Byggvaruhus

Beijer Byggmaterial i Örebro

Omdömen: 4 (136 omdömen)

Adress: Boställsvägen 8, 702 27 Örebro, Sverige

Telefon: 075-241 23 93

Webbplats

På Beijer Byggmaterials webbplats för byggvaruhuset i Örebro presenteras information om deras tjänster och produkter. Kunden har möjlighet att välja bland 75 000 produkter, köpa dem online och antingen hämta ut dem i byggvaruhuset eller få dem levererade. Webbplatsen innehåller öppettider, kontaktuppgifter till personalen i Örebros byggvaruhus, inklusive butikschefen, säljare i butik och lager, lagerchef, säljchef, säljare för proffskunder, filialchef och transportledare. Det finns också en funktion för att välja byggvaruhus baserat på region genom att ange postnummer eller klicka på en länk.

Webbplatsen erbjuder även möjligheten att logga in för privatpersoner, där användare kan begära ett nytt lösenord om det gamla glömts bort. Det finns instruktioner för hur man använder BankID för att logga in. Besökare på webbplatsen uppmanas att följa Beijer Byggmaterial i deras sociala kanaler och det finns även länkar till sidor för inspiration och mer information om företaget.

Beijer Byggmaterial AB, som är ansvarigt för behandlingen av personuppgifter, informerar om att de hanterar personuppgifter för att skapa konton och skicka nyhetsbrev samt marknadsföra sina och samarbetsföretags produkter och tjänster. Detaljerad information om deras integritetspolicy finns tillgänglig för läsning.

Beijer Byggmaterial affärsidé

Beijer Byggmaterial AB är en bygghandelskedja i Sverige som har 116 byggvaruhus och kakelbutiker runtom i landet. Företaget sysselsätter cirka 2500 anställda och omsätter nästan 12 miljarder SEK. Beijer Byggmaterial i Örebro tillhandahåller byggmaterial, verktyg och tjänster till både proffs och amatörbyggare.

Företaget är en del av STARK GROUP, en distributör av byggmaterial i Nordeuropa med verksamhet i flera länder, däribland Danmark, Norge, Finland, Tyskland och Österrike. Beijer Byggmaterial strävar efter att vara en pålitlig partner för sina kunder genom att erbjuda produkter och tjänster som är enkla, relevanta och av hög kvalitet. Företaget betonar vikten av kunskap och rådgivning för att göra kunderna mer konkurrenskraftiga.

Sortimentet sträcker sig från byggmaterial för grundläggande konstruktioner till mer specifika byggprojekt. Beijer Byggmaterial har både välkända varumärken och egna prisvärda märken. De erbjuder även tjänster som logistiklösningar, produktanpassning, byggrådgivning och utbildningar.

Miljö och hållbarhet är centrala delar av Beijer Byggmaterials verksamhet. De är certifierade enligt FSC® och PEFC® för spårbarhet av virke och miljöcertifierade enligt ISO 14001. Företaget arbetar för att stödja sina kunders miljöarbete och hållbarhetsmål.

Kundservice är en viktig del av Beijer Byggmaterials erbjudande, och de strävar efter att alltid ge professionell och kunnig hjälp oavsett kundens behov. Företagets mål är att ha den mest kunniga personalen i branschen för att skapa trygghet hos kunderna i deras byggprojekt.

För att kunna tillhandahålla aktuell information om lagersaldo och sortiment uppmanar Beijer Byggmaterial sina kunder att ange sitt postnummer eller välja ett byggvaruhus. De erbjuder även möjligheten att skapa ett konto och prenumerera på nyhetsbrev samt marknadsföring av produkter och tjänster.

Beijer Byggmaterial AB har organisationsnummer 556012-5220 och är ansvarigt för behandling av personuppgifter i enlighet med deras policy.

Beijer Byggmaterial historia

Beijer Byggmaterial i Örebro har en lång historia av att leverera byggmaterial och tjänster av hög kvalitet, med fokus på hållbarhet och långvarig användning. Företaget värdesätter kvalitet i alla aspekter, från produkternas hållbarhet till kundservice och logistik.

