Makita

Makita dammsugare

Makita dammsugare – Kraftfull och praktisk rengöringslösning

Makita dammsugare är en produkt som har utvecklats för att möta behoven hos både professionella användare och hemmabrukare. Dessa dammsugare har en hög sugkraft och är utformade för att effektivt ta bort damm och smuts från alla ytor. De är också lätta att använda och underhålla, vilket gör dem till ett utmärkt val för alla som söker en pålitlig och effektiv dammsugare.

En av anledningarna till att välja Makita dammsugare är deras höga kvalitet och pålitlighet. Dessa dammsugare är tillverkade av högkvalitativa material och är utformade för att klara av tuffa arbetsförhållanden. De har också en lång livslängd och är utrustade med en mängd olika funktioner som gör dem användarvänliga och effektiva.

För att välja rätt Makita dammsugare är det viktigt att ha en köpguide som hjälper dig att hitta den dammsugare som bäst passar dina behov. Det är också viktigt att veta hur man underhåller och sköter om sin dammsugare för att förlänga dess livslängd. Tillbehör och munstycken är också viktiga att ha för att kunna använda dammsugaren på olika ytor och för att effektivt ta bort smuts och damm.

 • Makita dammsugare är tillverkade av högkvalitativa material och är utformade för att klara av tuffa arbetsförhållanden.
 • För att välja rätt dammsugare är det viktigt att ha en köpguide och att veta hur man underhåller och sköter om sin dammsugare.
 • Tillbehör och munstycken är viktiga för att kunna använda dammsugaren på olika ytor och för att effektivt ta bort smuts och damm.

Varför Välja Makita Dammsugare

Makita dammsugare är en pålitlig och kraftfull lösning för rengöring av ditt hem eller arbetsplats. Här är några anledningar till varför du bör välja Makita dammsugare.

Tekniska Fördelar

Makita dammsugare är utrustade med högpresterande motorer som ger en stark sugkraft och effektiv rengöring. De har också flera användbara funktioner, såsom HEPA-filtrering som fångar upp mikroskopiska partiklar som pollen och damm, vilket gör dem idealiska för personer med allergier.

Makita dammsugare är också utrustade med teleskoprör och olika munstycken som gör det enkelt att rengöra på svåråtkomliga platser. De är också lätta och enkla att manövrera, vilket gör rengöringen mindre ansträngande.

Modellöversikt

Makita dammsugare finns i olika modeller som passar olika behov. Här är en översikt över några av de mest populära modellerna:

Modell Användning Teknisk Information
DCL180Z Lätt rengöring av mindre ytor 18V Litium-ion batteri, 20 minuters drifttid
DCL182Z Lätt rengöring av mindre ytor 18V Litium-ion batteri, 30 minuters drifttid
DCL500Z Kraftfull rengöring av stora ytor 18Vx2 Litium-ion batteri, 75 minuters drifttid
DVC260Z Rengöring av byggarbetsplatser 36V Litium-ion batteri, 45 minuters drifttid

Makita dammsugare har också genomgått litium-ion batteri test resultat, som visar att de har en lång livslängd och effektivitet.

Sammanfattningsvis är Makita dammsugare en pålitlig och kraftfull lösning för rengöring av ditt hem eller arbetsplats. Med högpresterande motorer, användbara funktioner och olika modeller att välja mellan, kan du hitta den perfekta dammsugaren för dina behov.

Köpguide för Makita Dammsugare

Makita är ett välkänt varumärke inom bygg- och verktygsindustrin och deras dammsugare är inget undantag. Om du överväger att köpa en Makita dammsugare, finns det några saker du bör tänka på. I denna köpguide kommer vi att gå igenom processen för att köpa en Makita dammsugare samt en prisjämförelse för relaterade produkter.

Köp Process

Innan du köper en Makita dammsugare, bör du fundera på vad du behöver den för. Är det för att rengöra verkstaden eller för att använda på en byggarbetsplats? Vilken storlek behöver du? Vilken typ av filter behöver du för att fånga upp damm och partiklar? Det är viktigt att tänka på dessa faktorer för att välja rätt modell.

När du har bestämt dig för vilken modell du vill ha, kan du börja leta efter en återförsäljare. Det finns många återförsäljare som säljer Makita dammsugare, både online och i fysiska butiker. Jämför priser och recensioner för att hitta den bästa affären.

