Trädgård

Ta hjälp med trädgårdsdesign i Stockholm

Har du köpt din drömvilla i Stockholm och behöver hjälp att fixa trädgården? Eller är det kanske bara dags att ta tag i dom igenväxta rabatterna i sommarhuset? Precis som att man kan anlita någon som bygger om, renoverar och inreder så kan man också anlita hjälp med att ta fram en bra och funktionell trädgårdsdesign. Nedan kan du läsa mer om vad det är, vilka fördelar som finns och hur man hittar ett företag som erbjuder hjälpen.

Vad är trädgårdsdesign?

Trädgårdsdesign är precis vad det låter som – design av trädgårdar och utomhusmiljöer. Den som arbetar med trädgårdsdesign kan vara trädgårdsarkitekt eller trädgårdsdesigner och denne har bland annat bra kunskaper om olika växter och miljöer. Man arbetar också med färg och form för att skapa en trevlig helhet i trädgården – kanske genom att blanda växtlighet, möbler, dekorationer och annat som lämpar sig utomhus.

Företag som arbetar med trädgårdsdesign erbjuder i regel flera olika tjänster, så som:

  • Designpaket i olika omfattning
  • Styling för trädgård
  • Rådgivning

Fördelarna med att anlita proffshjälp

Det är inte helt enkelt att planera en trädgård på egen hand om man inte har rätt kunskaper, speciellt inte när det gäller större projekt. Att anlita proffshjälp inom trädgårdsdesign gör att man kan planera arbetet för att sedan få ett långvarigt och hållbart resultat. I Stockholm används tjänster av både privatpersoner, fastighetsägare och bostadsrättsföreningar för att skapa en trevlig och trivsam trädgårdsmiljö.

Vem erbjuder trädgårdsdesign i Stockholm?

Det finns flera företag som erbjuder trädgårdsdesign i Stockholm och ett av dessa är Kiwano Garden. Det är ett litet företag men som ändå erbjuder allt som nämnts ovan – alltifrån designpaket till styling, till både privatpersoner, fastighetsägare och bostadsrättsföreningar. Oavsett om man behöver hjälp med ett stort eller litet projekt i Stockholm finns bra hjälp att få för den som vill kunna njuta av sin trädgård på en helt ny nivå.

Det man bör fundera på innan man anlitar någon är vilken typ av tjänst man egentligen efterfrågar. Vad är det du vill ändra i din trädgård och hur omfattande är projektet? Vill man göra det mesta av jobbet själv, men bara få sina idéer bekräftade, räcker det oftast att man köper rådgivning. Vill man ha hjälp med att rita upp en helt ny trädgård behöver man leta efter en sådan tjänst.

Gudmund Ek
Senaste inläggen av Gudmund Ek (se alla)