Makita

Makita verktyg

Makita verktyg: Din Guide till Robust och Pålitlig Prestanda

Makita är ett välkänt varumärke inom verktygsindustrin, känt för sin kvalitet och innovation. Företaget har etablerat sig som en pålitlig tillverkare av elektriska och sladdlösa verktyg, med produkter som är avsedda både för proffs och DIY-entusiaster. Med ett brett utbud av verktyg och tillbehör, från bormaskiner och skruvdragare till trädgårdsutrustning som grästrimmers och gräsklippare, erbjuder Makita lösningar för en mängd olika arbetsuppgifter och projekt.

Verktygen från Makita karakteriseras av deras hållbarhet och effektivitet, vilket gör dem till ett populärt val för bygg- och renoveringsprojekt. Det japanska företagets engagemang för innovativ teknik resulterar i produkter som är både kraftfulla och användarvänliga. Exempelvis utgör den sladdlösa serien LXT 18 volt och XGT 40 volt max banbrytande plattformar som erbjuder användarna stor flexibilitet utan att kompromissa med kraft eller prestanda.

För de som söker verktyg som kan hantera krävande uppgifter erbjuder Makita också ett omfattande sortiment av tillbehör och batterisystem. Detta inkluderar bland annat högkapacitetsbatterier och snabbladdningsteknik som förlänger användningstiden och effektiviserar arbetsflödet. Ett köp av Makita verktyg är därför en investering i pålitlighet och prestanda för alla typer av arbetsprojekt.

Makita Företagsöversikt

Makita är känt för att leverera högkvalitativa elverktyg och tillbehör. Företagets tjänster uppfyller kundernas behov inom bygg-, industri- och konsumentsektorer och utgör en marknadsledande position.

Historia

Grundat i Japan, har Makita etablerat sig som en global aktör inom tillverkningen av elverktyg och andra produkter för byggindustrin. Genom decenniernas innovativa utveckling har varumärket blivit synonymt med pålitliga och hållbara verktyg anpassade för professionellt bruk.

Varumärkesvärden

Makita värdesätter hög kvalitet och kundnöjdhet framför allt. Deras produkter är designade för att inte bara göra jobbet enklare utan även för att vara roliga och enkla att använda. Denna kombination av funktionalitet och användarvänlighet reflekteras i varje verktyg som bär Makitas varumärke.

Marknadstäckning

Makita är en etablerad marknadsledare med en omfattande närvaro i många länder världen över. Företaget bedriver försäljning och distribution av sina produkter över flera sektorer vilket inkluderar både industriella och hemanvändare som värdesätter pålitlighet och effektivitet i sina arbetsverktyg.

Makitas Produktutbud

Makita är kända för sitt brett sortiment av verktyg anpassade för både proffs och gör-det-självare. Deras produkter sträcker sig från batteridrivna och eldrivna verktyg till trädgårds- och specialiserade verktyg, vilka alla är designade med hållbarhet och effektivitet i åtanke.

Batteridrivna Verktyg

Makitas utbud av batteridrivna verktyg stärks genom deras LXT-teknologi, som är en av de mest avancerade batteriplattformarna på marknaden. Denna seriens batteridrivna verktyg omfattar:

 • Borrmaskiner & Skruvdragare
 • Slagborrar
 • Mutterskruvdragare
 • Tigersågar

Varje verktyg är konstruerat för att vara kraftfullt och ändå energieffektivt med lång batteritid.

Elverktyg

Sektionen för elverktyg inkluderar en imponerande samling av robusta och tillförlitliga verktyg. Bland Makitas elektriska verktyg finns:

 • Hammarborrar
 • Slipmaskiner
 • Cirkelsågar
 • Sticksågar

Dessa verktyg drivs av Makitas innovation inom motor- och batteriteknologi, vilket säkerställer optimal prestanda.

Trädgårdsverktyg

Inom kategorin trädgårdsverktyg finns produkter designade för vård av utomhusmiljöer. Makitas sortiment erbjuder:

 • Gräsklippare
 • Häcksaxar
 • Röjsågar och trimmers
 • Kedjesågar

De trädgårdsverktyg som drivs av Makitas XGT® 40V max-batterier erbjuder längre drifttid och effekt jämförbart med bensindrivna verktyg.

Specialiserade Verktyg

Makitas specialiserade verktyg täcker särskilda behov inom både hantverk och industri. Utbudet inkluderar:

 • Multifräsar
 • Spikpistoler
 • Betongslipar
 • Rörtänger

Dessa specialverktyg är designade för specifika och avancerade applikationer, där precision och pålitlighet är nyckelfaktorer. Makitas engagemang för innovation återspeglas i varje produkt i denna kategori.

Populära Verktyg och Maskiner

Makita är känd för sitt omfattande utbud av hållbara och pålitliga maskiner för professionella och hemmafixare. Sortimentet inkluderar allt från skruv- och borrmaskiner till sågar och slipmaskiner, utformade för att möta olika behov inom bygg och hantverk.

Skruvdragare

Makita erbjuder skruvdragare som är kraftfulla och användarvänliga, perfekta för arbete med skruvar i olika material. Deras 18V LXT series är speciellt populär, och erbjuder både precision och lång batteritid.

Borrhammare

För tuffare jobb som kräver borrning i betong eller sten, är borrhammare från Makita ett effektivt alternativ. Dessa maskiner kombinerar rotations- och slagfunktioner för maximal effektivitet.

Sticksågar

Sticksågar passar när arbetet kräver kurvsågning i olika material. Makita’s modeller balanserar ergonomi med kraft, vilket gör dem till en favorit för detaljrikt snickeriarbete.

