bostäder, Fastigheter

Viktiga beslut om hemmet

Det var roligt i början – du fick bestämma precis vad du ville, och även de mest långsökta lösningar fixades. Drömmen var på väg att bli sanning! Tonvis med sand och cementdamm senare är det kanske inte lika roligt längre, och det enda du önskar dig är att husbygget ska bli klart så att du kan flytta in. När det blir dags att installera dörrar och fönster är det lätt att falla för frestelsen att välja första bästa – dörren ska ju trots allt bara sitta där, det gör väl inte så mycket?

Jo, det gör det. Dörrvalet har en enorm påverkan inte bara på själva utseendet på ditt nya hus, utan även på din framtida nattro. Hur så? Läs vidare och ta reda på hur det ligger till.

Rätt säkerhetsdörr

Det finns ett par detaljer du bör tänka på när det blir dags att välja din nya säkerhetsdörr. Tänk på följande:

  1. Den ska vara ljuddämpande.
  2. Den ska fungera som brandskydd.
  3. Se till att du får certifikat på att dörren verkligen uppfyller säkerhetskraven.
  4. Priset kan variera – så kolla om installationen ingår i slutpriset, och jämför olika återförsäljare.
  5. Slutligen: glöm inte utseendet! Dörren är en viktig del av det helhetsintryck som ditt hus skapar. Välj därför en modell som passar din smak och smälter in fint med resten av din inredning.

Tänk dig in i situationen…

Mitt i natten väcks du av ett konstigt ljud. Det som händer sen beror ganska mycket på ditt val av dörr. Du som valde första bästa kanske oroligt går upp och tittar runt lite. Du kikar genom gardinerna ut i en mörk gård, du känner på låset för att kolla att det är ordentligt stängt. Du ser inget, så du går och lägger dig igen, men du kan inte somna. ”Tänk om det är en tjuv?”

Du som däremot valde att installera säkra dörrar är inte så orolig. Du vet att du är trygg, så du somnar om i vetskapen att om något riktigt lurt är på gång kommer larmet att ringa, dörren kommer inte att öppnas från något håll utan nyckel, och förresten så har kanske den ordentliga utomhusbelysningen redan skrämt bort alla tjuvar. En säkerhetsdörr är så mycket mer än bara en ingång. Genom att välja rätt skyddar du din familj och din egendom från tråkiga händelser, samt sätter prägel på ditt hus.

Juliana Norberg