Städning

Städfirmor i Göteborg – så hittar du rätt

Den som upplever att tiden aldrig räcker till allt man vill göra har kanske funderat på att anlita hjälp med några av de minst uppskattade vardagssysslorna. Tur är då att det finns ett stort antal städfirmor i Göteborg som kan hjälpa till med städning hemma, oavsett om det är vid ett enstaka tillfälle eller om man är ute efter en långsiktig lösning. En av dessa är sverigeco.se.

Städfirmor i Göteborg underlättar vardagen

Det stora antalet städfirmor i Göteborg utför i hög grad samma typ av tjänster, men vad som skiljer dem åt är generellt priset och hur väl arbetet utförs. De vanligaste tjänsterna är

  • Hemstäd: få regelbunden städning utförd i hemmet – ett sätt att frigöra tid i vardagen!
  • Storstäd: för särskilda tillfällen, kanske en speciell persons födelsedag eller event, när perfektion är av högsta prioritet.
  • Fönsterputs: när vårsolen tittar fram finns det mycket annat att göra än att putsa fönster – överlåt istället detta till proffs!
  • Flyttstäd: att flytta kan vara stressigt nog. Att överlåta flyttstädningen till en städfirma kan göra upplevelsen betydligt trevligare.

Ett bra sätt att få en överblick av vilka alternativ som finns är att använda en omdömessajt. Genom att läsa andra personers recensioner av företag går det ganska snabbt att bilda sig en uppfattning om huruvida en särskild städfirma är lämplig.

RUT-avdrag på hushållsnära tjänster

En annan klar fördel med att anlita en städfirma är att man som privatperson sedan 2007 tillåts utnyttja RUT-avdrag på hushållsnära tjänster. Detta innebär att städfirman drar av en skattereduktion om upp till 50 procent av kostnaden direkt på fakturan. Städbolaget sköter oftast också kontakten med Skatteverket för att underlätta processen. Notera dock att städfirman måste inneha ett F-skattebevis för att RUT-avdraget ska vara giltigt och kringtjänster, som material, resor och utrustning, ger inte rätt till RUT-avdrag.

Det finns också en övre gräns för hur mycket en enskild person kan dra av. Totalt kan en person få avdrag på maximalt 75 000 kronor per år i RUT- och ROT-avdrag, av vilket max 50 000 kronor får vara ROT-avdrag. Således beror det maximala beloppet en person kan dra av i RUT-avdrag på hur mycket ROT-avdrag denne redan fått.

Elon Nordin
Senaste inläggen av Elon Nordin (se alla)