Företaget har sina rötter i handelsföretaget Firma G Beijer som grundades 1866 i Malmö. År 1877 bildades G & L Beijer av bröderna Gottfried och Lorens Beijer. Denna firma var inledningsvis inriktad på import av diverse varor som spannmål och bränsle. Under 1894 expanderade företaget till Stockholm och förvärvade AB Kol & Koks, vilket var en ledande aktör inom bränsledistribution i Skandinavien.

Under 1960-talet genomgick AB Kol & Koks en omstrukturering under ledning av Kjell Beijer och Anders Wall, vilket resulterade i bildandet av Beijerinvest 1967. År 1970 omvandlades verksamheten till kedjeföretaget Beijer Byggmaterial AB och 1985 förvärvades företaget av AB Electrolux.

Under slutet av 1980-talet genomfördes en period av företagsförvärv och struktureringar. Det Danske Traelastkompagni A/S köpte företaget 1989, vilket ledde till en utvidgning och bildandet av en av Europas största byggmaterialföretag. Under 1990-talet utvecklade Beijer Byggmaterial sitt koncept för att öka försäljningen till både professionella och hemmasnickare, med målet att fördela omsättningen jämnt mellan olika kundsegment.

I december 2012 lanserades e-handeln för företagskunder och kort därefter även för privatkunder. Med över 75 000 produkter fortsätter e-handeln att växa. År 2017 bytte DT Group A/S, som Beijer Byggmaterial ingår i, namn till STARK Group.

Beijer Byggmaterial AB är idag Sveriges största helägda bygghandelskedja med 116 byggvaruhus och kakelbutiker över hela landet. Företaget omsätter cirka 12 miljarder SEK och har omkring 2500 anställda. Som en del av STARK Group, en ledande distributör av byggmaterial i Europa, erbjuder Beijer Byggmaterial ett brett utbud av produkter och tjänster till både entreprenörer och professionella hantverkare.

Beijer Byggmaterial har ett organisationsnummer 556012-5220 och som en del av sin verksamhet behandlar de personuppgifter för att tillhandahålla tjänster som kontoskapande och utskick av nyhetsbrev samt marknadsföring av produkter och tjänster.

Beijer Byggmaterial i Örebro – Allt om badrum

Webbsidan ”Allt om badrum” från Beijer Byggmaterial innehåller information, rådgivning och inspiration kring badrumsinredning och renovering. Badrummet beskrivs som en central del av hemmet, och vikten av välplanering betonas, särskilt när det gäller ljussättning, förvaring, golvvärme och stil. Om man har tvättmaskin i badrummet lyfts behovet av extra planering fram.

Det framgår att kostnaden för att renovera ett badrum kan variera kraftigt beroende på flera faktorer såsom om det är en nybyggnad eller renovering, vilka material och installationer som väljs, samt arbetskostnaderna. En indikation ges att ett mellanstort badrum i standardutförande kan kosta mellan 200 000 och 250 000 kronor efter ROT-avdrag. För att få en mer exakt uppskattning rekommenderas det att inhämta offerter från olika aktörer i branschen.

Det nämns att det inte finns någon regel som förbjuder en person att renovera sitt badrum själv, förutsatt att personen har rätt kunskaper. Dock, på grund av de specifika reglerna kring våtrum och för att hemförsäkringen ska gälla vid eventuella fuktskador, är det viktigt att arbetet utförs fackmannamässigt. Det påpekas att elinstallationer aldrig får göras på egen hand.

Valet mellan kakel, klinker eller våtrumstapet beror på personliga preferenser och förutsättningar. Kakel och klinker är populära för deras vattenbeständighet och hållbarhet, medan våtrumstapet kan vara ett mer kostnadseffektivt alternativ. Även om våtrumstapeter tidigare inte ansågs vara likvärdiga med kakel i design, har utvecklingen lett till fler designalternativ.

När det gäller användning av trämaterial som pärlspont i badrum, påpekas det att det är möjligt men med högre risk jämfört med kakel och våtrumstapet. Trä får inte användas i badrummets mest utsatta zoner, och det är viktigt att inte skada tätningsskiktet.

Webbsidan innehåller även bilder från olika varumärken, som Ballingslöv och Hafa, och erbjuder möjligheten för besökaren att välja region eller byggvaruhus för att se aktuellt sortiment och lagersaldo. Det finns även funktioner för att skapa ett konto, logga in, eller återställa lösenord. Beijer Byggmaterial AB, som är ansvarig för webbsidan, hanterar personuppgifter enligt sin integritetspolicy. Webbplatsen innehåller även instruktioner för att använda BankID för inloggning och en funktion för att e-posta innehållet i kundvagnen.

