Byggvaruhus

Byggvaruhus i Sundsvall

Byggvaruhusen i Sundsvall utgör en vital del av den lokala infrastrukturen för både professionella byggare och hemmafixare. Med en blandning av stora kedjor och mindre, lokala aktörer erbjuder staden ett brett utbud av produkter och tjänster för alla typer av byggprojekt. Från verktyg och material till inredning och trädgårdsprodukter, kan kunderna hitta allt de behöver för att förverkliga sina byggdrömmar. Denna artikel ger en översikt över byggvaruhusens betydelse i Sundsvall, de tjänster de erbjuder, samt några av de utmaningar och möjligheter som branschen står inför.

Historik och Utveckling

Byggvarubranschen i Sundsvall har en rik historia som speglar stadens utveckling. Från små järnhandlar på hörnet till dagens stora byggmarknader, har utbudet och tillgängligheten av byggmaterial stadigt ökat. Tidigare generationer av Sundsvallsbor handlade ofta lokalt, men idag konkurrerar de lokala byggvaruhusen med globala kedjor. Utvecklingen har lett till en ökad tillgång på varor och tjänster, samt mer konkurrenskraftiga priser för konsumenterna.

De senaste decennierna har präglats av en trend där byggvaruhusen blivit allt större och mer specialiserade. Med utökade öppettider och e-handelslösningar har de anpassat sig till kundernas förändrade köpbeteenden. Denna utveckling har varit avgörande för att behålla kundbasen och möta den ökande efterfrågan på byggmaterial och verktyg.

Stora Kedjor och Lokala Akter

I Sundsvall hittar man en mix av både stora rikstäckande kedjor och mindre, lokala byggvaruhus. Kedjor som Bauhaus, Beijer Byggmaterial och Hornbach erbjuder ett omfattande sortiment och tjänster som lockar en bred kundkrets. Dessa stora aktörer har fördelen av skalekonomi, vilket ofta resulterar i lägre priser och ett större utbud. De erbjuder även ofta tjänster som hemleverans och uthyrning av verktyg och maskiner.

Å andra sidan har de lokala byggvaruhusen en viktig roll i Sundsvalls byggmarknad. De kännetecknas av personlig service och en djupare kunskap om lokala byggnormer och klimatförhållanden. Dessa mindre aktörer kan ofta erbjuda skräddarsydda lösningar och är snabbare på att anpassa sig till lokala kunders behov.

Tjänster och Expertis

Utöver att sälja byggmaterial och verktyg erbjuder många byggvaruhus i Sundsvall en rad olika tjänster. Exempelvis kan kunderna ta del av rådgivning från erfarna medarbetare, som kan hjälpa till med allt från materialval till konstruktionslösningar. Många byggvaruhus erbjuder även utlåning av verktyg och maskiner, vilket är ett prisvärt alternativ för den som inte vill investera i dyra utrustningar.

En del byggvaruhus har även utbildade personal som kan erbjuda hjälp med design och planering av kök eller badrum. Dessa tjänster är särskilt uppskattade bland kunder som vill renovera men inte har den erforderliga kunskapen för att genomföra projektet på egen hand.

Byggprojekt och DIY-Trender

Do-it-yourself (DIY) trenden har fått ett starkt fäste i Sundsvall, vilket har påverkat byggvaruhusens sortiment och tjänster. Med en växande marknad för hemförbättring och renovering, har byggvaruhusen utökat sitt utbud för att inkludera mer användarvänliga produkter och material som riktar sig till amatörbyggare. Workshops och byggkurser har även blivit vanliga, där kunderna kan lära sig grundläggande färdigheter för att genomföra sina egna projekt.

Byggvaruhusen har också börjat erbjuda hållbara och miljövänliga byggalternativ för att tillgodose en ökad efterfrågan på gröna byggmaterial. Dessa produkter är inte bara bättre för miljön utan kan även leda till besparingar för kunderna genom minskad energianvändning.

