Balkong

Så väljer du rätt balkongräcke

En balkong kan vara en fantastisk oas där blommor och växter av alla dess slag kan finnas. Att gå ut på balkongen en varm sommardag och njuta av dagens första kaffe är en perfekt start på dagen. Men på balkongen behöver det också finnas ett balkongräcke. Detta på grund av säkerheten så att du själv eller någon annan person som befinner sig i bostaden inte ramlar ner.

Balkongräcket viktigt för säkerheten

När det kommer till våra bostäder är säkerheten en väldigt viktig faktor. För när du står på din balkong och blickar ut över omgivningarna inser man vikten av att ha ett bra räcke att luta sig mot. Ett balkongräcke är vanligtvis det första man tar tag i om man mot förmodan skulle tappa balansen och råka luta sig för långt över balkongkanten. Dessutom kan räcket säkerställa att hundar och andra husdjur håller sig på balkongen istället för att hoppa ner från denna.

Om du riskerar att falla mer än tre meter innan du slår i marken ska balkongräcket vara 1,1 meter högt. Dessutom behöver räcket ha en konstruktion som omöjliggör att det går att klättra över och på så vis ramlar ner från en hög höjd.

Fördelar med balkongräcke i smide

Just säkerheten är en faktor att ta i beaktande när du ska välja räcke till din balkong. En annan faktor är själva utseendet på räcket. Ett balkongräcke i smide är inte bara vackert och ger ditt hus en extra vacker inramning utan det är även tidlöst. Ett sådan räcke passar givetvis utmärkt på äldre och mer klassiska villor men det passar även bra på det mer moderna eller nybyggda huset.

  • Nästan underhållsfritt då det endast kräver någon rengöring då och då.
  • Ofta hög kvalitet och är hållbara.
  • God hållbarhet på lång sikt.
  • Räcket osar hantverk och tidlöshet.
  • Ger ett lyxigt och gediget utseende som lyfter hela huset.

Det finns färdiga modeller som du kan beställa. Om inte så kan du få hjälp och råd om vad som skulle passa bäst i just ditt hus. Du kan också få råd om vilken färg på balkongräcke som skulle vara mest lämplig.

Elon Nordin
Senaste inläggen av Elon Nordin (se alla)