Målning

Vad kostar målare i Borås

Vad kostar målare i Borås

Om du funderar över att anlita en målare i Borås finns det några saker att tänka igenom först. Målare är en sorts hantverkare och de flesta tar betalt per timme. Dock kan du inte sällan använda dig av rot-avdraget för att dra ner arbetskostnaden. För att du ska bli nöjd med jobbet är det alltid bra att jämföra några olika målerifirmor. Allra bäst är det om du kan få tips direkt från en vän eller familjemedlem. En målare i Borås kan oftast bistå med olika typer av tjänster, exempelvis fasadmålning men också detaljmålning samt invändig målning. Kanske har du lust att förändra vardagsrummet? Idag är det nästan mer vanligt att anlita en målare för målning av väggarna än att tapetsera. Målning går snabbare och ger ett klassiskt, snyggt och stilrent resultat. Dessutom kan du välja bland såväl alla kulörer och nyanser men även finish. Det finns satinfärger som ger en otroligt vacker lyster till väggen och nästan gör att den skiftar i färg beroende på hur ljuset ligger på.

Vad kostar det?

Priset för att anlita en målare i Borås beror lite på vilken sorts jobb du vill ha hjälp med. Ibland är det endast en målare som kommer och jobbar, ibland är det en firma där man skickar ut ett team av målare, särskilt om det gäller större arbeten som en fasadmålning. Vanligtvis kan du räkna med att priset för en målare i Borås ligger på cirka 600 kronor i timmen. Då är inte rot-avdraget medräknat. Det finns några olika saker som påverkar priserna. Bland annat är det dyrare i vissa städer, oftast i större städer som Stockholm, Göteborg och Malmö. Priset kan också påverkas en del beroende på hur duktig du är på att förhandla om priset.

Finare resultat

Man ska inte underskatta det jobb en professionell målare utför. Det krävs utbildning och erfarenhet för att kunna få ett perfekt resultat, oavsett om det gäller ommålning av en vägg inomhus eller en total fasadmålning. När du lejer bort jobbet åt en målare i Borås kan du känna dig säker på att resultatet blir felfritt, snyggt och dessutom snabbt gjort.

Teodor Axelsson
Senaste inläggen av Teodor Axelsson (se alla)