Fastigheter

Slipa ditt gamla golv nytt

Gamla golv blir som nya när professionella golvslipare gör jobbet. Du får bort repor, orenheter och lämnar det med en ny glans och nytt liv. I Malmö finns många firmor som sysslar med golvslipning som kan hjälpa dig med slipning och rätt behandling av ditt golv.

Under den där heltäckningsmattan eller plastmattan i köket kan det ligga en skatt av gamla golvplankor. Många lägenheter i Malmö är byggda för många årtionden sedan och stor potential kan finnas under den där sjuttiotalsmattan. Men ibland kan det kännas som ett stort och riskfyllt projekt att slita upp en gammal matta. Om du är osäker på om golvet håller för en slipning bör du kontakta en golvslipare i Malmö för att få ett professionellt utlåtande. Golvslipning är inte bara för de som sitter på golv som är från förra seklet. Även relativt nya golv kan slipas. Låt en yrkesman inom golvslipning titta på om golvet är värt att slipa istället för att byta till nytt. Det spar både på miljön och din ekonomi. Dina gamla golv kan bli som nya med golvslipare som vet vad de gör.

Slipa golvet utan damm

En oro som många har när det handlar om att slipa golv är att dammet från slipningen ska sprida sig i bostadens alla vrår och skrymslen. Idag använder många golvslipare maskiner med dammfri teknik där dammet samlas upp under slipningen. Detta är bra både för ditt boende och för de som arbetar med golvslipning eftersom de får en bättre arbetsmiljö. Även fast man som arbetare använder skyddsutrustning, så är det svårt att helt undvika att andas in damm under dagarna om man använder maskiner som lämnar damm efter sig.

Massiva trägolv eller parkett, de flesta golvslipare i Malmö kan hjälpa dig med det mesta. Efter att golvet är slipat så behöver det behandlas på något vis. Golvslipare i Malmö har kunskap om hur golvet bäst ska behandlas för att hålla länge. Lack, olja, vax, bets, lut eller lasyr. Det finns många olika sätt att behandla ett golv, och att anlita professionell hjälp lönar sig ofta i det långa loppet eftersom en yrkeskunnig kan avgöra vilken behandling som passar dit golv bäst.

Juliana Norberg