Golv

Därför bör du anlita ett auktoriserat golvföretag

Därför bör du anlita ett auktoriserat golvföretag

När du behöver få ett arbete gjort med golvet har du säkerligen en rad olika aktörer att välja mellan. Bor du i en av landets större städer är urvalet riktigt stort, med tanke på hur många firmor som finns samlade på en relativt liten yta. Många skulle nog rekommendera att man väljer att anlita ett auktoriserat golvföretag.

Fem anledningar

På hemsidan https://www.wasaparkettservice.se/ har de listat ett antal anledningar till varför man bör anlita ett golvföretag som är auktoriserat. De är som följer:

  • Lägre totalkostnad
  • Större trygghet
  • Högre kompetens
  • Bättre för miljön
  • Enklare

Lägre totalkostnad

Med lägre totalkostnad kan Wasa Parkettservice delvis syfta på att auktoriserade golvföretag är mindre benägna att göra misstag. De kan också syfta på att man använder bättre material och gör ett arbete som är mer hållbart. Även om auktoriserade golvföretag förvisso kan vara lite dyrare att anlita per timme, så kan det vara värt att betala för tryggheten. Trots allt kan det bli riktigt dyrt om misstag sker. Om misstaget dessutom görs av en oseriös aktör kan det vara svårt att få dem att göra om – och göra rätt.

Större trygghet

För att få behålla sin auktorisation har man vissa skyldigheter, bland annat gällande hur arbetet utförs. Du kan känna dig tryggare när du anlitar ett auktoriserat golvföretag, än när du anlitar ett som inte är auktoriserat.

Högre kompetens

Som nämnt ovan – en viss kompetens krävs för att få kalla sig auktoriserad. Anlitar du ett auktoriserat golvföretag kan du känna dig trygg med att de är kompetenta – med alla fördelar som den tryggheten innebär.

Bättre för miljön

Stora delar av branschen har ett starkt miljöfokus. Anlitar du ett golvföretag som är auktoriserat kan du räkna med att det är större sannolikhet att de arbetar miljövänligt. Företagen som är anslutna ska arbeta aktivt med relevant hållbarhets- och miljöfrågor inom byggbranschen.

Organisationen jobbar utefter FN:s globala hållbarhets mål samt ISO 26 000, en standard där det beskrivs hur företag kan arbeta med socialt ansvar. För entreprenörerna finns här ett fokus på olika delar av kvalitet, hållbarhet, miljö och arbetsmiljö. Det här kan läsas på auktorisation.se, vars logga https://www.wasaparkettservice.se/ skyltar med på sin domän.

Enklare för beställare

Med hjälp av organisationernas upphandlingsunderlag blir det enklare för beställarna att handla upp golvtjänster med god kvalitet och gott miljöfokus.

Teodor Axelsson
Senaste inläggen av Teodor Axelsson (se alla)