Bygg

Inredningstips till en platsbyggd walk in closet

Ett extra rum eller en liten skrubb i en bostad kan med relativt enkla medel förvandlas till en platsbyggd walk in closet och även om det räcker med hyllor och smart förvaring kan det kännas både lyxigt och roligt att inreda rummet. Kläderna är förstås en del av inredningen men det kan vara roligt att experimentera med färger och former för att skapa den där rätta känslan. Nedan följer några inredningstips till garderoben.

Välj stil och färgskala

Modernt, lantligt, ljust eller mörkt? Även om en platsbyggd walk in closet ”bara” är en garderob kan det vara roligt att lägga lite extra krut på utseendet för att skapa en lyxig känsla. Utgå från stilen i det övriga hemmet eller bryt av med något helt annat!

Belysning i en platsbyggd walk in closet

Viktigast av allt när det kommer till inredning i en platsbyggd walk in closet är belysningen. Att leta efter dagens outfit under mörka morgnar blir inte lätt om det inte finns bra ljus i garderoben. Ett tips är att satsa på flera olika ljuskällor, till exempel:

  • Taklampa
  • Inbyggd belysning i hyllor
  • ”Mysbelysning” – till exempel en bords- fönster- eller golvlampa

Textilier

Kläder brukar förvisso innebära en del damm men trots det kan det vara värt att ta in lite textilier för att skapa en ombonad och lyxig känsla i en walk in closet. Finns ett fönster kan ett par tjocka sammetsgardiner blir fint, som med fördel kan hängas ända upp från taket, gärna i en skena.

Ett annat tips är att lägga en stor, mjuk matta på istället för att bara ha golv – det är mycket skönare att sätta kalla morgonfötter på än ett vanligt golv. Med textilier i form av gardiner och mattor är det dessutom enkelt att förändra en platsbyggd walk in closet när lusten faller på – att bara byta färg på dessa kan göra stor skillnad på helheten.

Det sista piffet

Sist men inte minst – piffet. Kanske det roligaste av allt när det kommer till inredning! Finns avställningsytor i garderoben passar det perfekt för korgar, lådor, skålar och liknande att lägga småsaker i. En sittmöbel i form av en puff, pall, bänk eller en fin stol kan vara både praktiskt och tilltalande. Tänk dock på att inte inreda allt för mycket med småsaker då det lätt blir för mycket av det goda.