Info

Fem tips när du ska köpa en bäddsoffa

Det finns många olika anledningar till att investera i en bäddsoffa. Den är perfekt för gäster som stannar över natten. Men även när det är trångt i bostaden kan en bäddsoffa vara en smart och praktisk lösning. Vad letar du efter när du köper en bäddsoffa? Och vilka är de bästa bäddsofforna? I denna artikel kommer vi att guida er till våra fem bästa tips du bör ha i åtanke när du köper en bäddsoffa!

Vad ska en bäddsoffa uppfylla?

En bäddsoffa har en dubbel funktion. Först och främst måste den vara bekväm. Vill du njuta av din favoritserie eller tar en drink med dina vänner? En bra bäddsoffa funkar för båda sakerna utmärkt. Dessutom är det bra om bäddsoffan är lätt att omvandla från sittmöbel till en underbar plats att sova på. Om du köper en bäddsoffa från Bäddsofflagret kan du vara säker på att hitta en som passar just ditt hem. Om bäddsoffan dessutom är tillverkad av ett slitstarkt tyg och designen tilltalar dig är det lätt att göra ditt val.

Hitta den bästa bäddsoffan med dessa fem tips

Dessa tips kommer att göra din shoppingresa för en ny bäddsoffa mycket enklare.  Du kan enkelt hitta den bästa bäddsoffan genom att följa dessa tips. För att du ska kunna njuta av din bäddsoffa så länge som möjligt är kvalitet och garanti minst lika viktiga som designen.

  • Soffans och tygets kvalitet. Välj slitstarka tyger, en tät klädsel och ett enkelt sätt att fälla ihop den. På så sätt får du längre glädje av din vackra bäddsoffa!
  • Sitt- och sovkomforten bör vara god. Oavsett om du använder soffan eller sängen ska båda vara bekväma.
  • Sök efter extra bekvämlighet. Tänk på fler förvaringsmöjligheter, en utdragbar sektion vid benen eller pocketfjädrar.
  • Storlek på soffan. Det är bra att mäta utrymmet noggrant innan du börjar handla. När du väl är i butiken kan utrymmet hemma kännas annorlunda. Antingen större eller mindre, så då kan du behöva välja en annan modell. Men om du mäter innan blir valet lättare.
  • Kontrollera garantivillkoren. Tveka inte att fråga säljaren om detta också. Ofta kan du avgöra kvaliteten på grundval av den garanti som ges. Ger säljaren garanti de första två åren? Då är det fullt möjligt att han vet att det är en riktigt bra produkt och då kan du kan köpa din hörnsoffa i lugn och ro.

Sammanfattande tips

Det är inte längre så att en bäddsoffa bara finns i en enkel modell. Numera finns det många varianter och modeller, som alla fokuserar på komfort. Bäddsoffor finns i många olika modeller. Dessutom är de alla utrustade med ett smart förvaringsutrymme, vilket ger dig möjlighet att utnyttja möbeln ännu mer.