Fastigheter

Producera din egen el med solceller i Timrå

Att producera sin egen el med hjälp av solceller har minst sagt blivit trendigt, även i landets nordligare delar. Timrå ligger förvisso inte så långt norrut men här drabbas man ändå av dom mörka vintermånaderna, där solen går ner redan vid 15, men ändå finns goda möjligheter att producera el med just solceller.

Egen el med hjälp av solceller

Solceller och solenergi låter troligen bekant i dom flestas öron vid det här laget, då det varit på tapeten dom senaste åren. Det är ett miljövänligare alternativ att producera el eftersom energin hämtas direkt från solen.

Många privatpersoner som väljer att använda sig av solceller kan dessutom sälja vidare ett eventuellt överskott till ett elbolag, och på så vis tjäna en extra slant. I Timrå syns solceller lite här och där och för den som är sugen på att producera sin egen del finns som sagt goda möjligheter.

Installera solceller i Timrå

SpiraTek är ett av dom företag som arbetar med att installera solceller i Västernorrland och därmed även i Timrå. Anlitar man ett företag till hjälp behöver man inte göra någonting själv, mer än att godkänna offerten om den känns okej, för att sedan låta arbetet sätta igång. Det företagen gör är följande:

  • Bygga ställningar runt byggnaden
  • Montera och installera solcellspanelerna
  • Kabeldragning och elinstallation
  • Anmälan av mätarbyte

Att installera solceller är alltså väldigt enkelt när man väl har fattat beslutet. Ett företag som arbetar med solceller och installationer kan även hjälpa till att söka bidrag för detta, om det är något man önskar, vilket kan vara en fördel för att få med rätt information i ansökan.

Bra att veta

Bor du i Timrå och har bestämt dig för att det är dags för solceller så finns en sak som är bra att veta, och det är att installationen anpassas efter varje enskilt uppdrag. Kanske räknar du med att få din solcellspanel på taket, där den knappt kommer att synas, men det är inte alls säkert att det är den bästa lösningen.

Solceller behöver såklart så mycket solljus som möjligt och därför kan panelerna komma att monteras på väggen eller på marken. Detta sker naturligtvis inte utan att man som kund blivit upplyst om det, men det kan vara bra att känna till i förväg. För en effektiv anläggning är det viktigt att den är placerad rätt vad gäller väderstreck och annat.

Elon Nordin
Senaste inläggen av Elon Nordin (se alla)