Byggvaruhus

Byggvaruhus i Gävle

Gävle, en stad känd för sin historia och kultur, är också ett hem för de som är intresserade av bygg och renovering. Stadens byggvaruhus spelar en central roll för både hobbyfixare och professionella hantverkare. Med ett brett utbud av material, verktyg och expertis har dessa varuhus blivit oumbärliga resurser för att förverkliga diverse byggprojekt. I denna artikel utforskar vi de olika aspekterna av byggvaruhus i Gävle, från sortiment och tjänster till hållbarhetsinitiativ och kundservice.

Historik och Utveckling

Byggvaruhusen i Gävle har en lång historia som speglar stadens industriella utveckling. Från små, familjeägda butiker till stora kedjor, har utvecklingen gått hand i hand med lokalsamhällets behov. Tidigare var sortimentet begränsat till grundläggande material, men idag kan kunderna hitta en mångfald av produkter som täcker alla tänkbara byggbehov.

Expansionen av byggvaruhusen har också lett till att de blivit en plats för kunskapsutbyte. Många anställda i branschen har en bakgrund inom bygg och kan ge råd baserat på personlig erfarenhet. Denna lokala expertis är ovärderlig för Gävles byggprojekt.

Produktsortiment

Byggvaruhusen i Gävle erbjuder en imponerande variation av produkter. Kunder kan hitta allt från grundläggande byggmaterial som trä och spik till mer specialiserade verktyg och maskiner. Det finns också ett stort utbud av inredningsprodukter för de som vill försköna sitt hem.

Varuhusen satsar på att tillhandahålla kvalitetsprodukter från välkända leverantörer. Detta säkerställer att kunderna får tillgång till hållbara och pålitliga material som står emot det svenska klimatet.

Tjänster och Kundservice

Förutom ett brett produktsortiment, erbjuder byggvaruhusen i Gävle olika tjänster som underlättar byggprocessen. Många varuhus har till exempel utrustning för uthyrning, vilket är en kostnadseffektiv lösning för de som behöver specialverktyg tillfälligt.

Kundservice är en annan styrka hos Gävles byggvaruhus. Personalen är utbildad för att ge professionell rådgivning och hjälpa till med planering av byggprojekt. Vissa varuhus erbjuder även planeringstjänster och hjälp med hemleverans av stora och tunga produkter.

Hållbarhet och Miljö

Medvetenheten om miljö och hållbarhet är stark i Gävle, och de lokala byggvaruhusen har anammat denna trend. Många har infört gröna initiativ, som att sälja miljövänliga material och återvinna byggavfall.

Varuhusen strävar efter att minska sitt koldioxidavtryck genom att erbjuda produkter som är tillverkade med hållbarhet i åtanke. Detta inkluderar allt från FSC-certifierat trä till energieffektiva fönster och isoleringsmaterial.

Onlinehandel och Digitala Tjänster

Den digitala eran har inte gått obemärkt förbi byggvaruhusen i Gävle. Många har utvecklat e-handelsplattformar som gör det möjligt för kunderna att handla online. Detta är särskilt användbart för de som vet exakt vad de behöver och föredrar att få varorna levererade direkt till byggplatsen.

Digitala tjänster omfattar även planeringsverktyg och appar som hjälper kunderna att visualisera sina projekt. Genom att använda dessa tjänster kan man enkelt planera och kalkylera kostnader för byggprojekt hemifrån.

Lokala Samarbetsprojekt

Byggvaruhusen i Gävle är inte bara försäljningsställen, de är också aktiva deltagare i lokalsamhället. Genom att samarbeta med lokala hantverkare och byggföretag bidrar de till att skapa arbetstillfällen och främja ekonomisk tillväxt i regionen.

De deltar även i olika samhällsprojekt och evenemang, vilket stärker deras band till kunderna och ger dem en möjlighet att ge tillbaka till samhället. Dessa samarbeten är bevis på byggvaruhusens engagemang i Gävles utveckling och välfärd.

Beijer Byggmaterial

Omdömen: 4 (167 omdömen)

Adress: Strömsbrovägen 21, 803 09 Gävle, Sverige

Telefon: 075-241 24 49


Webbplats

Byggvaruhus i Gävle bild på hemsidan.


