Elektriker

Elektriker i Helsingborg

Elektriker i Helsingborg

När det kommer till diverse elinstallationer ska du alltid vända dig till en kvalificerad elektriker. Det är faktiskt förbjudet att utföra elinstallationer utan kompetens och utbildning. Däremot finns det vissa saker du själv får göra, som att byta glödlampor och lampknappar. För dig som håller på att renovera hemma eller kanske till och med bygger nytt är det bra att vara ute i god tid när du ska kontakta elektriker i Helsingborg. Att stå utan el är jobbigt, så du vill ju inte riskera att elektrikern inte har tid.
Det finns olika sorters elektriker, bland annat installationselektriker, serviceelektriker, industrielektriker och svagströmselektriker. För dig som bygger nytt eller renoverar är det installationselektrikern du ska kontakta. För industri och fabrik är det industrielektrikern som gäller. För att installationen av elen ska gå rätt till och utföras på ett säkert sätt behöver en behörig elektriker utföra jobbet. Oftast tar den här typen av hantverkare betalt per timme och priserna ligger ungefär runt 400 – 550 kronor.

Detta får du göra själv

Även om du ofta behöver anlita en behörig elektriker i Helsingborg för dina elinstallationer, finns det ändå en del saker du själv kan och får göra. Till exempel får du byta ut fasta installerade strömbrytare. Dock får dessa högst ligga på 16 ampere. Är du minsta osäker bör du dock alltid ta hjälp, elolyckor är tyvärr inte helt ovanliga.

Några moment du inte får utföra själv är fasta installationer, installera golvvärme och byta ut ojordade vägguttag till jordade.
Innan du anlitar en elektriker i Helsingborg behöver du kolla upp vissa saker. Bland annat bör du säkerställa att elektrikern är behörig. Kolla även upp recensioner för tidigare arbeten. Då priserna varierar en del kan det också vara bra att jämföra några olika firmor för att se prisläget, samt omdömet. Det allra bästa kan vara att be vänner om rekommendationer. Då kan man få mer detaljerad information om utfört arbete, och förhoppningsvis kan du hitta en elektriker att fortsätta arbeta med i framtiden också. Hittar man en hantverkare som man tycker att man fungerar bra med, kan det vara värt att hålla hårt i denna.

Juliana Norberg