Målare

Måla om i hemmet

Genom att använda en burk färg kan du förändra ett rum så att det får ett helt nytt utseeende! Att förändra en hall så att den känns välkomnande, eller att å det slitna köksbordet eller den fula stolen att bli som nya igen, kan både vara enkelt, snabbt och billigt! Att måla ett rum innebär flera fördelar.

En målad vägg kan vara enkel att hålla ren och skulle skadan vara framme så går det lätt att åtgärda med lite ny färg och eventuellt lite spackel. Det går även att måla på de flesta ytor. Du kan välja färgkulör helt utifrån dig själv och din smak. Färger och nyanser finns i många olika utföranden och därför kan du få den färg som du vill ha utan att behöva mönsterpassa eller få skarvar här och där.

Målare i Stockholm

Vill du ta in hjälp från hantverkare med stor erfarenhet av allt ifrån målning till underarbete, spackling och tapetsering? Det finns flera målare i Stockholm som fackmannamässigt och snabbt förskönar din tillvaro! Även om du väljer att själv inte genomföra arbetet, kan det vara intressant att sätta sig in i de olika delarna. Här finner du en hel del intressant information.

Olika färger upplevs på olika sätt

Människans färgsinne är också sammanlänkat med välbefinnande och sinnesstämning. För visst har vi väl alla hört att blått är lugnande och att gult är en glad färg? Forskning har påvisat att det inte bara är själva kulören utan även nyansen som har en inverkan på oss människor, både psykiskt och fysiskt. Att förändra ett rum med färg innebär att du med kulören, mängden färg och nyansen, kan göra ett rum till vilken miljö du vill och skapa den sinnesstämning du vill ska råda i rummet.

Färg väcker olika typer av känslor och associationer, och kan försköna rummet om de används rätt. Om det finns flera färger i samma rum så kan detta uppfattas som stimulerande. Men om färgerna blir alltför många så kan det bli stressande istället eftersom färgerna påverkar varandra. Hur man uppfattar färgen beror också på ljuset och det är därför viktigt att man väljer färg efter den belysning som ska vara i rummet. Det finns mängder med tips om hur du förändrar ett rum med färg, som exempelvis att ljusa färger ökar volymen i ett rum. Ett mörkt golv gör att blicken istället fokuserar på möblerna och ränder på tvären breddar ett rum. Våga prova!

Elon Nordin
Senaste inläggen av Elon Nordin (se alla)