Makita

Makita cirkelsåg

Makita cirkelsåg – Kraftfulla funktioner och användarvänlig design

Makita cirkelsåg är en av de mest populära sågarna på marknaden idag. Den är känd för sin högkvalitativa prestanda och pålitlighet, vilket gör den till ett utmärkt val för både professionella och hobbyanvändare. I denna artikel kommer vi att titta närmare på Makita cirkelsåg och dess funktioner, design, säkerhet, tillbehör och tekniska specifikationer.

Makita cirkelsåg är utformad för att klara av en mängd olika sågprojekt, inklusive trä, metall och andra material. Dess kraftfulla motor och precisionsblad gör det möjligt att skära genom de flesta material med lätthet. Sågen är också utformad för att vara lätt och ergonomisk, vilket gör det möjligt för användaren att arbeta under längre perioder utan att bli trött eller uttröttad.

 • Makita cirkelsåg är en högkvalitativ och pålitlig såg som är lämplig för både professionella och hobbyanvändare.
 • Sågen är utformad för att klara av en mängd olika material och har en kraftfull motor och precisionsblad.
 • Makita cirkelsåg är också lätt och ergonomisk, vilket gör det möjligt för användaren att arbeta under längre perioder utan att bli trött eller uttröttad.

Grundläggande Funktioner

En batteridriven cirkelsåg är ett oumbärligt verktyg för alla som arbetar med trä. Makita cirkelsåg är en effektiv såg som är utrustad med flera grundläggande funktioner som gör det lättare att arbeta med trä.

Motor och Kraft

Makita cirkelsåg är utrustad med en kraftfull motor som ger en hög såghastighet för snabb och effektiv sågning. Med en effekt på 18V kan sågen klara av att såga genom de flesta trämaterial med lätthet.

Batteri och Laddare

Makita cirkelsåg levereras med ett högkvalitativt batteri och en laddare. Batteriet har en hög kapacitet vilket gör att sågen kan användas under längre tid utan att behöva laddas om. Laddaren är snabb och effektiv vilket gör att batteriet kan laddas upp på kort tid.

makita-cirkelsag

Klinga och Sågdjup

Makita cirkelsåg är utrustad med en högkvalitativ klinga som ger en ren och exakt sågning. Klingan är också lätt att byta ut när det behövs. Sågdjupet kan justeras enkelt och snabbt vilket gör att sågen kan användas för olika typer av arbete.

Sammanfattningsvis är Makita cirkelsåg en pålitlig och effektiv batteridriven cirkelsåg som är utrustad med flera grundläggande funktioner som gör det lättare att arbeta med trä. Med en kraftfull motor, högkvalitativa batterier och klingor samt enkel justering av sågdjupet är Makita cirkelsåg ett oumbärligt verktyg för alla som arbetar med trä.

Design och Ergonomi

Makita cirkelsåg har en ergonomisk design som gör det möjligt att använda verktyget under en längre tid utan att trötta ut händerna.

Handtag och Grepp

Cirkelsågen har ett bekvämt handtag som ger användaren ett säkert och stadigt grepp. Handtaget är utformat för att ge maximal kontroll och precision vid kapning.

Kompakt Design och Mått

Makita cirkelsåg har en kompakt design och mått som gör den lätt att hantera och använda på trånga utrymmen. Dessutom är den smidig och enkel att manövrera, vilket gör den idealisk för både professionella och hobbysnickare.

Vi ha skrivit en liknande artikel om detta här Makita lövblås.

Vikt och Balans

Cirkelsågen är lätt och välbalanserad, vilket gör det enklare att hantera den under längre tidsperioder. Dessutom är den sladdlös, vilket gör det möjligt att arbeta utan begränsningar.

Sammanfattningsvis har Makita cirkelsåg en ergonomisk design som gör det möjligt att arbeta med verktyget under en längre tid utan att trötta ut händerna. Dessutom är den smidig, lätt och välbalanserad, vilket gör den idealisk för både professionella och hobbysnickare.

Säkerhet och Användarvänlighet

Makita cirkelsåg har utformats med säkerhet och användarvänlighet i åtanke. Här är några funktioner som gör sågen enkel och säker att använda:

Dammsugare och Dammhantering

Makita cirkelsåg har en dammutsugningsport som kopplas till en dammsugare för att minska dammet som uppstår vid sågning. Detta minskar risken för damminhalation och håller arbetsområdet rent.