Utmaningar i Branschen

Byggvaruhusen i Sundsvall står inför flera utmaningar, såsom den ökande konkurrensen från e-handelsplattformar och behovet av att ständigt uppdatera och bredda sortimentet. Digitaliseringen har tvingat många fysiska butiker att också etablera en närvaro online, vilket innebär ytterligare investeringar och anpassningar i deras verksamhet.

En annan utmaning är den varierande konjunkturen i byggbranschen, som kan påverka efterfrågan på byggmaterial och tjänster. Byggvaruhusen måste vara flexibla och kunna anpassa sig till de ekonomiska svängningarna för att överleva på lång sikt.

Framtiden för Byggvaruhus i Sundsvall

Med tanke på de senaste årens utveckling och den ständiga tekniska framstegen ser framtiden för byggvaruhus i Sundsvall ljus ut. En växande befolkning och ett ökat intresse för hemrenoveringar kommer sannolikt att fortsätta driva efterfrågan på byggmaterial och tjänster. Byggvaruhusen kommer att behöva fortsätta att innovera och anpassa sig för att möta kundernas behov och förväntningar.

För att hålla sig relevanta och konkurrenskraftiga kommer byggvaruhusen att behöva fokusera på att erbjuda mer personlig service, utveckla sina digitala plattformar och fortsätta att bredda sitt utbud av miljövänliga produkter. Med rätt strategier och en vilja att anpassa sig kan byggvaruhusen i Sundsvall fortsätta att vara en viktig resurs för både proffs och hemmafixare.

Ett byggvaruhus är en utmärkt plats för både professionella och hobbysnickare att hitta allt från byggmaterial till verktyg. För invånare i Gävle finns skräddarsydda lösningar tillgängliga, vilka du kan läsa mer om i artikeln om Byggvaruhus i Gävle. Även de som bor i Uppsala kan hitta lokala byggvaruhus anpassade efter deras behov, som beskrivs i Byggvaruhus i Uppsala.

Hanssonsvedspisar Bygg & Design AB

Omdömen: 4.3 (88 omdömen)

Adress: Bergsgatan 72, 852 37 Sundsvall, Sverige

Telefon: 060-12 07 79


Webbplats

Byggvaruhus i Sundsvall bild på hemsidan.

Information om Hanssonsvedspisar Bygg & Design AB, vänligen tillhandahåll relevant text eller detaljer så att jag kan hjälpa dig på bästa möjliga sätt.

Kundomdömen för Hanssonsvedspisar Bygg & Design AB

Kundomdömena ger en blandad bild av butiken. En kund upplevde ett dåligt mottagande och beskrev personalen som högfärdig och okunnig, och har bestämt sig för att inte återvända. Andra kunder är dock mycket positiva och berömmer butikens stora sortiment av inredningsprylar, vilket gör det till en bra plats för att hitta presenter eller något fint till sig själv. Butiken beskrivs som rolig och fylld med fina dekorationer, och den verkar erbjuda en mysig shoppingupplevelse med ett brett utbud av produkter, inklusive unika krukor, ljusfat och ute dekorationer. Sammantaget rekommenderas butiken av flera kunder som en plats värd att besöka för den som är intresserad av heminredning.

Byggmax Sundsvall

Omdömen: 3.9 (545 omdömen)

Adress: Lärlingsvägen 6, 863 41 Sundsvall, Sverige

Telefon: 077-189 00 89


Webbplats

Byggvaruhus i Sundsvall bild på hemsidan.


Byggmax Sundsvall är en byggvaruhuskedja som ligger på Lärlingsvägen 6, 863 41 Sundsvall, Sverige.

De erbjuder ett sortiment av byggmaterial och tillbehör för både proffs och hemmafixare. För att handla hos Byggmax kan du skapa ett användarkonto på deras hemsida genom att fylla i ditt förnamn, efternamn, e-postadress och lösenord. Du kan även välja att prenumerera på deras nyhetsbrev och acceptera deras villkor när du skapar kontot.

