Renovering

Renovera köket

När man ska renovera köket så är det många beslut som ska tas och många övervägningar att göra för att det ska bli så bra som möjligt. Det kostar ofta en hel del pengar att göra vid sitt kök och det är kanske inte något man gör allt för ofta. Då vill man gärna att det ska bli både snyggt, praktiskt och funktionellt.

En fläkt till köket har både en väldigt stor funktion och är en inredningsdetalj. Det finns många olika fläktar att välja mellan och vilken valet till slut faller på beror på vilka behov och krav man har. Valet av fläkt beror också på vart den ska placeras, många väljer en takintegrerad köksfläkt eftersom den är så diskret.

En takintegrerad fläkt

Om man väljer en takintegrerad köksfläkt så får man en fläkt som är infälld i taket och på så sätt är väldigt diskret. Om man har ett kök med mycket öppna ytor och inte vill ha så många detaljer i sitt kök så kan den här fläkten vara det perfekta valet. Fläkten tar inte heller upp plats i köket och det är lätt att skapa den där stilrena designen som många gillar.

Det är relativt enkelt att installera en takintegrerad köksfläkt i sitt kök. Hur lätt installationen blir beror egentligen på hur köket ser ut just nu. Det enklaste är om taket redan har en utsugsfläkt eller om huset har en centralventilation. Då är det ganska enkelt att installera en integrerad takfläkt.

För att välja en takintegrerad köksfläkt behöver man inte ha en köksö i köket. Den här fläkten fungerar nämligen lika bra att installera intill en vägg. Om man har en vind med plast mellan bjälklagen kan man enkelt bygga in fläkten i taket. Har man ont om plats kan man lösa det genom att bygga en ram runt fläkten.

Behöver man en köksfläkt?

Det är viktigt att ha en väl fungerande fläkt i köket, den hjälper till att leda bort vattenångor och stekos när man lagar mat. Har man ingen fläkt eller en som fungerar dåligt så är det lätt att hela huset luktar matos och det kan sätta sig i textilier i hemmet som till exempel soffor och gardiner.

En köksfläkt är också bra att ha för att ta hand om den fukt från spisen som uppstår när man lagar mat under en längre tid, exempelvis vid långkok. Om den vattenångan inte tas om hand om av en fläkt kan den ställa till med mögel och fuktproblem i huset.

Teodor Axelsson
Senaste inläggen av Teodor Axelsson (se alla)