Säkerhet

En vägspegel för er utfart ökar säkerheten vid utfarten

En vägspegel för er utfart är en bra investering som inte behöver kosta särskilt mycket pengar. Samtidigt stärker den säkerheten vid utfarten för både dig själv och andra. Läs vidare så berättar vi mer om hur vi resonerar!

Använd en vägspegel för er utfart och var nykter när du kör

Att du aldrig bör ge dig ut på vägen rattfull är någonting som de flesta av oss känner till och undviker att göra. Men har du tänkt på att du kanske borde köpa in en vägspegel för er utfart? Genom att göra detta kan du stärka säkerheten kring utfarten och se till så att du kan köra ut från denna på ett tryggt och säkert sätt varje gång.

3 ytterligare saker som du bör tänka på för att öka trafiksäkerheten

Innan du svänger ut från din utfört bör du även tänka på att:

  • Använda bilbarnstol om du har ett litet barn i bilen. Små barn sitter säkrast i en bilbarnstol och bör inte sitta själva i ett vanligt bilsäte. Detta för att skydda barnet på bästa möjliga sätt i trafiken. Därför bör du kontrollera att alla såväl vuxna som barn sitter fastspända på ett bra sätt innan du svänger ut från din utfart.
  • Stäng inte av bilens säkerhetsfunktioner. En annan uppenbar åtgärd som du bör tänka på är att inte stänga av bilens elektroniska säkerhetsfunktioner. Dessa är trots allt till för att göra din bilfärd tryggare för dig själv och dina medtrafikanter. Därför bör ABS-kontroll och andra funktioner vara aktiva och påslagna när du ger dig ut i trafiken. Faktum är att dessa många gånger kan vara skillnaden mellan liv och död.
  • Håll inte din mobiltelefon i handen. Ytterligare en viktig sak som du bör tänka på är att inte hålla din mobiltelefon i handen när du är ute och kör. Om du mot förmodan behöver plocka fram din smartphone bör du först stanna till på en parkering eller liknande. Det räcker trots allt med att du bara tittar bort från vindrutan i en bråkdels sekund för att olyckan ska kunna vara framme.
Teodor Axelsson
Senaste inläggen av Teodor Axelsson (se alla)