Fastigheter

Proffs vid trädfällning i Uppsala

Det finns många olika anledningar till varför ett träd eller ett större skogsparti behöver fällas. Oavsett om det är ett eller flera träd kräver det stor kunskap och erfarenhet hos den som utför trädfällningen. Detta för att det ska ske både på ett tryggt sätt och rätt sätt. Tidigare användes handsåg och yxa när det kom till trädfällning i Uppsala men som tur är har den tiden passerat.

Nuförtiden används den självklara motorsågen och andra mer moderna hjälpmedel vilket har lett till att trädfällningen är något enklare. Däremot ska man inte underskatta vikten av att trädfällaren har tillräcklig styrka, teknik samt bra och effektiva redskap till sin hjälp.

Viktigt med planering och säkerhet vid trädfällning

Det finns flera olika anledningar till varför du bör anlita ett proffs för trädfällning i Uppsala när du är i behov av att fälla ett eller flera träd. Om du till exempel vill ha bort träd som står nära en byggnad eller grannens tomt är det viktigt att trädfällningen sker på ett korrekt sätt så inte trädet skadar något i närheten. Det är inte heller bara den tunga trädstammen som kan orsaka kostsamma skador. Även trädets grenar kan till exempel riva ner ledningar eller fastna vid olämpliga ställen.

En specialist kan därför använda både rätt planering inför trädfällningen och vilken metod som ska användas för att ge ett perfekt resultat. En professionell trädfällare har också erfarenheten och har förmågan att bedöma följderna av att fälla ett träd. Säkerheten när det kommer till trädfällning är A och O. En firma som sysslar med trädfällning ska ha den utbildning som regelverket från Arbetsmiljöverket kräver. De bör också vara certifierade, vara behöriga och givetvis ha relevanta försäkringar för din trygghet.

Tilläggstjänster som kan erbjudas i samband med trädfällning i Uppsala

Förutom att fälla själva trädet kan en firma som är specialiserade på trädfällning i Uppsala även erbjuda dig som kund vissa tilläggstjänster i samband med fällningen. De kan till exempel erbjuda tjänster i form av:

  • bortforsling av allt avverkat material
  • stubbfräsning
  • beskärning av träd och buskar
  • vedklyvning/kapning
  • plantering
  • häckklippning.
Gudmund Ek
Senaste inläggen av Gudmund Ek (se alla)