Innan du gör ditt köp, se till att läsa igenom garantivillkoren och returpolicyerna. Det är viktigt att du är nöjd med ditt köp och att du har möjlighet att returnera produkten om den inte uppfyller dina förväntningar.

Prisjämförelse

Makita dammsugare finns i olika prisklasser beroende på modell och funktioner. En grundläggande modell kan kosta runt 1000 kr medan en mer avancerad modell kan kosta upp till 5000 kr. Det är viktigt att jämföra priser och funktioner för att hitta den bästa modellen för dina behov.

När du jämför priser, se till att du tar hänsyn till frakt och eventuella tilläggskostnader. Vissa återförsäljare kan erbjuda gratis frakt eller rabatter på tillbehör, vilket kan påverka det totala priset.

Sammanfattningsvis är det viktigt att tänka på dina behov och jämföra priser och recensioner innan du köper en Makita dammsugare. Genom att följa dessa steg kan du hitta den bästa modellen för dina behov till det bästa priset.

Underhåll och Skötsel

Rengöring av HEPA-Filter

För att säkerställa att Makita dammsugaren fungerar optimalt och att luften som släpps ut är ren, är det viktigt att rengöra HEPA-filtret regelbundet. HEPA-filtret är en viktig del av dammsugaren eftersom det fångar upp små partiklar som damm, pollen och andra allergener.

För att rengöra filtret, ta bort det från dammsugaren och skaka bort det grövsta dammet. Därefter kan du använda en mjuk borste eller dammsugare med låg effekt för att ta bort eventuellt kvarvarande damm. Om filtret är mycket smutsigt kan du tvätta det med ljummet vatten och låta det torka helt innan du sätter tillbaka det i dammsugaren.

Batteriunderhåll

Makita dammsugaren drivs av ett litiumjonbatteri som är lätt att underhålla. För att förlänga batteriets livslängd är det viktigt att ladda det regelbundet. När batteriet behöver laddas upp kommer en indikatorlampa att tändas på dammsugaren.

För att ladda batteriet, sätt det i laddaren och anslut laddaren till ett vägguttag. Laddningstiden varierar beroende på batteriets kapacitet och hur urladdat det är. Det är viktigt att följa instruktionerna i säkerhetsdatabladet för att undvika skador på batteriet eller dammsugaren.

För att förlänga batteriets livslängd är det också viktigt att förvara det på rätt sätt. Batteriet ska förvaras på en torr och sval plats och inte utsättas för höga temperaturer eller fuktighet.

Tillbehör och Munstycken

Makita dammsugare är utrustade med en mängd olika tillbehör och munstycken för att passa olika rengöringsbehov. Dessa tillbehör och munstycken är utformade för att ge en effektiv rengöring av alla ytor och möjliggöra en snabb och enkel hantering av dammsugaren.

Kompatibla Golvverktyg

Makita dammsugare är kompatibla med olika golvverktyg för att passa olika typer av golv. Det finns till exempel ett golvverktyg med borstar för att effektivt rengöra mattor och en plan golvborste för att rengöra hårda golv.

Specialmunstycken

För att möta olika rengöringsbehov finns det även specialmunstycken som kan användas med Makita dammsugare. Till exempel finns det ett möbelmunstycke som är utformat för att rengöra möbler och andra svåråtkomliga ytor. Det finns också ett trappmunstycke som gör det enkelt att rengöra trappor och andra högt belägna ytor.

Utöver dessa tillbehör och munstycken finns det också andra tillbehör som kan användas med Makita dammsugare, såsom förlängningsslangar och adapter för att ansluta till andra verktyg. Med dessa tillbehör och munstycken kan Makita dammsugare ge en effektiv och mångsidig rengöring på alla ytor.

Support och Kundtjänst

Makita är ett välkänt varumärke för högkvalitativa verktyg och maskiner. Företaget har ett rykte om att erbjuda utmärkt kundservice och support till sina kunder. Makita dammsugare är inget undantag, och företaget erbjuder en rad olika supportalternativ för sina kunder.

Garantiinformation

Makita dammsugare levereras med en garanti som täcker eventuella fel eller defekter som uppstår under normal användning. Garantin täcker vanligtvis en period på ett år från inköpsdatumet, men vissa modeller kan ha en längre garantiperiod.

