Fastigheter

Finns det spännande elbolag?

En fråga som kanske inte så många ställer sig, och som kanske inte heller har något vidare bra svar, är om det finns några spännande elbolag. Det enkla svaret är nej – det finns inga spännande elbolag men däremot kan det finnas saker som är spännande att undersöka när det kommer till elbolag – framför allt när det gäller avtal och priser.

Inga spännande elbolag – men spännande saker att göra

Alla elbolags uppgift är ungefär densamma och det är svårt att erbjuda något spännande i ett elavtal – kunderna vill ju bara ha sin el och gärna till ett så bra pris som möjligt.

Men det finns saker som kan vara spännande att kolla närmare på när det kommer till just elbolag. Många väljer ett, till exempel i samband med en flytt, och betalar faktura in och faktura ut, år in och år ut, utan att tänka mer på det. Många har inte ens koll på om elpriset förändras, utan betalar som sagt bara varje faktura utan att ens kolla närmare på den. Men genom att börja granska villkoren kan det visa sig finnas flera fördelar att behålla, eller byta, avtal.

När det kommer till försäkringar kan man ofta höra att man rekommenderas att se över sina försäkringar ungefär en gång per år – och detsamma skulle man kunna göra med elbolag. Även om elavtal är ganska trista, precis som försäkringar kan vara, så kan det faktiskt vara ganska spännande att sätta sig ned för att jämföra några olika för att se hur det skiljer sig och det kan man bland annat göra på följande punkter:

  • Priser
  • Villkor
  • Miljö

Vem vet – kanske går det att hitta ett spännande elbolag trots allt eller åtminstone ett som erbjuder ett mer intressant pris.

Investera på börsen

Nog för att det kanske inte finnas några spännande elbolag – men det finns fler spännande saker man kan göra förutom att jämföra priser lite då och då – och det är att investera i ett elbolag på börsen!

Detta om något kan ge lite spänning i vardagen för den som tycker att aktier och allt som hör där till är intressant. Detta kan faktiskt vara en riktig pulshöjare stundtals – något som dom flesta som någon gång investerat på börsen säkert har märkt av en och annan gång.

Elon Nordin
Senaste inläggen av Elon Nordin (se alla)