Beijer Byggmaterial är en byggvaruhuskedja, och en av deras butiker ligger på Strömsbrovägen 21 i Gävle.

De erbjuder ett brett sortiment av produkter för både privatpersoner och företag. I deras produktutbud ingår bland annat byggmaterial som bindemedel, bruk, gipsskivor, byggskivor, isolering, armering, stål- och plåtprodukter, byggnadsblock, ballast, dränering, markrör och tätskikt.

För takprojekt erbjuder de yttertak, takavvattning, taksäkerhet och tillbehör för både yttertak och innertak. När det gäller träprodukter har de ytterpaneler, virke, trall, plank, reglar, tryckimpregnerat virke, innerpaneler, listverk, limträ och fanerbalkar samt andra träprodukter.

För golvprojekt har de ett sortiment som inkluderar massiva trägolv, parkettgolv, fanérgolv, kompositgolv, laminatgolv, vinylgolv och mattor. De erbjuder även golvmellanlägg, golvlister och undergolvsystem.

Inom kategorin färg hittar man inomhusfärg, utomhusfärg, oljor, träskydd, golvfärg, ytbehandling, väv, tapet, kitt, spackel, måleriverktyg, maskerings- och täckmaterial, tejp, fogband och färgtillbehör.

Slutligen erbjuder Beijer Byggmaterial även kakel och klinker, inklusive kakel, klinker, mosaik, övriga sten- och keramikprodukter, glasblock och tillbehör för kakel och klinkerinstallationer.

Kunder kan besöka byggvaruhuset för att se hela utbudet och få hjälp med sina byggprojekt.

Kundomdömen för Beijer Byggmaterial

Kundomdömena är blandade. En kund känner att det saknas kundbemötande och att företaget främst är inriktat på företagskunder. En annan kund är nöjd med snabb och problemfri service vid köp av formplyfa med slitsskydd till sin släpvagn. En tredje kund berömmer den hjälpsamma personalen och det breda utbudet för den som är händig. En kund påpekar att det kan vara trångt och bökigt att köra till mätningen på grund av många truckar, men är samtidigt positiv till den stora och rymliga butiken med trevlig personal. Slutligen rapporterar en kund om ett fint bemötande som privatperson, vilket markerar en förbättring jämfört med tidigare upplevelser.

Byggmax Gävle

Omdömen: 4 (539 omdömen)

Adress: Atlasgatan 11, 802 86 Gävle, Sverige

Telefon: 077-189 00 89


Webbplats

Byggvaruhus i Gävle bild på hemsidan.


Byggmax är en byggvaruhuskedja som erbjuder produkter och material för byggprojekt till både privatpersoner och företag.

De har en butik belägen på Atlasgatan 11 i Gävle, Sverige, med postnummer 802 86. Kunden har möjlighet att logga in på deras webbplats genom att ange e-post och lösenord. För de som har glömt sitt lösenord finns det en funktion för att återställa det. Det är också möjligt att skapa ett nytt konto genom att fylla i personlig information som förnamn, efternamn, e-post och lösenord, samt att prenumerera på nyhetsbrev och acceptera villkoren.

För att se priser exklusive moms kan företagskunder ändra inställningarna på webbplatsen. Sökfunktionen på webbplatsen tillåter användare att söka efter kategorier, varumärken, produkter och guider, men om sökningen inte ger något resultat uppmanas användaren att försöka igen med en annan stavning eller ett annat ord.

Kunder kan välja sin butik genom att ange sitt postnummer för att få information om leverans och lagerstatus, eller de kan välja en butik från en lista genom att söka efter stad. Detta gör det enklare för kunder att handla och planera sina byggprojekt med tillgängliga material och produkter från Byggmax.