LED-Ljus och Blåsfunktion

En LED-lampa är inbyggd i sågen för att ge bättre sikt på arbetsområdet. Sågen har också en blåsfunktion som blåser bort sågspån och damm från såglinjen. Detta ger en tydligare sikt på såglinjen och minskar risken för felaktiga snitt.

Elektrisk Broms och Mjukstart

Makita cirkelsåg har en elektrisk broms som stoppar sågbladet omedelbart när strömmen stängs av. Detta minskar risken för olyckor och skador. Sågen har också en mjukstartsfunktion som gradvis ökar hastigheten på sågbladet för att minska belastningen på motorn och öka livslängden på sågen.

Sammanfattningsvis har Makita cirkelsåg flera funktioner som ökar säkerheten och användarvänligheten. Dammsugningsporten minskar risken för damminhalation och håller arbetsområdet rent. LED-lampan och blåsfunktionen ger bättre sikt på arbetsområdet och minskar risken för felaktiga snitt. Den elektriska bromsen och mjukstartsfunktionen minskar risken för olyckor och skador.

Tillbehör och Kompatibilitet

Parallellanslag och Styrskena

Makita cirkelsåg är kompatibel med parallellanslag och styrskenor som är tillverkade av magnesium. Dessa tillbehör är lätta och hållbara, vilket gör dem idealiska för användning med din Makita cirkelsåg. Parallellanslaget hjälper dig att såga raka snitt med precision, medan styrskenan ger dig extra stabilitet och kontroll när du sågar längs en linje.

Adapter och Utsugsadapter

Makita cirkelsåg är också kompatibel med en rad olika adapter och utsugsadapter som gör det enklare att anpassa sågen till dina behov. Till exempel, om du behöver såga på en annan vinkel än 90 grader, kan du använda en adapter för att justera bladet. Utsugsadaptern hjälper dig att hålla arbetsområdet rent genom att suga upp sågspån och damm medan du arbetar.

Här finns en liknande artikel på samma tema: Makita mutterdragare.

Batterier och Powerpack

Makita cirkelsåg är utrustad med ett kraftfullt batteri som ger tillräckligt med ström för att klara av de flesta jobb. Om du behöver längre drifttid eller mer kraft kan du uppgradera till ett högkapacitetsbatteri eller till och med ett powerpack. Dessa tillbehör ger dig mer flexibilitet och gör det möjligt för dig att arbeta längre utan att behöva byta batteri.

Sammanfattningsvis är Makita cirkelsåg kompatibel med en rad olika tillbehör och tillval som kan hjälpa dig att anpassa sågen till dina behov. Oavsett om du behöver en parallellanslag för precisionssågning eller en utsugsadapter för att hålla arbetsområdet rent, finns det ett tillbehör som passar dig och din Makita cirkelsåg.

Teknisk Specifikation

Kapacitet och Livslängd

Makita cirkelsåg har en kraftfull motor som ger en imponerande skärkapacitet. Sågen har en maximal skärdjup på 66 mm vid 90° och 46 mm vid 45°. Den har också en imponerande livslängd tack vare sin robusta konstruktion och högkvalitativa material.

Vibrationsnivå och Ljudnivå

Makita cirkelsåg har en låg vibrationsnivå som minimerar trötthet och ökar användarkomforten. Den har också en låg ljudnivå, vilket gör att användaren kan arbeta under längre perioder utan att störas av höga ljud.

Transmission och Växellåda

Makita cirkelsåg har en effektiv transmission och växellåda som ger hög prestanda och lång livslängd. Den har också en mjukstartsfunktion som minskar startströmmen och ökar livslängden på motorn.

Med allmän teknisk information, kan det sägas att Makita cirkelsåg är en högpresterande såg med en robust konstruktion och högkvalitativa material. Det är en pålitlig verktyg som är utformad för att klara av tuffa arbetsuppgifter.

Teknisk Information

 • Maximal skärdjup vid 90°: 66 mm
 • Maximal skärdjup vid 45°: 46 mm
 • Ljudnivå: 91 dB(A)
 • Vibrationsnivå: 2,5 m/s²
 • Effekt: 1200 W
 • Spänning: 230 V
 • Vikt: 4,5 kg

Makita cirkelsåg är en högpresterande såg som är idealisk för professionella användare som behöver en pålitlig och effektiv cirkelsåg.