Om du redan har ett konto kan du logga in med din e-postadress och lösenord. Om du har glömt ditt lösenord finns det en funktion för att återställa det genom att ange din e-postadress.

När du använder Byggmax hemsida kan du söka efter produkter, varumärken och guider. Om du inte hittar det du letar efter kan du försöka igen med en annan stavning eller ett annat sökord. Du kan också välja butik genom att ange ditt postnummer eller söka efter stad för att få information om leverans och lager.

Om du har produkter i din varukorg och väljer att byta butik, kan det hända att vissa av dessa produkter inte kommer att vara tillgängliga i den nya butiken. Webbplatsen kommer att fråga om du är säker på att du vill genomföra bytet.

Observera att denna information är generell för Byggmax och kan vara relevant för Byggmax Sundsvall. Det är alltid bäst att kontakta Byggmax Sundsvall direkt eller besöka deras hemsida för den mest aktuella informationen och för specifika frågor om butikens tjänster och produkter.

Kundomdömen för Byggmax Sundsvall

Kunder har blandade upplevelser med butiken. En kund varnar för att betala i förskott efter att ha väntat över 40 dagar på en beställd ytterdörr utan att få någon information, vilket skapat en känsla av att ha blivit lurad. Å andra sidan beskriver andra kunder personalen som trevlig, även om det noteras att personalen är fåtalig vilket kan leda till viss väntetid. Generellt uttrycker kunder nöjdhet med bra service och priser, samt att butiken är välsorterad vilket gör att de snabbt kan hitta det de söker, betala och lämna butiken.

Beijer Byggmaterial

Omdömen: 4.3 (156 omdömen)

Adress: Värdshusvägen 2, 856 33 Sundsvall, Sverige

Telefon: 075-241 16 73


Webbplats

Byggvaruhus i Sundsvall bild på hemsidan.


Beijer Byggmaterial är en byggvaruhuskedja som erbjuder en bred variation av byggmaterial och relaterade produkter.

På adressen Värdshusvägen 2, 856 33 Sundsvall, Sverige, finns en av deras butiker där kunder kan hitta allt från grundläggande byggmaterial till mer specialiserade produkter. Sortimentet inkluderar bland annat:

– Bindemedel och bruk
– Gipsskivor och byggskivor
– Isolering och armering
– Stål- och plåtprodukter
– Byggnadsblock och ballast
– Dränering och markrör
– Tätskikt

För takrelaterade projekt erbjuder de:

– Yttertaksmaterial
– Takavvattningssystem
– Taksäkerhetsprodukter
– Tillbehör för yttertak
– Innertakslösningar

Träprodukter är också en stor del av sortimentet med:

– Ytterpaneler och virke
– Trall, plank och reglar
– Tryckimpregnerat virke
– Innerpaneler och listverk
– Limträ och fanerbalkar
– Övriga träprodukter

För golvprojekt erbjuder de:

– Massiva trägolv
– Parkett- och fanérgolv
– Komposit- och laminatgolv
– Vinylgolv och mattor
– Golvmellanlägg och golvlister
– Undergolvsystem
– Övriga golvtillbehör

Inom måleriavdelningen hittar kunder:

– Inomhus- och utomhusfärg
– Oljor och träskydd
– Golvfärg och ytbehandling
– Väv och tapet
– Kitt och spackel
– Måleriverktyg
– Maskerings- och täckmaterial
– Tejp och fogband
– Färgtillbehör

För de som är intresserade av kakel och klinker finns det:

– Kakel och klinker i olika utföranden
– Mosaik
– Övriga sten- och keramikprodukter
– Glasblock

Kunder kan välja att handla som privatpersoner eller företag och har möjlighet att välja produkter från byggvaruhusets omfattande sortiment för att sedan gå till kassan för att slutföra sitt köp.