Kundomdömen för Byggmax Gävle

Kunderna är generellt missnöjda med Byggmax, där de upplever butiken som eftersatt, dammig och rörig med dålig skötsel av såväl butiksutrymmen som soptunnor. Personalen beskrivs som ovänlig och oprofessionell, särskilt när det gäller returer. Detta har lett till att en stamkund har valt att inte längre handla där. Personalen anses okunnig och sortimentet begränsat, med kvaliteten på virket ifrågasatt trots samma leverantörer som andra butiker. Prissättningen erbjuder inte heller några fördelar jämfört med större bygghandlare. Toaletten har inte städats ordentligt på länge, och kunder som påpekar problem bemöts negativt. Många kunder har nu vänt sig till konkurrenten K-rauta för en bättre shoppingupplevelse.

AB Karl Hedin Bygghandel

Omdömen: 4.5 (130 omdömen)

Adress: Upplandsgatan 34, 802 83 Gävle, Sverige

Telefon: 026-66 46 00


Webbplats

Byggvaruhus i Gävle bild på hemsidan.


AB Karl Hedin Bygghandel är en del av en större koncern som omfattar verksamheter inom sågverk, förädling, emballage och råvara/skogshantering.

Bygghandeln erbjuder ett brett sortiment av produkter och tjänster för både professionella och hemmafixare. På adressen Upplandsgatan 34 i Gävle finns en av AB Karl Hedins bygghandelsbutiker.

Butiken i Gävle har varierande öppettider och kunderna kan kontakta butiken via telefon för att få mer information eller för att ställa frågor om produkter och tjänster. Sortimentet inkluderar allt från byggmaterial till verktyg och inredningsprodukter. Dessutom genomför de kampanjer och erbjuder inspiration för olika byggprojekt.

AB Karl Hedin Bygghandel i Gävle tillhandahåller även information och råd om olika byggprojekt som att bygga en altan, lägga nytt tak, byta fönster eller fasadpanel, och mycket mer. De har också egna produkter och ger tips om effektivitet, hållbarhet och byggteknik. För den som söker ytterligare kunskap finns byggbeskrivningar, byggmagasin, filmer och radioprogram tillgängliga som resurser.

Tjänsterna som erbjuds av AB Karl Hedin Bygghandel är inte specificerade i texten, men det är vanligt att bygghandlare erbjuder tjänster som leverans, uthyrning av verktyg och maskiner, samt ibland även installation och montering. Kunden kan förvänta sig professionell rådgivning och service för att underlätta sina byggprojekt.

Kundomdömen för AB Karl Hedin Bygghandel

Kunderna uppskattar generellt butikens sortiment och finner personalen trevlig, hjälpsam och kunnig. Dock finns det viss kritik gällande tillgängligheten och hastigheten på servicen, då det ibland kan vara svårt att hitta personal och servicen inte alltid är den snabbaste. En kund har också uttryckt missnöje över att priserna på byggvaror endast ges på plats. Sammantaget är intrycket av butiken positivt, med ett bra utbud och trevlig personal, trots vissa förbättringsområden gällande servicehastighet och pristransparens.

C24 Bygg – Gävle

Omdömen: 4.4 (81 omdömen)

Adress: Kryddstigen 29B, 802 92 Gävle, Sverige

Telefon: 010-222 90 20


Webbplats

Byggvaruhus i Gävle bild på hemsidan.


C24 Bygg är en byggmaterialhandel som verkar ha en filial i Bergshamra, och informationen tyder på att de har en webbshop där kunder kan logga in för att handla produkter.

Kunderna uppmanas att logga in för att kunna handla, och det verkar som att varje filial har en specifik kundvagn och funktioner, vilket innebär att man kan återgå till sina filialspecifika inställningar. Det finns en varukorg och kassafunktion, och det är möjligt att se antalet varor och ordersumman både exklusive och inklusive moms.

Webbplatsen har en navigationsmeny där produkter och kontaktinformation kan hittas, samt tips och råd. Det finns även en service meny och en sökfunktion. Det finns stilregler för hur menyn ska visas, till exempel ändring av bakgrundsfärg vid muspekarens överföring och visning av undermenyer.

Det framgår inte exakta öppettider eller ytterligare detaljer om filialen på Kryddstigen 29B, 802 92 Gävle, Sverige, i den givna texten. För att få mer information om denna specifika filial skulle man behöva besöka företagets webbplats eller kontakta dem direkt.

