Städning

Städa hemma

Orkar du inte ta itu med vardagsstädningen? Då kan det vara på tiden att du anlitar hemstädning i Malmö. Hemstädning ansågs förr vara för familjer med mer pengar, en onödig lyx. Så är det dock inte idag. Med RUT-avdraget är det inte särskilt dyrt att anlita en städfirma. Du kan dessutom välja hur ofta du vill ha hjälp med hemstädning i Malmö, exempelvis en gång i veckan eller varannan vecka. Många uppskattar den vardagliga städningen som exempelvis golvrengöring och rengöring av badrum och kök. Andra vill hellre ha hjälp med lite mer omfattande städning, som fönsterputsning eller städning av biutrymmen. Du kan ofta hitta checklistor på vad varje enskild städfirma erbjuder i sina tjänster. Ofta kan man även lägga till extratjänster till extra kostnad, som exempelvis rengöring av ugnen eller liknande.

Vad brukar ingå vid hemstädning i Lund?

  • Dammsugning av golv, lister, mattor och stoppade möbler
  • Spegelputsning
  • Avdamning av möbler
  • Rengöring av kök (spis, köksöar, diskho och bänkar)
  • Skräpbehållare töms
  • Avtorkning av skåpluckor

En del företag erbjuder ännu mer i sina checklistor, som exempelvis rengöring av duschen och tömning av samtliga golvbrunnar. Andra erbjuder färre punkter på listan men har många extraval som man själv kan göra. Detta kan vara fördelaktigt eftersom varje hem är unikt och du som privatperson kanske behöver hjälp med särskilda städmoment för att utföra andra själv. För information om vad som går att beställa när det rör sig om hemstädning i Lund, är det bra med en direkt kontakt. Här finns en driven verksamhet inom hemstädning i Lund.

Innan städfirman kommer hem till dig är det bra om du har plockat undan saker som ligger i vägen för städföretaget. Det kan handla om att det ligger kläder på en stol, att köksbordet är fyllt av skolböcker och tidningar eller att du har allt ditt smink framme i badrummet. Detta tar tid för städföretaget att plocka bort, något som kostar pengar för dig. Därför är det bra att gå igenom hemmet lite snabbt och plocka undan sådant som kan vara i vägen. Var noga med att kommunicera med städföretaget så att ni kan undvika missförstånd. Kanske har du synpunkter på hur något särskilt ställe ska rengöras, eller önskemål om något annat. För en dialog och jämför priser genom att begära offert från ett par olika företag.

Juliana Norberg