som tillfälliga anpassningar möjliga. Bland produkter för dessa syften är Hflex kabelställ och bobiner uppskattade hos många företag. Alla kabelsystem är anpassningsbara för att kunna hålla flera bobiner och minimera utrymmet om krävs.

Bättre hållbarhet

Förutom att det är enklare att hålla ordning på kablar, sladdar, slangar och annat som går att förvara på bobiner, är det också en fråga om hållfasthet. Det finns en stor risk för kabelbrott om man inte är noga i hanteringen av kablage. Genom att använda professionella kabelstativ och bobiner, kan man minimera dessa risker. Oavsett vilket arbete man utför, kan ett kabelbrott innebära timmar av felsökning för att i slutändan behöva göra om allting från grunden igen. Detta är ytterligare en av de många anledningarna till att man jobbar med sådan utrustning.

Kablar och slangar som visas upp i butik kräver ofta speciella lösningar för att intresserade skall kunna se vad som erbjuds. De kabelsystem som finns länkade i denna text har alla möjligheter att visas upp utan att de tar för mycket utrymme i butiken. Beroende på vad för antal kablar man tillhandahåller kan man behöva olika storlekar på stativen i fråga. För den som redan vid en första beställning känner till vad som kommer att behövas, finns stora och små alternativ att välja bland. Har man bara ett mindre behov kan ett enklare alternativ vara bäst. Dessa kan sedan byggas ut för att kunna hantera större volymer och valmöjligheter för kunderna. Samma stativ som används i skyltning kan fungera bra för att hålla ordning i lager och förråd. Här finns det mesta som behövs för att man skall kunna hantera sladdar och kablar effektivt.

Elon Nordin
Senaste inläggen av Elon Nordin (se alla)