Glas

Tips vid offerter från glasmästare (Stockholm)

Table of Contents

Tips vid offerter från glasmästare (Stockholm)

Vill ni byta ett antal fönster i hemmet eller kanske bygga en glasvägg i badrummet? Till stor sannolikhet har ni tänkt att be om offert från ett par glasmästare för att hålla nere kostnaden. Tänk även på detta när du begär offerter från glasmästare i Stockholm.

Alltid flera offerter

Första rådet är att alltid ta in offerter från flera glasmästare. Ett större jobb kommer att kosta relativt mycket och då finns det tusenlappar att tjäna på att jämföra de olika företagen. Tänk på att inte söka företag inom ett för smalt område. Ett klassiskt exempel är annars att kunden enbart söker efter hantverkare i Solna om man bor i denna stadsdel istället för att söka över hela Stockholm. Är det större jobb har glasmästarna knappast några problem med att åka till andra stadsdelar i Stockholm.

Detsamma gäller om du bor i en liten stad. Finns det möjlighet att kontakta glasmästare från närliggande städer för att få fler offerter?

Kontrollera ROT-möjlighet innan

När hantverkare ger offert och skickar faktura utgår de i regel från att ROT-avdraget ska utnyttjas till fullo. Därmed dras 30 % av arbetskostnaden av på fakturan varpå en ansökan om skattereduktion skickas till Skatteverket. Men du bör alltid kontrollera att du har ROT-avdrag kvar att använda innan arbetet påbörjas. Med städning, byggnation och hushållsnära tjänster kan RUT och ROT tillsammans snabbt uppgå till 50 000 kr vilket är maxtaket per år. Kontroll sker enkelt hos Skatteverket eller via dess hemsida.

Alltid skriftlig offert

Oavsett vilken hantverkare som ska anlitas ska enbart skriftliga offerter krävas. Det kan verka enkelt och smidigt med muntliga överenskommelser men det är näst intill omöjligt att bevisa vad man kommit överens om. Uppstår en konflikt står ord bara mot ord.

”Googla” och kontrollera

Att få in flera offerter är ett första steg. Att kontrollera företagen är nästa. Välj inte bara den billigaste offerten utan att först gjort en kontroll på några minuter. Googla ”Glasmästare Stockholm” samt företagsnamnet och se om de omnämns negativt någonstans. Att de har F-skatt kan kontrolleras på Allabolag.se och recensioner hittas bland annat på Eniro, Google och Trustpilot.

Kontrollera bygglov – innan

Ska glaspartier byggas utomhus, exempelvis inglasad balkong, kan bygglov behövas. Information kring om bygglov krävs samt vilka handlingar som behöver skickas in hittas på Stockholm.se.

Juliana Norberg