Beijer Byggmaterial – Allt om kök

Beijer Byggmaterial bild på hemsidan.
Beijer Byggmaterial lyfter fram att de erbjuder miljövänliga alternativ, inklusive Svanenmärkta produkter och närproducerade kök.

Webbsidan ”Allt om kök” från Beijer Byggmaterial är en resurs för de som planerar att renovera eller bygga ett nytt kök. Sidan erbjuder hjälp från start till färdigt kök och riktar sig till både privatpersoner och professionella byggare. Med en lång erfarenhet av köksförsäljning, delar Beijer med sig av sin kunskap om utmaningarna och möjligheterna som kan uppstå under processen att skapa ett nytt kök.

Besökare informeras om att de kan få hjälp med att planera och rita sitt kök av företagets kökssäljare. Det finns även information om hur man kan komma i kontakt med en köksspecialist för att diskutera idéer och frågeställningar.

Sidan betonar vikten av att ta hänsyn till familjens behov och förutsättningar, som till exempel storleken på köket, antalet ugnar som behövs, och materialval för bänkskivor. Det nämns också att man bör överväga budget, planlösning, val av köksö, köksluckor, vitvaror, diskho, belysning och golv när man planerar sitt kök.

Det framkommer att man kan besöka en lokal Beijer-butik i Örebro för att få ytterligare hjälp och inspiration, där kökssäljare kan assistera med att skapa ritningar och ge prisuppgifter. Butikerna har även utställningar där man kan prova och se olika kökskomponenter som luckor, bänkskivor och handtag.

Beijer Byggmaterial lyfter fram att de erbjuder miljövänliga alternativ, inklusive Svanenmärkta produkter och närproducerade kök. Inspirationen för att påbörja en köksrenovering kan komma från många håll, och företaget erbjuder flera källor för inspiration både online och i deras butiker.

För att underlätta för kunderna att se aktuellt lagersaldo och sortiment, uppmanas besökare att välja region eller ange sitt postnummer på webbsidan. Dessutom tillhandahåller sidan information om företagets hantering av personuppgifter och erbjuder möjligheten att skapa ett konto eller logga in för att göra inköp.

Beijer Byggmaterial – Allt om golv

Beijer Byggmaterial bild på hemsidan.

Webbsidan ”Allt om golv” från Beijer Byggmaterial är en resurs som syftar till att ge information och vägledning till de som planerar att lägga nytt golv i sina hem. Sidan betonar vikten av att välja ett golv som matchar ens personliga stil och de intryck man vill att rummet ska ge. Det nämns även att det finns möjlighet att få hjälp och rådgivning om man känner sig osäker på vilket golv man ska välja eller hur man lägger det.

Sidans innehåll är uppdelat i olika sektioner. ”Allt om golv” är huvudrubriken, och under den finns underrubriker som ”Se mer under:”, ”TIPS & VÄGLEDNING”, ”Byggbeskrivningar”, ”Populära produkter”, ”Inspiration”, ”Varumärken”, ”Om Beijer Bygg”, ”Inspiration”, ”Mer information”, och ”Kontakt”. Det finns även en sektion där besökare kan välja byggvaruhus eller ange sitt postnummer för att se aktuellt lagersaldo och sortiment.

Andra funktioner på sidan inkluderar inloggningsmöjligheter för privatpersoner, en länk för att återställa glömt lösenord, samt instruktioner för hur man använder BankID för att logga in. Det finns även en notis om att Beijer Byggmaterial AB är personuppgiftsansvarig och att de behandlar personuppgifter för att skapa konton och skicka ut nyhetsbrev samt information om produkter och tjänster.

Beijer Byggmaterial i Örebro – Tjänster

Webbsidan med titeln ”Tjänster | Beijer Byggmaterial” innehåller olika typer av information och funktioner för användarna. Sidan uppmanar besökare att välja en region eller ange ett postnummer för att kunna visa aktuellt lagersaldo och sortiment. Detta kan göras genom att antingen skriva in postnumret i en ruta eller genom att klicka på en länk för att välja ett byggvaruhus.

