Bygg

Plåtslagare Kungsbacka– deras arbete

Table of Contents

Har man skorsten eller trasigt tak är det dags och ringa en plåtslagare. Att själv utföra renovering eller reparation är ett riskfyllt arbete och då är det bättre att anställa ett proffs. Om man bor i Göteborg med omnejd kan en plåtslagare i Kungsbacka vara ett alternativ.

Vad gör en plåtslagare?

En plåtslagare arbetar med att klä byggnaders tak och fasader med plåt. De jobbar på höga höjder och arbetar i millimeterprecision. I arbetsuppgifterna ingår att tillverka, bearbeta och montera plåtdetaljer i olika former. Vanliga arbetsplatser är antingen nyproduktion eller renoveringsarbeten. Ibland arbetar de med montering av taksäkerhetsanordningar och regnvattensystem. De tillverkar, bearbetar och monterar tak- och fasadbeklädning av plåt. De tillverkar plåtdetaljer efter ritningar eller egna mått.

Skorstensskydd

Om man har en skorsten så kan den behöva skyddas med en skorstenshuv. Man skyddar då rökkanalerna i skorstenen, håller fåglarna borta och skyddar mot dåligt väder. En skorsten som inte är skyddad blir utsatt för fukt vilket kan orsaka skador på skorstenen så att den till slut vittrar sönder.

  • Skorstensskydden tillverkas i olika material, lackerad stålplåt, svart eller tegelröd koppar.
  • De finns i flera olika färger och har en enkel öppningsfunktion som används vid sotning.
  • Ett skorstensskydd minskar risken för fuktskador.
  • De har fågelnät så man slipper oönskade fågelbon.

Solceller

Utvecklingen av solenergi går framåt med rasande fart och marknaden växer stadigt. För en plåtslagare är detta en positiv utveckling eftersom många numera inriktar sig på hållbar el och det är plåtslagare som monterar dem. Intresset för solenergi är stort och är ett bra tillskott i plåtslagares tjänsteutbud. Som plåtslagare är man van att arbeta på tak, och det är därför ett utmärkt jobb för en plåtslagare. De har erfarenheten och kunskapen som krävs för att montera funktionella infästningar. Det krävs visserligen en behörig elektriker för att koppla ihop solcellerna på taket, men det finns möjlighet för elektrikern att delegera detta till en plåtslagare.

Plåtslagare i Kungsbacka

Bor man i Kungsbacka finns det olika plåtslagare att vända sig till. Det är alltid viktigt att vända sig till behörig och utbildade plåtslagare när man behöver ändra något i taket. Det är ett riskfyllt arbete som måste utföras av ett proffs för att minimera skaderisken.

Gudmund Ek
Senaste inläggen av Gudmund Ek (se alla)