Bolist

Bolist byggvarhus i Sverige

Bolist byggvarhus i Sverige: Din guide till lokala byggprojekt

Bolist är en välkänd kedja av byggvaruhus i Sverige som erbjuder ett brett utbud av byggmaterial och verktyg för både professionella hantverkare och hemmafixare. Med sina över 175 butiker över hela landet positionerar sig Bolist som ett nära alternativ för konsumenter som söker kvalitativa byggprodukter och tillhörande tjänster. Bolists sortiment omfattar allt från grundläggande byggmaterial till mer specialiserade verktyg och utrustning, vilket gör det möjligt för kunder att finna det de behöver för att genomföra olika projekt, stora som små.

Bolist strävar efter att inte bara vara en leverantör av byggvaror men även en kunskapskälla och inspirationsportal för sina kunder. Deras fokus ligger på att tillhandahålla tjänster och produkter som möjliggör för byggentusiaster att skapa och underhålla sitt hem med förtroende. Genom att anpassa sortimentet efter säsong och rådande trender inom byggmarknaden, säkerställer Bolist att de alltid är aktuella och relevanta.

Varuhuskedjans engagemang för sina kunder framgår också av de olika kampanjer och erbjudanden som de regelbundet lanserar. Dessa initiativ utformas för att ge mervärde och ytterligare underlätta för kunderna i deras byggprojekt. Särskilt intressant är startpaketet för unga entreprenörer som är inriktade på att etablera sig i byggbranschen, ett initiativ som pekar på Bolists vilja att stödja och bidra till nästa generations hantverkare.

Om Bolist

Bolist representerar en av Sveriges mest framstående aktörer inom byggbranschen, med ett omfattande nätverk av lokala byggvaruhus. De erbjuder allt från starta eget-kit, en mängd färger, till allmänt byggmaterial.

Historik och grundande

Bolist startades som en kedja av fristående byggvaruhus. Med tiden har konceptet växt och idag består Bolist av närmare 175 anläggningar över hela Sverige. Flera av dessa butiker har en lång historia och har drivits inom familjen genom generationer, medan andra är nyetablerade familjeföretag.

Bolist som varumärke

Som varumärke står Bolist för närhet och tillgänglighet. De arbetar aktivt för att vara den lokala byggvaruhuskedjan som både yrkeshantverkare och hemmafixare kan lita på. Bolists VD säkerställer att varje butik upprätthåller en hög standard av service och kvalitet. Varumärket Bolist har blivit synonymt med att erbjuda en bred produktportfölj med förmånliga priser, vilket gör dem till en stark aktör inom byggbranschen.

Produkter och tjänster

Bolist byggvaruhus är välkänt för sitt omfattande sortiment av byggvaror och de tjänster de erbjuder yrkeshantverkare. De har tjänster som är särskilt anpassade för hantverkare och nystartade bolag som söker att effektivisera sin vardag.

Produktutbud

Bolist tillhandahåller en bred skala av byggmaterial för renovering och byggprojekt. Deras produktutbud inkluderar, men är inte begränsat till:

 • Virke: Olika dimensioner och material för stommar och konstruktioner.
 • Fönster & Dörrar: Varierande stilar och isoleringsgrader.
 • Isolering: Produkter för värmereglering och energieffektivitet.
 • Gips: För innerväggar och tak.

Tjänster för hantverkare

För yrkeshantverkare erbjuder Bolist en rad tjänster som syftar till att göra deras arbete smidigare. Dessa tjänster inkluderar bland annat:

 • Byggplanering: Hjälp med att utforma effektiva arbetsplaner.
 • Byggrådgivning: Professionella råd och vägledning för olika byggprojekt.
 • Färgblandning: Anpassade färglösningar för specifika projekt.
 • Fönstermätning och beslag: Precisionstjänster för korrekt installation.
 • Förmedling av hantverkare: Kontaktvägar för att hitta kvalificerade yrkesmän.
 • Hemleverans av byggvaror: Bequäma leveranslösningar för byggmaterial och verktyg.

Bolist hjälper även de som är i process att starta eget eller som nyligen har startat ett nystartat bolag, genom paket av tjänster och varor anpassade efter deras specifika behov.

Ekonomi och företagsstrategier

BOLIST är en framträdande aktör i byggbranschen och dess ekonomiska initiativ samt företagsstrategier har haft en tydlig inriktning på investeringar och att stärka sin marknadsposition. Deras insatser har omfattat paket för att stödja entreprenörskap samt strategier för att bredda sin närvaro på den svenska marknaden.

Investeringsmöjligheter

BOLIST har identifierat behovet av att stödja nästa generations entreprenörer genom att tillhandahålla startpaket. Dessa startpaket inkluderar resurser värda upp till 100 000 kronor och är inriktade mot unga individer mellan 18 och 28 år som ambitioneras att starta eget inom byggsektorn. Denna investering är inte bara tänkt som ett finansiellt stöd utan också som ett sätt att försäkra en kontinuerlig tillväxt inom industrin.

