Bygg

Starka byggstängsel som skyddar din arbetsplats

När en byggarbetsplats har upprättats, så kan det finnas flera saker på platsen som kan utgöra fara för allmänheten. Men det kan även finnas verktyg, maskiner eller material på platsen som man vill skydda från obehöriga. Det är i dessa situationer byggstängsel kommer in i bilden.

Det finns olika typer av byggstängsel som kan passa till platsens karaktär och skydda det som finns där. Det kan skilja i höjd, bredd, material och du kan välja ett med en färg som ger en tydligare bild för allmänheten om att det finns byggstängsel på plats. Vare sig de ska stå kvar en kortare eller längre tid, så är det viktigt att ansvarig person på byggarbetsplatsen har kontrollerat vilka säkerhetsföreskrifter som gäller för deras användningsområde.

Det finns även en form av byggstaket, som är en mindre kostsam variant. De har en mer enkel, fyrkantig design och är väldigt enkla att montera upp. Denna variant är väldigt vanlig ute på marknaden, så du har säkert redan stött på dem flera gånger. Byggstaket utgör ett bra skydd för att obehöriga inte ska få tillgång till platsen och de upptar heller inte onödig plats runt omkring.

Byggstängselpaket kan bli mindre kostsamt

Oavsett vilken typ av byggstängsel eller byggstaket du söker, så kan det vara mer lönsamt att satsa på ett eller flera byggstängselpaket. I synnerhet om du behöver montera upp skydd för ett större område. Byggstängselpaket på finns i flera olika utföranden, beroende på ditt behov, och varje paket täcker upp olika stort område.

När du satsar på ett byggstängselpaket, så kan det ibland hända att det blir några byggstängsel över. Dessa kan dock effektivt användas som extra avspärrning inne på området. Ungefär som att skapa ett skyddande förråd för utvalda maskiner, verktyg eller material.

Byggstängsel för byggarbetsplatser kan också kombineras med andra typer av säkerhetsåtgärder. På marknaden finns högkvalitativa produkter som erbjuder stabilt och hållbart skydd för det område du vill ska stå säkert. Tveka inte att kontakta kunnig personal om du vill ha offert eller har några frågor.

Ta god tid på er att bestämma

Titta igenom alla alternativ som finns gällande material, utseende och om det ska komma med en färg eller markering för att uppmärksamma förbipasserande om att det finns stängsel på plats. Byggstaket passar extra bra i områden där det är ont om plats, till exempel där byggarbetsplatsen är nära belägen en vältrafikerad väg. De är dessutom enkla att montera ihop med kopplingar.

Byggstaket utgör ett tillräckligt bra skydd för att allmänheten inte ska kunna skada sig och de ger en trygghet för att ingen ska komma åt olika saker inne på området. De är även effektiva både genom att de kräver mindre plats, tid att montera upp och ner samt de är ett billigt alternativ.

Däremot finns det ett stort urval av olika byggstängsel och byggstängselpaket, som kanske kan passa bättre för ert användningsområde. De största fördelarna med byggstängselpaket är att alla behövliga delar medföljer i paketet och de kan fås till ett lägre pris än om du köper enstaka delar av byggstängsel.

Teodor Axelsson
Senaste inläggen av Teodor Axelsson (se alla)