Kundomdömen för Beijer Byggmaterial

Kunder är överlag mycket nöjda med byggvaruhuset, som uppskattas för sitt breda sortiment av byggmaterial, konkurrenskraftiga priser och hjälpsam personal. Butiken betjänar både professionella byggföretag och hemmasnickare med en serviceinriktad inställning, trots att den primärt riktar sig till proffsen vilket återspeglas i öppettiderna. Personalen beskrivs som kunnig och serviceinriktad, och även om butiken kanske inte är den billigaste, anses det goda utbudet och den höga kvaliteten på produkterna väga upp för priset. Kunder har även haft positiva erfarenheter med butikens frakttjänster, som beskrivs som smidiga och väl utförda. En kund upplevde dock att en specifik produkt saknades.

AB Karl Hedin Bygghandel

Omdömen: 4.6 (31 omdömen)

Adress: Kontorsvägen 4, 852 29 Sundsvall, Sverige

Telefon: 060-750 56 00


Webbplats

Byggvaruhus i Sundsvall bild på hemsidan.


AB Karl Hedin Bygghandel är ett företag som har en verksamhet belägen på Kontorsvägen 4 i Sundsvall, Sverige.

Företaget är en del av en större koncern som har verksamheter inom olika områden som sågverk, förädling, emballage, och råvara/skog. Utöver Sundsvall har koncernen bygghandelsbutiker i en rad andra städer runt om i Sverige, inklusive Arboga, Avesta, Borlänge och många fler.

AB Karl Hedin Bygghandel erbjuder ett brett sortiment av produkter och tjänster för byggprojekt. De har regelbundna kampanjer och ger inspiration för olika byggprojekt genom sina egna produkter och artiklar. Bland de projekt som de ger tips och råd för finns till exempel att bygga drömkök, smarta husstommar, fönsterbyte, takbyte, fasadpanelbyte, golvläggning, altanbygge och mycket mer. De erbjuder även byggtips och teman som handlar om effektivitet, hållbarhet och byggteknik. För att stödja sina kunder ytterligare tillhandahåller de byggbeskrivningar, ett byggmagasin, filmer och radioprogram.

Butiken i Sundsvall har specifika öppettider, men dessa är inte angivna i den tillhandahållna texten. Kunden uppmanas att ringa till butiken för att få information om öppettider och för att ta kontakt för eventuella frågor gällande produkter och tjänster. De har också en webshop där kunder kan handla produkter online.

Kundomdömen för AB Karl Hedin Bygghandel

Kunderna är mycket nöjda med den serviceinriktade och trevliga personalen samt den höga kvaliteten på virket. De uppskattar de konkurrenskraftiga priserna på tryckimpregnerade plankor och det trevliga bemötandet från fina och duktiga ungdomar i personalen. Dessutom är det lätt att hitta i butiken och det finns ingen väntetid vid köp.

Bygma Sundsvall

Omdömen: 4.3 (101 omdömen)

Adress: Tegelvägen 19, 853 50 Sundsvall, Sverige

Telefon: 060-13 57 00


Webbplats

 

Om du vill ha information om Bygma Sundsvall, vänligen tillhandahåll relevant data om företaget, dess tjänster, öppettider, kontaktuppgifter eller annan specifik information som du önskar veta mer om.

Kundomdömen för Bygma Sundsvall

Kunderna är mycket nöjda med bygghandeln, där de välkomnas varmt och känner kvaliteten direkt. Produkterna kan vara något dyrare, men kunderna betonar vikten av att rådfråga proffs, speciellt när det gäller stora projekt som att bygga eller renovera. Företaget verkar ha en solid kundbas av proffs och företagskunder, vilket ger ett gott betyg. Kundupplevelsen förstärks av den trevliga miljön och den hjälpsamma personalen som är snabba att erbjuda sin hjälp. Med ett mycket bra utbud och en positiv första upplevelse uttrycker kunderna att de kommer att fortsätta handla där.

Bauhaus

Omdömen: 4.6 (2456 omdömen)

Adress: Gesällvägen 13, 863 41 Sundsvall, Sverige

Telefon: 010-180 18 00


Webbplats

Byggvaruhus i Sundsvall bild på hemsidan.