Underhåll och Support

Garanti och Service

Makita cirkelsåg är kända för sin höga kvalitet och pålitlighet, men ibland kan det uppstå problem som kräver reparation. Makita erbjuder en omfattande garanti på sina produkter, vilket ger kunderna trygghet och säkerhet. Garantin täcker normalt sett tillverkningsfel och materialfel, men inte slitage eller skador som orsakats av felaktig användning.

Om din cirkelsåg behöver service eller reparation, kan du kontakta en auktoriserad Makita-verkstad. Dessa verkstäder har utbildade tekniker som kan utföra reparationer och underhåll på din cirkelsåg. Innan du skickar in din såg för reparation, se till att du har all nödvändig information, inklusive garantibevis och kvitto.

Kundtjänst och Support

Makita är engagerade i att erbjuda utmärkt kundtjänst och support till sina kunder. Om du har frågor eller behöver hjälp med din cirkelsåg, kan du kontakta Makitas kundtjänst. Du kan antingen ringa eller skicka ett e-postmeddelande till kundtjänsten, eller använda dig av livechatten på Makitas webbplats.

Makitas återförsäljarsupport är också tillgänglig för att hjälpa återförsäljare med alla frågor eller problem som de kan ha. Återförsäljarsupporten kan hjälpa till med beställningar, produktinformation och teknisk support.

Om du behöver kontakta Makita för att rapportera ett problem eller begära hjälp, se till att du har all nödvändig information till hands, inklusive modellnummer och serienummer på din cirkelsåg.

Makita följer också EG-försäkran om överensstämmelse för att säkerställa att deras produkter uppfyller alla relevanta EU-föreskrifter.

Produktsortiment och Relaterade Verktyg

Relaterade Cirkelsågar

Makita är känt för sina högpresterande cirkelsågar som är utformade för att klara av de mest krävande uppgifterna inom träbearbetning. Deras cirkelsågar är kända för sin precision och hållbarhet, och de är ett utmärkt val för både professionella och hobbysnickare. Makita har ett brett sortiment av cirkelsågar som inkluderar både sladd- och batteridrivna alternativ. Deras cirkelsågar finns i olika storlekar och modeller för att passa olika behov och användningsområden.

Makita DHS680

Makita DHS680 är en av de mest populära cirkelsågarna från Makita. Det är en sladdlös såg som drivs av ett 18V-batteri. DHS680 har en klingdiameter på 165 mm och en maximal sågdjup på 57 mm vid 90 graders vinkel. Sågen är utrustad med en justerbar sågbladsvinkel, vilket gör det möjligt att göra sneda snitt med hög precision. DHS680 är också utrustad med en LED-lampa som ger belysning vid sågning i mörka områden.

Övriga Verktygskategorier

Förutom cirkelsågar har Makita ett brett sortiment av verktyg för olika användningsområden. Deras sortiment inkluderar gersågar, laserinstrument, multiverktyg, borrning, fastsättning, betongbearbetning, metallbearbetning, träbearbetning, skog- och trädgårdsmaskiner, slipning, hyvling och fräsar. Alla dessa verktyg är utformade för att möta de höga krav som ställs på professionella användare och hobbysnickare. Makitas verktyg är kända för sin höga kvalitet, prestanda och hållbarhet.

Tillägg och Resurser

Diagram och Reservdelar

Makita cirkelsåg är en högkvalitativ produkt som är konstruerad för att hålla länge. Men om någon del av sågen går sönder eller behöver bytas ut, kan användaren enkelt hitta reservdelar genom att ladda ner reservdelslistan från Makitas officiella hemsida. Reservdelarna kan också köpas från en auktoriserad Makita-återförsäljare.

För att underlätta reparationer och underhåll av sågen, finns det en detaljerad diagram som visar alla delar och komponenter i sågen. Diagrammet är tillgängligt på Makitas hemsida och kan laddas ner gratis. Användaren kan använda diagrammet för att identifiera vilken del som behöver bytas ut och hur man gör det.