Cirkelsågar

För raka sågningar i till exempel trä eller plast, är Makitas cirkelsågar tillförlitliga maskiner. De erbjuder precisionsjusteringar för sågdjup och vinkel, samt hög säkerhet och komfort.

Tigersågar

Dessa sågar är mångsidiga och kan hantera allt från nedrivningsprojekt till precisionssågning. Tigersågar från Makita är kraftfulla och designade för att enkelt byta blad utan verktyg.

Vinkelslipar

Makitas vinkelslipar lämpar sig för arbete med metall och sten. De är robusta och pålitliga, och kan användas för att kapa, slipa eller polera olika ytor. Utrustade med säkerhetsfunktioner såsom återstartsskydd och mjukstart bidrar de till en säkrare arbetsmiljö.

Batteriteknologi och Laddning

Makita har etablerat sig som en ledande aktör när det gäller batteriteknologi för elverktyg. De erbjuder hållbara batterilösningar och effektiva laddare, vilket är avgörande för både proffs och DIY-användare för att maximera verktygens prestanda.

LXT Batteriplattform

Makita’s LXT (Lithium-ion Extreme Technology) plattform erbjuder en omfattande serie av batteridrivna verktyg vilka är designade för att leverera långvarig strömförsörjning och snabb laddning. Plattformen inkluderar 18V LXT-batterier, som är kända för sin användbarhet över ett brett spektrum av verktyg, från borrmaskiner till trädgårdsredskap.

Batterisortiment

Batterisortimentet hos Makita inkluderar både 7,2V och 10,8V Li-ion-batterier samt XGT-batterierna, en nyare serie som riktar sig mot mer krävande applikationer. XGT-batterierna ger en lösning för användare som behöver ytterligare kraft och uthållighet jämfört med LXT-serien.

Laddare

Makita’s laddare är konstruerade för att optimera laddningscykler med avseende på spänning, ström och temperatur, vilket bidrar till ett längre batteriliv. Ett exemplar av dessa är en laddare som klarar att ladda 14.4V och 18V LXT slide-batterier, och har inbyggd avkylningsfläkt för att skynda på processen och skydda batterierna. Laddningstiden varierar mellan 30 och 50 minuter beroende på batteriets kapacitet, vilket minimerar arbetsavbrott och ökar produktiviteten.

Makita för Hem och Trädgård

Makita erbjuder ett brett sortiment av verktyg för hemmet och trädgården som kombinerar hög kvalitet med användarvänlighet. De erbjuder lösningar för både inomhusbruk och trädgårdsarbete, från dammsugare till grästrimmers.

Hemmakväll Verktyg

För hemmabruk tillhandahåller Makita effektiva dammsugare som anpassar sig väl till olika typer av ytor och behov. De är utformade för att vara kraftfulla men samtidigt lätta att hantera, vilket gör städningen både snabbare och grundligare.

Trädgårdsmaskiner

I trädgården underlättar Makitas trädgårdsmaskiner så som grästrimmers och motorsågar arbetet avsevärt. Deras verktygssortiment för trädgård inkluderar robusta och pålitliga maskiner som är avsedda att hålla länge, även vid frekvent användning.

 • Trädgårdsmaskiner från Makita omfattar:
  • Grästrimmers: För noggrann trimning av gräskanter.
  • Motorsågar: För beskärning och för att ta ned träd.
  • Tillbehör: Breddar användningsområdena för redan befintliga maskiner, inkluderat olika typer av saxar och blad.

Makita är kända för sitt konsekventa fokus på innovation och kvalitet, vilket reflekteras i deras användarvänliga och hållbara verktyg för både hemmet och trädgården.

Kundservice och Support

Makita är kända för att erbjuda en omfattande kundservice och support till sina återförsäljare och kunder. Deras tjänster omfattar allt från frågor om produkter och inköp till detaljerad hjälp med garanti och underhåll. Kvaliteten på service är hög och syftar till att säkerställa en god kundupplevelse.

Garanti

Makita erbjuder garantitjänster för att säkerställa att deras verktyg fungerar som utlovat. Kunden kan förvänta sig att få hjälp med frågor som rör garantins omfattning och hur man går tillväga för att använda den. Garantitiderna varierar beroende på produkttypen.

Reparationer

När det kommer till reparationer, har Makita etablerat ett nätverk av servicepartners för att hantera allt från enkla justeringar till mer avancerade problem. Kunderna kan få tillgång till reparationstjänster:

 • På plats: hos auktoriserade servicepartners.
 • Online: genom Makitas kundsupport.

Underhåll

För att förlänga livslängden på verktygen, är rätt underhåll kritiskt. Makita uppmanar till regelbundet underhåll och har resurser tillgängliga för att vägleda kunderna i att bevara verktygens kvalitet och driftskapacitet. Kunden kan kontakta kundservice för specifik vägledning om underhåll av deras produkter.

Arbetskraft och Miljö

Makita prioriterar arbetstagarnas välbefinnande samt miljön i tillverkningen av sina verktyg, där både ergonomi och hållbar produktion står i fokus för att skapa produkter av hög kvalitet som är lätta att använda.

Ergonomi

Makitas verktyg är utformade för att minska fysisk belastning och förbättra användarupplevelsen. Med ergonomisk design och lätt vikt beaktas användarnas långvariga arbete, vilket hjälper till att förebygga trötthet och öka produktiviteten.

Hållbar Produktion

Makita engagerar sig för att minska miljöpåverkan i sin produktion. De implementerar processer med målet att tillverka hållbara verktyg som håller hög kvalitet och samtidigt bevarar miljön för framtida generationer. Företagets strävan efter att använda miljövänliga material och metoder återspeglas i deras produktsortiment och tillverkningsfilosofi.