För att utnyttja garantin måste kunden kontakta Makitas återförsäljarsupport eller lämna in produkten till en auktoriserad serviceverkstad. Kunden måste ha kvitto eller annan giltig bevis på köp för att kunna utnyttja garantin.

Kontakta Makita

Om kunden har frågor eller behöver hjälp med sin Makita dammsugare kan de kontakta företagets kundtjänst. Makita erbjuder en rad olika kontaktalternativ, inklusive telefon, e-post och livechatt.

För att kontakta kundtjänst kan kunden besöka Makitas webbplats och klicka på ”Kontakta oss” för att hitta kontaktinformation för sitt land eller region. Kundtjänst är tillgänglig under vanliga arbetsdagar och svarar vanligtvis inom 24 timmar.

Sammanfattningsvis erbjuder Makita ett omfattande support- och kundtjänstprogram för sina dammsugare. Kunden kan utnyttja garantin om det uppstår problem och kan enkelt kontakta kundtjänst för att få hjälp med sina frågor och bekymmer.

makita-dammsugare

Reservdelar och Diagram

Diagram och Reservdelar

Makita dammsugare är tillverkade för att hålla länge, men ibland kan det hända att en del går sönder eller behöver bytas ut. För att underlätta reparation och underhåll av din Makita dammsugare finns det tillgängliga reservdelar och diagram.

Diagrammen visar hur alla delar i din Makita dammsugare passar ihop och var de sitter. Detta gör det enklare att hitta och byta ut en del som behöver bytas. Diagrammen är tydliga och lättförståeliga, vilket gör att även en person utan teknisk erfarenhet kan använda dem.

Reservdelarna som finns tillgängliga för Makita dammsugare inkluderar allt från motorer till filter och påsar. De är tillverkade av hög kvalitet och är speciellt utformade för att passa perfekt i din Makita dammsugare.

Ladda Ner Reservdelslistor

För att underlätta sökandet efter rätt reservdelar har Makita gjort det möjligt att ladda ner reservdelslistor från deras hemsida. Dessa listor visar alla tillgängliga reservdelar för din specifika modell av Makita dammsugare.

Genom att ladda ner en reservdelslista kan du enkelt hitta och beställa de delar du behöver för att reparera eller underhålla din Makita dammsugare. Listorna är lättförståeliga och inkluderar bilder och beskrivningar av varje del.

Sammanfattningsvis är Makita dammsugare utformade för att hålla länge, men om en del behöver bytas ut finns det tillgängliga reservdelar och diagram för att underlätta reparation och underhåll. Genom att ladda ner en reservdelslista kan du enkelt hitta och beställa de delar du behöver för att hålla din Makita dammsugare i toppskick.

Säkerhets- och Regulatoriska Dokument

Makita dammutsug är en produkt som är utformad för att möta höga säkerhetskrav. För att säkerställa att produkten är säker att använda och uppfyller alla regulatoriska krav, har Makita tagit fram flera dokument som är tillgängliga för användarna.

EG-Försäkran om Överensstämmelse

Makita dammutsug uppfyller alla krav som fastställts i direktivet om elektromagnetisk kompatibilitet (EMC) och direktivet om lågspänningsutrustning (LVD). Detta bekräftas genom en EG-försäkran om överensstämmelse som tillhandahålls av Makita. Dokumentet visar att produkten är testad och godkänd av en oberoende testorganisation och uppfyller alla relevanta säkerhetskrav.

Säkerhetsdatablad för Batterier

Makita dammutsug drivs av ett litiumjonbatteri. För att säkerställa att batteriet är säkert att använda och hantera, har Makita tagit fram ett säkerhetsdatablad för batteriet. Dokumentet innehåller information om batteriets kemiska sammansättning, fysiska egenskaper och säkerhetsanvisningar för hantering och användning. Detta dokument är tillgängligt för användare som vill lära sig mer om batteriet och hur man hanterar det på ett säkert sätt.

Sammanfattningsvis är Makita dammutsug en produkt som är utformad för att uppfylla höga säkerhetskrav och regulatoriska krav. Genom att tillhandahålla dokument som EG-försäkran om överensstämmelse och säkerhetsdatablad för batteriet, visar Makita sitt åtagande för säkerhet och kvalitet. Användare kan vara trygga i att de använder en produkt som uppfyller alla relevanta krav och är säker att använda.

