Elektriker

Hitta referenser för elektriker i Täby

Oavsett om det är snickare, barnvakter eller elektriker i Täby som ska anlitas är det viktigt att kontrollera företagets rykte och omdöme. Detta för att förvissa sig om att de är seriösa och överlag har nöjda kunder. Till viss del kan denna ”kontroll” ske på samma sätt var man än bor i Sverige. Men det finns även vissa lokala lösningar. Här presenteras hur en sökning och kontroll kan ske när en privatperson vill anlita en elektriker i Täby.

Första steget – Har elektrikern auktorisation?

Det är olagligt att utföra elinstallationer och andra arbeten som elektriker utför utan att ha auktorisation från elsäkerhetsverket. Vill du vara på den säkra sidan bör du alltså kontrollera att den elektriker som anlitas har behörighet. Avsaknad av behörighet hos elektrikern kan ha stora konsekvenser i försäkringsärenden om någonting skulle gå fel. Framförallt äventyras säkerheten om man anlitar en lekman för eldragningar och elinstallationer. Då är det bättre att anlita en professionell elfirma istället.

Gå till ”Kolla elföretaget” på Elsäkerhetsverkets hemsida. Det är en söktjänst som presenterar alla auktoriserade elektriker samt på vilken nivå de har auktorisation. Genom att skriva in ”Täby” i sökrutan presenteras alltså alla elektriker i Täby som har rätt utbildning och auktorisation för uppdraget.

Elektriker Täby

Andra steget – Vad säger kunderna om elföretaget?

Andra steget är att se vad tidigare kunder säger om företaget. Det kan exempelvis ske via Reco.se. Många företag väljer även att automatiskt visa dessa recensioner på sin hemsida vilket skapar en stark trovärdighet. Ett exempel kan tas från en elektriker som har 4,7 av 5 möjliga i betyg och ca 50 verifierade recensioner. Självklart är detta en styrka att kunna uppvisa utifrån ett marknadsföringsperspektiv. Framförallt gäller det att söka omdömen på sidor vars filter innebär att falska recensioner inte kan läggas upp.

Tredje steget – Vad säger vännerna?

Har någon vän nyss renoverat badrummet eller av annan anledning anlitat en elektriker i Täby? Prata med dem och fråga vilket företag som anlitades och om de kan rekommendera dem. Det är dessa referenser som ofta får väga allra tyngst. En sökning på nätet efter det specifika bolaget kan också vara på sin plats. Det finns gott om bra och kompetenta elektriker. Se till att hitta en av dessa vid behov av eldragning eller installation.

Fjärde steget – Kontrollera Råd & Rön

Sista steget är att kontrollera om företaget finns med på den så kallade Svarta Listan. En lista som sammanställs två gånger per år och som presenterar företag som valt att inte gå efter ARN:s linje efter en tvist med en kund. Det krävs inte mer än ett par minuter för att kontrollera och söka upp omdömen. Men det kan spara timmar av oro och krångel genom att rätt elektriker i Täby anlitas från början.

Gudmund Ek
Senaste inläggen av Gudmund Ek (se alla)