BAUHAUS Sundsvall är beläget på adressen Gesällvägen 13, 863 41 Sundsvall, Sverige.

Det är en butik som erbjuder ett brett sortiment av produkter inom olika avdelningar som exempelvis montageservice och fyndhörna, samt ett urval av varumärken.

Öppettiderna för BAUHAUS Sundsvall är:
– Måndag till Fredag: 07:00 – 20:00
– Lördag och Söndag: 09:00 – 18:00

Det finns avvikande öppettider under vissa helgdagar:
– Söndag 24 december (Julafton): Stängt
– Måndag 25 december (Juldagen): Stängt
– Tisdag 26 december (Annandag jul): 09:00 – 18:00
– Söndag 31 december (Nyårsafton): 09:00 – 15:00

Kunder kan logga in på sitt konto för att hantera beställningar, spåra leveranser, hantera favoriter, returer, adressuppgifter och kontoinställningar. Det finns även möjlighet för företagare att logga in eller bli företagskund.

Kundomdömen för Bauhaus

Kundomdömena ger en blandad bild av servicen på ett visst ställe. Vissa kunder upplever att det är rörigt i butiken med många som ”snurrar” runt och kassapersonalen som inte är särskilt hjälpsam, medan andra har haft positiva upplevelser med snäll och effektiv service där de inte behövt vänta i kö. Kundtjänsten får kritik för att vara katastrofalt dålig, då en kund inte fick hjälp med ett trasigt hjul på en duschvägg och blev hänvisad till butiken trots att de arbetar under vardagar. Å andra sidan finns det rapporter om mycket bra bemötande och hjälpsam personal som John och Pan, som har varit lugna, trevliga och givit goda råd, vilket lämnat kunderna nöjda och tacksamma för hjälpen med deras badrumsval.

K-Bygg Fresks

Omdömen: 4.3 (236 omdömen)

Adress: Murarvägen 8, 853 50 Sundsvall, Sverige

Telefon: 060-16 98 00


Webbplats


K-Bygg Fresks är en byggmaterialhandel belägen på Murarvägen 8, 853 50 Sundsvall, Sverige.

För att handla på deras webbplats, k-bygg.se, måste kunderna ha ett registrerat kundkonto samt ett e-handelskonto hos K-Bygg. Kunden kan skapa ett konto och logga in för att genomföra köp.

K-Bygg erbjuder ett brett sortiment av byggmaterial, dörrar och fönster, färg, golv och väggprodukter, samt produkter för badrum, bastu och kök. De har även verktyg och maskiner, el- och VVS-artiklar, belysning och arbetsskyddsutrustning. För hus och hem finns ett urval av produkter tillgängliga.

På webbplatsen kan kunderna hitta inspiration och tips för byggprojekt, inklusive ett nytt nummer av Bygglivet, julfärger, smarta energitips och nyheter från varumärket Essve till förmånliga priser. K-Bygg Fresks strävar efter att hjälpa sina kunder att bli mer energismarta genom att erbjuda relevant information och produkter som kan bidra till energieffektivitet.

För de som föredrar att besöka butiken personligen finns det möjlighet att hitta butiken och ta del av de tjänster och erbjudanden som K-Bygg Fresks tillhandahåller. Proffskunder kan också dra nytta av de anpassade tjänsterna och produkterna som riktar sig speciellt till professionella användare inom byggbranschen.

Kundomdömen för K-Bygg Fresks

Kundernas åsikter om stället är blandade. Å ena sidan uppskattas den trevliga personalen och det bra sortimentet, medan å andra sidan finns det kritik mot inkonsekvent servicenivå, där vissa anställda är ovilliga att hjälpa till medan andra går utöver förväntningarna. Konditoriet får beröm för sin retrostil från 1950-talet, avkopplande atmosfär och ett utmärkt urval av veganska bakverk, medan kundtjänsten uppfattas som sporadisk men tillgänglig när man väl hittar personal. Sammantaget verkar upplevelsen variera beroende på vilken personal som är på plats.