Marknadsposition

Genom sin närvaro på mer än 170 platser i Sverige har BOLIST konsoliderat sin ställning som en lokalt förankrad bygghandelskedja. De etablerade anläggningarna sträcker sig från norr till söder, vilket skapar en stark tillgänglighet och närhet till kunderna. Denna strategi har lett till en utökad marknadstäckning och har befäst BOLIST som en central leverantör för både yrkeshantverkare och hemmafixare.

Byggprojekt och samarbete

Bolist byggvaruhus spelar en avgörande roll i stödet för lokala byggprojekt och samarbete med aktörer inom byggbranschen. De erbjuder expertis och material, och strävar efter att bidra positivt till byggsektorns utveckling genom nära samarbeten.

Samarbete med lokala byggvaruhus

Bolist har ett omfattande nätverk av närmare 175 lokala byggvaruhus över hela Sverige. Dessa anläggningar är strategiskt belägna för att säkerställa att byggprojekt av alla storlekar får tillgång till byggmaterial och tjänster då de behöver det. Ett exempel är Harås Byggvaror, en lokal handlare inom Bolists kedja, som är känd för sitt engagemang i samhället och stöd till lokala entreprenörer. Det nära samarbetet mellan Bolist och de lokala byggvaruhusen gör det möjligt för yrkeshantverkare och hemmafixare att finna material och få rådgivning som är anpassad efter deras specifika projektbehov.

Samarbete med nystartade bolag

Bolist gör det möjligt för nystartade bolag inom byggbranschen att känna sig trygga i att de har tillgänglighet till byggvaror och expertis. För dessa bolag är tillgången på pålitliga leveranser och support av stor betydelse för att byggprojekt ska kunna genomföras effektivt. Bolist anordnar också specifika program och erbjudanden som är designade att främja framväxten av nya företag. Ett exempel är en årlig sista ansökningsdag den 30 juni för nystartade bolag att ansöka om särskilda förmåner och partnerskap, därmed skapa en grund för långsiktiga affärsrelationer.

Framtidsutsikter och expansion

BOLIST byggvaruhus positionerar sig starkt för framtida tillväxt i Sverige, med tydliga planer för expansion och innovation inom byggbranschen.

Nationell expansion

BOLIST har etablerat sig som en ledande kedja inom byggvaruhandeln med närmare 175 butiker runt om i landet. De siktar på att fortsätta sin expansion, där de både stärker sin närvaro på marknaden och strävar efter att vara det närmaste byggvaruhuset för varje kund. Med tjänster som riktar sig till både yrkeshantverkare och hemmafixare, växer BOLIST genom att tillgodose en bred kundkrets. Företaget uppmuntrar även entreprenörskap inom byggsektorn genom att erbjuda starta eget-paket, vilket kan attrahera nya aktörer till industrin.

Innovation inom byggbranschen

Innovation är en avgörande faktor för BOLISTs framtid. Deras tillväxt är inte bara kvantitativ utan också kvalitativ, med en ständig strävan efter att införliva nya tekniker och tjänster som underlättar den dagliga verksamheten för sina kunder. Satsningen på innovation är särskilt relevant i ljuset av de nuvarande utmaningarna inom byggbranschen; stigande räntor och materialkostnader. Genom att ta till sig nya lösningar kan BOLIST effektivisera både sina interna operationer och kundernas byggprojekt, vilket gör dem till en föredragen partner i en snabbt föränderlig industri.

Kundservice och support

Bolist är en kedja av byggvaruhus i Sverige som lägger stor vikt vid kundservice och support. De förstår vikten av att tillhandahålla en effektiv och hjälpsam service till sina kunder. Kundtjänsten är tillgänglig via telefon och e-post, vilket underlättar för kunderna att få snabb hjälp med sina frågor och problem som kan uppstå.

Kontaktvägar:

 • E-post: Kundservice kan nås via e-post på [email protected]. Bolist strävar efter att besvara alla e-postmeddelanden inom 24 timmar på vardagar.
 • Telefon: Kundservice kan kontaktas på telefonnummer 0771-432 432. Öppettiderna är från måndag till fredag mellan 07.30 och 16.00.

Följande tabell visar öppettiderna för Bolists kundservice:

Dag Öppettider
Måndag 07.30 – 16.00
Tisdag 07.30 – 16.00
Onsdag 07.30 – 16.00
Torsdag 07.30 – 16.00
Fredag 07.30 – 16.00
Helgdagar Stängt
Röda dagar Stängt

Bolist eftersträvar att ständigt förbättra sin kundservice och uppmuntrar feedback från sina kunder för att ytterligare anpassa och förbättra deras service. Vd för Bolist, som har en central roll i bolaget, säkerställer att kundsupporten upprätthåller hög standard och är i linje med företagets värderingar och målsättningar.

Kundservice hos Bolist är inte bara en kontaktväg för frågor och bekymmer, utan de spelar också en viktig roll i att erbjuda stöd och kunskap om produkter och tjänster för att kunden ska känna sig trygg i sitt val av Bolist.