Ytterligare Information

För mer information om Makita cirkelsåg, inklusive specifikationer, användningsinstruktioner och säkerhetsanvisningar, kan användaren besöka Makitas officiella hemsida. Där finns också recensioner från andra användare som kan hjälpa till att ge en bättre förståelse för hur sågen fungerar i praktiken.

Makita har också en kundsupport som är tillgänglig för att svara på frågor och ge råd om underhåll och reparation av produkten. Användaren kan kontakta kundsupporten via telefon eller e-post.

Sammanfattningsvis är Makita cirkelsåg en pålitlig och högkvalitativ produkt som är enkel att underhålla och reparera vid behov. Genom att använda de tillgängliga resurserna, som reservdelslistan och diagrammet, kan användaren hålla sin såg i toppskick i många år framöver.

Köpguide och Användartips

Val av Cirkelsåg

Att välja rätt cirkelsåg kan vara en utmaning för den som inte är bekant med verktyget. För att göra ett bra val är det viktigt att tänka på vilken typ av arbete som ska utföras och vilken typ av material som ska sågas.

En viktig faktor att tänka på är sågdjupet. För de flesta hemmafixare är en sågdjup på 55 mm tillräckligt, medan yrkesverksamma oftast väljer en sågdjup på 65 mm eller mer. En annan faktor att tänka på är sågbladet. För att få ett bra resultat är det viktigt att välja ett sågblad med rätt antal tänder och rätt tandform.

Användning och Tips

När du använder din Makita cirkelsåg är det viktigt att följa instruktionerna noga för att undvika skador och för att få bästa möjliga resultat. Här är några användartips:

 • Se till att sågen är ordentligt fastspänd innan du börjar såga.
 • Använd alltid skyddsutrustning, såsom skyddsglasögon och hörselskydd.
 • Kontrollera att sågbladet är ordentligt skärpt och att det inte finns några skador på det.
 • Använd en riktig sågskiva för det material som ska sågas.
 • Försök att såga i en rak linje och undvik att pressa sågen för hårt.
 • Stäng av sågen och låt den svalna innan du byter sågblad.

Genom att följa dessa tips kan du vara säker på att du får bästa möjliga resultat när du använder din Makita cirkelsåg.

Vanliga frågor

Vilka funktioner skiljer Makitas 18V cirkelsågar från 36V modellerna?

Makitas 18V cirkelsågar är lättare och mer kompakta än 36V modellerna, vilket gör dem lättare att hantera och transportera. 36V modellerna har dock en högre effekt och är bättre lämpade för tunga arbetsuppgifter och kontinuerligt arbete.

Hur väljer jag rätt styrskena till min Makita cirkelsåg?

Makita erbjuder flera olika styrskenor, inklusive raka, vinklade och justerbara. För att välja rätt styrskena bör man ta hänsyn till sågens bladstorlek och vilken typ av arbete man ska utföra. Det är också viktigt att välja en styrskena som är kompatibel med ens specifika Makita cirkelsåg.

Vilka batterityper är kompatibla med Makitas cirkelsågar?

Makita cirkelsågar är kompatibla med Makitas 18V och 36V batterier. Det är viktigt att välja rätt batteri för att få bästa möjliga prestanda och batteritid.

Vad är skillnaden mellan LXT och vanliga Makita cirkelsågar?

LXT-modellerna är en del av Makitas LXT-serie, som är utformad för att erbjuda längre batteritid och snabbare laddning. LXT-modellerna har också flera funktioner som inte finns på vanliga Makita cirkelsågar, inklusive bättre dammavskiljning och en intelligent styrning som anpassar sågens hastighet efter belastningen.

Hur underhåller jag min Makita cirkelsåg för att förlänga dess livslängd?

För att förlänga livslängden på din Makita cirkelsåg är det viktigt att regelbundet rengöra sågen och byta ut slitna delar som bladet och kolborstarna. Det är också viktigt att förvara sågen på en torr och säker plats när den inte används.

Vad bör jag tänka på när jag köper en Makita cirkelsåg för professionellt bruk?

När man köper en Makita cirkelsåg för professionellt bruk är det viktigt att välja en modell som är robust och tålig nog för att klara av tunga arbetsuppgifter och kontinuerligt arbete. Det är också viktigt att välja en modell som är kompatibel med de tillbehör och verktyg som krävs för ens specifika arbete.