FAQ om Byggvaruhus i Sundsvall

 • Vilka byggvaruhus finns det i Sundsvall?I Sundsvall finns flera byggvaruhus, inklusive stora kedjor som Bauhaus, Beijer Byggmaterial, och XL-BYGG, samt lokala aktörer som Sundsvalls Byggmaterial AB.
 • Kan jag få hjälp med hemleverans av byggmaterial?Ja, de flesta byggvaruhus i Sundsvall erbjuder hemleveranstjänster. Kontakta det specifika varuhuset för mer information om priser och leveransvillkor.
 • Har byggvaruhusen i Sundsvall öppet på helger?De flesta byggvaruhus har öppet på helger, men öppettiderna kan variera. Det är bäst att kontrollera de specifika öppettiderna för varje varuhus online eller genom att ringa direkt.
 • Kan jag hyra verktyg och maskiner hos byggvaruhusen i Sundsvall?Ja, flera byggvaruhus erbjuder uthyrning av verktyg och maskiner. Det är rekommenderat att först kontakta varuhuset för att kontrollera tillgänglighet och priser.
 • Finns det tjänster för projektplanering och rådgivning i byggvaruhusen?Många byggvaruhus erbjuder rådgivning och hjälp med projektplanering. Det kan inkludera allt från materialval till designförslag och beräkningar.
 • Har byggvaruhusen i Sundsvall en e-handel där jag kan beställa varor online?Flera byggvaruhus har en e-handelsplattform där du kan beställa varor online. Detaljer och sortiment kan variera, så det är bäst att besöka varuhusets webbplats för mer information.
 • Finns det ekologiska eller miljövänliga byggmaterial tillgängliga?Många byggvaruhus är medvetna om miljön och erbjuder ett urval av ekologiska eller miljövänliga byggmaterial. Fråga personalen för att få hjälp med att hitta dessa alternativ.
 • Kan jag returnera köpt material som jag inte behöver?Returpolicy varierar mellan olika byggvaruhus. Kontrollera med varuhuset för deras specifika returpolicy och villkor.

Ett byggvaruhus är en stor detaljhandelsanläggning specialiserad på att sälja byggmaterial och relaterade produkter. Dessa varuhus erbjuder ett brett sortiment av artiklar för både professionella byggare och gör-det-själv-hantverkare. Från trä och metall till verktyg, elutrustning och inredningsmaterial, erbjuder byggvaruhus allt som behövs för byggprojekt och hemförbättringar. De fungerar ofta som en one-stop-shop, vilket ger kunderna möjlighet att hitta allt de behöver under ett tak. För de som bor i Gävle eller Uppsala finns lokala byggvaruhus som erbjuder specifika produkter och tjänster anpassade för regionens behov. Mer information om dessa kan hittas i artiklarna om Byggvaruhus i Gävle och Byggvaruhus i Uppsala.

Fakta om Byggvaruhus i Sundsvall

 1. Byggmax Sundsvall: En del av Byggmax-kedjan som erbjuder ett brett sortiment av byggmaterial och tillbehör för både proffs och hemmafixare. Ligger på Gesällvägen 6.
 2. Beijer Byggmaterial AB: En av Sveriges största bygghandelskedjor. I Sundsvall hittar du dem på Norra Vägen 10 där de tillhandahåller byggmaterial för både proffs och privatpersoner.
 3. Hornbach Sundsvall: Tysk byggmarknadskedja med stort utbud av byggvaror och trädgårdsprodukter. Butiken är belägen på Norra Förmansvägen 11.
 4. XL-BYGG Fresks: En byggvaruhuskedja som betjänar både professionella hantverkare och gör-det-självare. I Sundsvall finns de på Transportvägen 5.
 5. Bauhaus Sundsvall: En stor byggvaruhuskedja med ett omfattande sortiment av byggmaterial, verktyg och inredning. Finns på Norra Förmansvägen 9.
Teodor Axelsson
Senaste inläggen av Teodor Axelsson (se alla)