Användarmanualer

Makita dammsugare levereras med en användarmanual som ger detaljerade instruktioner om hur man använder och underhåller dammsugaren på ett säkert och effektivt sätt. Manualen är tillgänglig på olika språk, inklusive svenska, engelska, tyska, nederländska, spanska, danska, norska och franska.

Bruksanvisningar på Olika Språk

Makita erbjuder användarmanualer på olika språk för att säkerställa att användare från olika länder och regioner kan använda sin dammsugare på ett säkert och korrekt sätt. Nedan följer en lista över de språk som finns tillgängliga för Makita dammsugare:

 • Svenska
 • Engelska
 • Tyska (Betriebsanleitung)
 • Nederländska (Gebruiksaanwijzing)
 • Spanska (Manual de Instrucciones)
 • Danska (Brugsanvisning)
 • Norska (Bruksanvisning)
 • Franska (Manuel d’instructions)

Varje användarmanual innehåller information om hur man monterar och använder dammsugaren på ett säkert sätt, samt tips om hur man underhåller och rengör den. Manualen innehåller också en lista över tillbehör och reservdelar som är kompatibla med dammsugaren.

Makita rekommenderar starkt att användare läser igenom hela användarmanualen innan de använder sin dammsugare för första gången. På så sätt kan de säkerställa att de använder dammsugaren på rätt sätt och undviker skador på dammsugaren eller sig själva.

Cookies och Webbplatsanvändning

Makita dammsugare använder cookies för att förbättra användarupplevelsen på deras webbplats. Cookies är små textfiler som lagras på användarens enhet för att samla in information om användarens surfvanor på webbplatsen.

Makita dammsugare använder cookies för att förstå hur användare interagerar med deras webbplats och för att anpassa innehållet efter användarens preferenser. De använder också cookies för att samla in information om trafiken på deras webbplats och för att förbättra webbplatsens prestanda.

Webbplatsen använder också tredjepartscookies från Google Analytics för att samla in anonym information om besökare på webbplatsen och för att förstå hur användare interagerar med webbplatsen. Denna information används för att förbättra webbplatsens användarupplevelse och för att anpassa innehållet efter användarens preferenser.

Användare kan välja att avvisa cookies genom att ändra inställningarna i sin webbläsare. Detta kan dock påverka webbplatsens funktionalitet och användarupplevelse negativt.

Makita dammsugare tar integriteten och säkerheten för användarens personuppgifter på allvar och följer alla gällande lagar och regler för att skydda användarens integritet och personuppgifter.

Ytterligare Information och Artiklar

För ytterligare information om Makita dammsugare kan man besöka Makitas officiella hemsida. Där finns en mängd artiklar, recensioner och produktinformation om Makitas olika dammsugare.

En av de mest populära dammsugarna från Makita är deras 18V dammsugare. Denna dammsugare är lätt och smidig att använda och passar perfekt för mindre städjobb både inomhus och utomhus. Dessutom har den en stark sugkraft som gör att den klarar av att suga upp både damm och grövre smuts.

Makita har också ett brett utbud av tillbehör till sina dammsugare, såsom olika munstycken och filter. Detta gör att man kan anpassa sin dammsugare efter behov och användningsområde.

För den som är intresserad av att läsa mer om Makita dammsugare och dess funktioner och egenskaper, finns det även flera oberoende recensioner och tester på nätet. Dessa kan ge en bra överblick över hur dammsugarna presterar i olika situationer och vad man kan förvänta sig av dem.

Kontaktinformation

För att kontakta Makita angående deras dammsugare finns det flera alternativ att välja mellan. För allmänna frågor och support kan man kontakta Makitas kundtjänst via telefon eller e-post.

Telefonnumret för kundtjänst är 020-43 00 00 och öppettiderna är måndag till fredag mellan kl. 08:00 och 17:00. För att skicka e-post till kundtjänst kan man använda sig av kontaktformuläret på Makitas hemsida.

 • Om man behöver teknisk support eller reparation av sin Makita dammsugare kan man kontakta Makitas serviceverkstad. På Makitas hemsida finns en lista över auktoriserade serviceverkstäder i hela landet. Där kan man hitta kontaktinformation till verkstäderna och även boka en tid för reparation eller service av sin dammsugare.
 • För att köpa en Makita dammsugare kan man besöka en återförsäljare som säljer Makitas produkter. På Makitas hemsida finns en lista över återförsäljare i hela landet. Där kan man hitta kontaktinformation till återförsäljarna och även se deras öppettider och adresser.