Kundomdömen för C24 Bygg – Gävle

Kunderna uppskattar C24 trots initiala problem med förseningar av köksdelar, vilket C24 hanterade väl genom att erbjuda gratis installation. Personalen beskrivs som hjälpsam både inomhus och utomhus, redo att bistå med tunga lyft. Serviceupplevelsen är snabb och professionell, och butiken har ett brett sortiment som passar för renovering av hus och staket, inklusive stängsel och markduk till konkurrenskraftiga priser. Överlag framhävs den trevliga personalen och den snabba servicen som positiva aspekter av shoppingupplevelsen på C24.

Gävle Byggmarknad AB

Omdömen: 4.2 (46 omdömen)

Adress: Ingenjörsgatan 8, 802 93 Gävle, Sverige

Telefon: 026-14 30 20


Webbplats

Byggvaruhus i Gävle bild på hemsidan.


Gävle Byggmarknad AB, beläget på Ingenjörsgatan 8 i Gävle, Sverige, har sedan 1989 försett gävleborna med byggmaterial och järnvaror.

Med över 30 års erfarenhet erbjuder företaget ett brett sortiment av produkter inklusive lister, paneler, golvsocklar, foder, golv, kvalitetsvirke, dörrar, fönster, skivor, ädelträ och järnvaror. De har även en ny fönster- och dörrutställning där kunder kan se produkter från Leksandsdörren, Tanumsfönster och Sunnerbofönster.

Gävle Byggmarknad lägger stor vikt vid kunskap och service och erbjuder montering för alla deras produkter, inklusive dörrar, fönster, paneler och golv. De genomför kostnadsfria hembesök för att diskutera och hitta lösningar som passar kundens behov, varefter de lämnar en komplett offert för både arbete och material. Med sin expertis inom foder, lister och paneler är Gävle Byggmarknad en pålitlig partner för byggprojekt.

Kundomdömen för Gävle Byggmarknad AB

Butiken får blandade omdömen från kunderna. Vissa kunder upplever dålig service, där en äldre anställd inte verkar intresserad av att ha nöjda kunder och där problem med produkter inte hanteras tillfredsställande. Å andra sidan beskrivs butiken som hjälpsam och tillmötesgående, där personalen bistår med specialanpassningar och ger användbara tips. Butiken uppfattas som dyrare än andra, men erbjuder unika snickerier som inte finns tillgängliga på andra platser. Kundservice verkar vara personlig och uppmärksam, med ansträngningar att alltid göra det lilla extra för kunden, inklusive att beställa hem produkter och kontakta kunden när de anländer. En kund tackar specifikt för hjälpen med ett problem dagen innan och rekommenderar butiken för dess högklassiga kundupplevelse.

K-Rauta

Omdömen: 3.8 (720 omdömen)

Adress: Atlasgatan 42, 802 86 Gävle, Sverige

Telefon: 026-420 19 00


Webbplats

Byggvaruhus i Gävle bild på hemsidan.


K-Rauta är en butikskedja som erbjuder produkter och tjänster inom olika kategorier som badrum och bastu, byggmaterial, golv och vägg, trädgård och fritid, el och belysning, verktyg och maskiner, inredning samt värme, kyla och VVS.

K-Rauta Gävle, som ligger på Atlasgatan 42, 802 86 Gävle i Sverige, är en del av denna kedja. Kunden kan kontakta butiken på telefonnummer 026 420 1900. K-Rauta Gävle erbjuder också en tjänst där kunder som har gjort en beställning från K-Rautas webbutik kan hämta upp sin beställning direkt i butiken.

Butiken erbjuder även olika tjänster, inspiration och erbjudanden, och de har en sektion för proffskunder kallad K-Rauta Proffs. Kunder kan logga in på deras webbplats för att hantera sina inköp och varukorgar. Om man har en sparad varukorg online, kan man välja att öppna den och fortsätta handla eller använda den nuvarande varukorgen.

K-Rauta Gävle verkar också erbjuda möjligheten att välja butiken som favorit, vilket kan underlätta för återkommande kunder. Erbjudanden och aktuella kampanjer är tillgängliga för kunder som söker efter rabatter och specialpriser på produkter.

