Fastigheter

Var förberedd när skadan är framme

Alla som ännu inte har installerat en vattenfelsbrytare i sitt hus borde tänka om. Att installera en vattenfelsbrytare i ert hus är inga konstigheter men ändå så finns det många svenska hem där det inte finns någon vattenfelsbrytare. Om ni bestämmer er för att installera en vattenfelsbrytare så kommer ni skydda er själva mot framtida vatten- och fuktskador. Detta är en otrolig investering för ert hus och det kommer inte verken att ta er mycket tid eller kosta er särskilt mycket pengar.

Vattenskada

Om ni däremot inte installerar en vattenfelsbrytare och får en vattenskada i ert hus så kommer det inte bli en billig historia. Även om ni har en bra försäkring så kommer ni ofta ändå att få betala en ansenlig summa för att sanera ert hus. Vattenskador har blivit ett väldigt stort problem i Sverige och varje år så är det fler än 100 000 vattenskador där de flesta problem beror på skador på vattenledningssystem. På vår hemsida så kan ni läsa mer om hur en vattenfelsbrytare faktiskt fungerar, men det mest effektiva som denna maskin gör är att stänga av allt ingående vatten när ni bestämmer det men även att varna er eller stänga av vattnet när den känner av en läcka.

Om ni inte installerar en vattenfelsbrytare i ert hem och skulle råka ut för en vattenskada så kan det inte bara bli dyrt utan verkligen skada ert hem. En vattenskada kan leda både till en fuktskada, mögel, allergiproblem och göra så att flera rum i ert hus måste stängas av för reparation. Ingen vill lägga en massa pengar på denna reparation som lika lätt kunde ha förhindrats med hjälp av en vattenfelsbrytare så vad har ni egentligen att förlora på att installera en vattenfelsbrytare så snart som möjligt? Ni kommer definitivit att känna er säkrare när ni åker iväg på en längre semester eller bara för att ni vet att en vattenfelsbrytare faktiskt håller koll på era vattenledningar.

Men det är inte bara en vattenfelsbrytare som kan förhindra en potentiell vattenskada. Självklart så finns det praktiska saker som ni kan göra för att förhindra att ert hus ska bli ett av många som drabbas av en vattenskada varje år. Ni kan till exempel se till att er diskmaskin och er kyl och frys placeras på ett vattentätt underlag. På så vis så blir det inga fuktskador om någon av dessa maskiner skulle gå i sönder om ni inte är hemma eller om det helt enkelt skulle börja läcka vatten när diskmaskinen är igång. Ni kan också hålla koll på att era rör installationer fortfarande är täta med hjälp av en vattenmätare. När ni använder den så kan ni se om mätarens visare rör på sig även om alla anslutningar och kranar är stängda och detta kan vara ett tecken på läckage.

Om ni vill förhindra att ni ska komma hem till ett vattenskadat hus så kan ni också se till så att er huvudkran till ert vattensystem är väldigt lättåtkomlig och att alla familjemedlemmar faktiskt vet var den är och hur den fungerar om någonting skulle hända. Något att tänka på att även ha är ett vattentätt avtal med en fastighetsskötare som har jour dygnet runt. EMJ Service är en erkänt kunnig fastighetsskötare som man kan lita på 24/7 när och om något går på tok.

Elon Nordin
Senaste inläggen av Elon Nordin (se alla)