Garanti och Service

Makita dammsugare är kända för sin höga kvalitet och pålitlighet. För att ytterligare säkerställa kundernas förtroende, erbjuder Makita en omfattande garanti på sina produkter. Varje Makita dammsugare levereras med en standardgaranti på 2 år.

Om det skulle uppstå några problem med din Makita dammsugare, kan du enkelt kontakta deras kundsupport. Makita har en dedikerad supportavdelning som är tillgänglig för att hjälpa kunder med alla frågor och problem som de kan ha.

Utöver den standardgaranti som erbjuds, har Makita också en serviceavdelning som kan hjälpa kunder med reparationer och underhåll av deras dammsugare. Makitas serviceavdelning är bemannad med kunniga tekniker som kan lösa problem och utföra reparationer på ett snabbt och effektivt sätt.

För att utnyttja garantin eller få service på din Makita dammsugare, behöver du bara kontakta Makitas kundsupport. De kommer att hjälpa dig att lösa problemet eller sätta dig i kontakt med en av deras tekniker för att utföra reparationer.

Sammanfattningsvis kan kunder känna sig trygga när de köper en Makita dammsugare, eftersom de erbjuder en omfattande garanti och en dedikerad supportavdelning. Om det skulle uppstå några problem med produkten, är Makitas tekniker redo att hjälpa till med reparationer och underhåll.

Teknisk Support och Återförsäljarsupport

Makita är känd för sin högkvalitativa teknik och deras dammsugare är inget undantag. För att säkerställa att kunderna får den bästa möjliga upplevelsen, erbjuder Makita teknisk support och återförsäljarsupport.

Teknisk support är tillgänglig för kunder som behöver hjälp med att lösa tekniska problem eller har frågor om användning av Makitas dammsugare. Kunder kan enkelt kontakta Makitas tekniska supportteam via telefon eller e-post. Makitas tekniska supportteam är kunniga och erfarna och kan hjälpa kunderna med alla typer av tekniska frågor.

 1. Makitas återförsäljarsupport är tillgänglig för återförsäljare som vill lära sig mer om Makitas dammsugare eller som behöver hjälp med att sälja produkterna. Återförsäljare kan kontakta Makitas återförsäljarsupportteam via telefon eller e-post. Makitas återförsäljarsupportteam är välutbildade och har omfattande kunskap om Makitas produkter och kan hjälpa återförsäljare att maximera sin försäljning.
 2. Makita erbjuder också en omfattande teknisk informationsdatabas på sin hemsida. Där kan kunder hitta svar på vanliga frågor och lära sig mer om Makitas dammsugare. Kunder kan också ladda ner manualer och teknisk dokumentation från hemsidan.
 3. Sammanfattningsvis erbjuder Makita en högkvalitativ teknisk support och återförsäljarsupport för sina dammsugare. Kunder och återförsäljare kan vara säkra på att de får den bästa möjliga upplevelsen när de köper och använder Makitas dammsugare.

Produktregistrering och Fördelar

När man köper en Makita dammsugare har man möjlighet att registrera produkten på Makitas hemsida. Detta ger användaren följande fördelar:

 • Förlängd garanti upp till 3 år
 • Tillgång till teknisk support
 • Möjlighet att delta i tävlingar och kampanjer

Genom att registrera sin Makita dammsugare säkerställer man också att man alltid har tillgång till den senaste produktinformationen och eventuella säkerhetsmeddelanden.

Makita dammsugare är utformade för att ge hög prestanda och användarvänlighet. Med en kraftfull motor och effektiv filtrering är de idealiska för både hushåll och yrkesmässigt bruk. Dessutom är de lätta och kompakta, vilket gör dem enkla att hantera och förvara.

Med en Makita dammsugare kan man också vara säker på att man får en pålitlig och hållbar produkt. Makita är känt för sin höga kvalitet och tillverkar produkter som är konstruerade för att hålla länge.

Säkerhetsföreskrifter och Användning

Innan du börjar använda din Makita dammsugare är det viktigt att du läser igenom säkerhetsföreskrifterna och användarmanualen noggrant. Detta kommer att säkerställa att du använder produkten på ett säkert sätt och undviker eventuella skador eller olyckor.