Kundomdömen för K-Rauta

Kundernas upplevelser av butiken är blandade, där vissa har haft negativa erfarenheter med dåligt bemötande och okunnig personal, vilket lett till att de inte längre vill handla där. Ett ärende behövde till och med tas upp med Allmänna reklamationsnämnden för att få rätt. Andra kunder anser att butiken passar för mindre inköp då den är billigare än konkurrenter, men att större inköp görs bättre på andra byggvaruhus där bättre priser och offerter erbjuds. En kund ger betyget svag fyra, medan en annan uppskattar deras varor och priser men beklagar att butiken kommer att stänga. En kundkritik rör medarbetarnas brist på kunskap inom både bygg och handel. Slutligen finns det en positiv synpunkt där butiken beskrivs som suverän och med ett brett sortiment.

FAQ om Byggvaruhus i Gävle

 • Vilka byggvaruhus finns det i Gävle?
  • I Gävle finns flera byggvaruhus som Bauhaus, Beijer Byggmaterial, och Hornbach.
 • Är det möjligt att beställa varor online från byggvaruhusen i Gävle?
  • Ja, de flesta större byggvaruhus erbjuder onlinebeställningar med hemleverans eller click-and-collect.
 • Har byggvaruhusen i Gävle tjänster för hemleverans?
  • Ja, de flesta erbjuder hemleverans, men det är bäst att kontrollera specifika villkor och priser på respektive byggvaruhus hemsida.
 • Kan jag få hjälp med att planera mitt byggprojekt hos byggvaruhusen i Gävle?
  • Många byggvaruhus erbjuder planeringstjänster och rådgivning för ditt byggprojekt. Det är rekommenderat att boka tid i förväg.
 • Finns det några specialerbjudanden eller rabatter hos Gävles byggvaruhus?
  • Erbjudanden och rabatter varierar över tid. Håll utkik på byggvaruhusens hemsidor eller prenumerera på deras nyhetsbrev för aktuella kampanjer.
 • Har byggvaruhusen i Gävle öppet på helger?
  • De flesta byggvaruhus har öppet på helger, men öppettiderna kan variera. Kontrollera det specifika byggvaruhusets hemsida för exakta öppettider.
 • Kan jag returnera köpta varor till byggvaruhusen i Gävle?
  • Ja, de flesta byggvaruhus har en returpolicy, men villkoren kan variera. Kontrollera returvillkoren innan köp.
 • Finns det tjänster för uthyrning av verktyg och maskiner i Gävles byggvaruhus?
  • Ja, vissa byggvaruhus erbjuder uthyrning av verktyg och maskiner. Det är bäst att kontakta butiken direkt för mer information om tillgänglighet och priser.
 • Är det möjligt att få skräddarsydda lösningar, som till exempel kapning av trä, i byggvaruhusen i Gävle?
  • Många byggvaruhus erbjuder skräddarsydda tjänster som kapning av trä. Det är rekommenderat att först kontakta byggvaruhuset för att diskutera dina behov och deras tjänster.

Fakta om Byggvaruhus i Gävle

 1. Byggmax Gävle – En lågpriskedja för byggvaror som ligger på Utmarksvägen 21. Erbjuder ett brett sortiment för hemmafixare och professionella.
 2. Beijer Byggmaterial – Etablerad leverantör av byggmaterial med ett brett utbud för både proffs och privatpersoner. Adressen är Utmarksvägen 13.
 3. Bauhaus Gävle – En stor byggmarknadskedja som finns på Hantverkargatan 2. De har ett omfattande sortiment inom bygg, verktyg, trädgård och inredning.
 4. Hornbach Gävle – En stor tysk byggmarknadskedja med ett fullsortiment för byggprojekt. Du hittar dem på Geodetgatan 4.
 5. XL-BYGG Fresks Gävle – En del av en svensk byggkedja som riktar sig till både proffs och gör-det-självare. Belägen på Södra Kungsvägen 63.
Teodor Axelsson
Senaste inläggen av Teodor Axelsson (se alla)