Besökare som har glömt sitt lösenord erbjuds möjligheten att få ett nytt lösenord skickat till sig genom att ange sin e-postadress. Det finns också information om att Beijer Byggmaterial AB, med organisationsnummer 556012-5220, hanterar personuppgifter för att skapa konton och skicka ut nyhetsbrev samt för marknadsföring av egna och samarbetsföretags produkter och tjänster. Det nämns att Beijer är personuppgiftsansvarig och att det finns en personuppgiftspolicy som besökare kan läsa för mer information om hur företaget behandlar personuppgifter.

Instruktioner finns för hur man startar BankID-appen på mobilen för att läsa av en QR-kod, samt hur man startar BankID-programmet och följer instruktionerna. Användare får även en fråga om de vill ta bort alla sina produkter från kundvagnen.

Rubrikerna på sidan inkluderar ”Tjänster”, ”Om Beijer Bygg”, ”Inspiration”, ”Mer information”, ”Kontakt”, ”Välj byggvaruhus”, ”Logga in Privat”, ”Glömt ditt lösenord?”, ”Skapa inlogg till beijerbygg.se”, ”Logga in Privat”, ”Tillbehör”, och ”E-posta kundvagnen”. Dessa rubriker tyder på att sidan erbjuder en rad olika tjänster och information för användaren, inklusive möjligheten att logga in, få inspiration, skapa ett konto, kontakta företaget, eller skicka information om kundvagnens innehåll via e-post.

Det finns också en sektion med rubriken ”Välj butik eller ange postnummer” som återigen påminner användaren om att ange sitt postnummer för att se relevant sortiment och lagersaldo, samt att välja om man handlar som privatperson eller företag.

Kundomdömen för Beijer Byggmaterial

Beijer Bygg i Örebro har fått varierande kundomdömen som speglar en blandad upplevelse. Många kunder har uttryckt sin uppskattning för den kunniga och hjälpsamma personalen. Särskilt uppmärksammat är den goda kundservicen som beskrivs som ”kanon” och en personal som är villig att gå det extra steget för att assistera kunderna med deras behov. Ett exempel på detta är en kund som fick hjälp med bärhjälp, emballering och lastning, vilket var särskilt värdefullt eftersom kunden hade med sig småbarn.

Trots det högre priset jämfört med andra byggvaruhus, upplever många kunder att det är värt det på grund av den höga kvaliteten på byggvarorna och den utmärkta servicen. Det finns dock de som har haft mindre positiva upplevelser, såsom att inte bli bemötta eller att få en virrig beskrivning i lagret vilket försvårade att hitta den önskade produkten. En kund påpekar också att det skulle vara hjälpsamt med en tydligare skyltning för lastbilsförare.

Även om Beijer Bygg i Örebro verkar vara mer inriktade på företagskunder med priser som ofta är exklusive moms, har de ett stort och brett sortiment av byggmaterial. En del kunder finner dock priset något högt om de inte har tillgång till företagsrabatter eller avtal.

Kundcitat från recensionerna
– ”Så tacksam för de kunniga säljarna på Beijer Bygg i Örebro.”
– ”Kunnig personal, trevligt bemötande.”
– ”Snabb och bra service.”
– ”Kundservice kanon, Kenta fixa behovet utan några som helst problem.”
– ”Bra utbud, lite dyrare än de billigaste alternativen, men bättre kvalité på byggvarorna!”
– ”Blev inte sedd, ingen brydde sig att jag var där.”
– ”Toppen service av Kent. 5 av 5.”
– ”Mycket dyra, men det finns det mästa man behöver.”
– ”Väldigt bra service från kunnig personal. Rekommenderas!”
– ”Bra kundservice, alltid gott kaffe.”

Huvudpunkter
– Kunnig och hjälpsam personal
– God kundservice trots högre priser
– Positiva upplevelser med extra hjälp, särskilt uppskattat av kunder med småbarn
– Några kunder upplevde bristfällig service och svårigheter att hitta varor
– Bred och kvalitativ produktportfölj
– Prissättning som kan upplevas som hög utan företagsavtal
– Företagsinriktning med priser ofta exklusive moms
– Variation i kundupplevelser, från mycket nöjda till de som inte kände sig sedda

Teodor Axelsson
Senaste inläggen av Teodor Axelsson (se alla)