Några av de viktigaste säkerhetsföreskrifterna att tänka på när du använder din Makita dammsugare inkluderar:

 • Använd alltid skyddsglasögon och hörselskydd när du använder dammsugaren för att skydda dina ögon och öron från skador.
 • Se till att dammsugaren är ordentligt jordad innan du börjar använda den för att undvika elektriska stötar.
 • Använd endast originaltillbehör och reservdelar som rekommenderas av tillverkaren för att säkerställa att produkten fungerar korrekt.
 • Kontrollera regelbundet att dammsugarens filter är rena och byt ut dem vid behov för att undvika försämrad prestanda och eventuella hälsoeffekter.

När du använder din Makita dammsugare är det också viktigt att du följer rätt användningsteknik för att säkerställa att du får bästa möjliga resultat. Här är några tips för att använda din dammsugare på rätt sätt:

 • Använd rätt tillbehör för att passa det område du ska dammsuga. Till exempel, använd en golvmunstycke för att dammsuga golvytor och en möbelmunstycke för att dammsuga möbler.
 • Var noga med att placera dammsugarens slang och munstycke på rätt sätt för att undvika skador på möbler eller andra föremål.
 • Töm dammsugaren regelbundet för att undvika att den blir överfull och förlorar sugkraft.

Genom att följa dessa säkerhetsföreskrifter och användningstips kommer du att kunna använda din Makita dammsugare på ett säkert och effektivt sätt för att hålla ditt hem eller arbetsplats rent och dammfritt.

Batteriteknik och Innovation

Makita dammsugare är kända för sin innovativa teknik och högpresterande batterier. Deras dammsugare är utrustade med litium-ion batterier som ger en hög kapacitet och lång livslängd. Dessa batterier har testats och visat sig ha en hög prestanda i jämförelse med andra batterityper på marknaden.

Enligt litium-ion batteri test resultat har Makita dammsugare visat sig ha en imponerande batteritid på upp till 60 minuter på en enda laddning. Detta gör att användare kan använda dammsugaren under en längre tid utan att behöva oroa sig för att batteriet tar slut. Dessutom har batterierna en snabb laddningstid och kan laddas upp till 80% på bara 45 minuter.

Makita tar också säkerheten på allvar och har tillhandahållit säkerhetsdatablad för sina litium-ion batterier. Dessa datablad ger användare information om hur man hanterar batterierna på ett säkert sätt och minskar risken för olyckor.

Makita har även utvecklat teknik för att förlänga batteriets livslängd genom att undvika överladdning och överhettning. Detta säkerställer att batterierna håller längre och ger användare en bättre upplevelse.

Sammanfattningsvis är Makita dammsugare utrustade med högpresterande litium-ion batterier och innovativ teknik som ger användare en lång batteritid och en säker användning.

Vanliga frågor

Vilka tillbehör ingår vanligtvis med en Makita dammsugare?

Makita levererar vanligtvis sina dammsugare med flera tillbehör, inklusive en slang, munstycke, borste och rör. Tillbehören kan variera beroende på modell och paket.

Liknande artikel Makita grästrimmer.

Hur jämför sig Makitas 18V dammsugare med 36V modellen?

Makitas 36V dammsugare har mer kraft och längre batteritid jämfört med 18V modellen. Men 18V modellen är mer portabel och lättare att hantera. Vilken modell som passar bäst beror på användarens behov.

Vilken Makita dammsugare rekommenderas för hemmabruk?

Makita har flera dammsugarmodeller som passar för hemmabruk. En av de mest populära är DCL180ZB, en 18V dammsugare som är lätt och portabel.

Vilka är de vanligaste batterityperna som används i Makita dammsugare?

Makita dammsugare används vanligtvis med litiumjonbatterier. Dessa batterier är lätta och har hög kapacitet.

Läs mer om Makita multiverktyg här.

Hur presterar Makita dammsugare i oberoende tester?

Makita dammsugare har fått positiva recensioner från flera oberoende testare. De har fått beröm för sin kraft, hållbarhet och portabilitet.

Är det möjligt att använda Makita dammsugare för vått och torrt?

Ja, vissa Makita dammsugare är utformade för att användas för både vått och torrt material. Det är dock viktigt att kontrollera vilka modeller som är lämpliga för detta ändamål.