Gräsklippare

Fördelar med robotgräsklippare

Fördelar med robotgräsklippare

Många villaägare frågar sig om en robotgräsklippare är värd sitt pris. Det korta svaret på den frågan är ja! En robotgräsklippare är utan tvekan värd sitt pris och här kommer vi gå igenom varför vi anser detta.

En robotgräsklippare sparar dig tid

Tänk vad du skulle kunna göra med all den tid du spenderar på att klippa gräset under sommarmånaderna, om du istället lät en robotgräsklippare göra jobbet. Om du till exempel klipper din gräsmatta två gånger i månaden under april och maj, och sedan en gång i veckan från juni till och med augusti, samt två gånger i september innebär det att du klipper gräset cirka 30 gånger. Låt oss säga att det tar dig 18 minuter att klippa gräset – du spenderar alltså 540 minuter åt att göra detta, vilket motsvarar hela 9 timmar!

Det du skulle kunna göra med dessa 9 timmar är till exempel att beta av hela serier av de tv-program du inte har hunnit se, titta på 6 hela fotbollsmatcher eller bevittna 4 teaterföreställningar. Dessa är bara några exempel på de saker du skulle kunna göra istället för att klippa gräset. Om du fortfarande inte är övertygad om att en robotgräsklippare är rätt väg att gå rekommenderar vi dig att fortsätta läsa. Har du redan bestämt dig för att investera är denna gräsklipparen ett utmärkt val som klarar riktigt stora gräsmattor.

En robotgräsklippare är billigare att förvara än en åkgräsklippare

Om du har en större trädgård är sannolikheten stor att du använder en åkgräsklippare för att klippa gräset. Dessa kan förvisso vara roligare att använda, men de har till att börja med ofta en hög prislapp. Dessutom behöver du förvara din åkgräsklippare någonstans när du inte använder den. En robotgräsklippare kan du helt enkelt lämna i trädgården på sommaren och på vintern är den så pass liten att du kan förvara den i ett hörn av garaget.

En robotgräsklippare kan klippa gräset på kvällen

Du spenderar förmodligen mest tid i trädgården på dagen när solen står på. Samtidigt är det på dagen du klipper gräset, vilket gör att du förlorar värdefull tid i solen under våren och sommaren när du klipper gräset. En robotgräsklippare är ofta så pass tyst att du kan låta den klippa gräset på kvällen eller natten, vilket gör att du kan vistas i trädgården på dagarna utan att behöva klippa gräset.

Teodor Axelsson
Senaste inläggen av Teodor Axelsson (se alla)