Bauhaus

Bauhaus byggvaruhus i Sverige

Bauhaus byggvaruhus i Sverige: En guide till kvalitetsprodukter för hem och renovering

Bauhaus är en välkänd kedja byggvaruhus i Sverige som erbjuder ett brett sortiment för att tillgodose behoven hos både proffs och gör-det-självare. Kedjan, som ursprungligen kommer från Tyskland, etablerades i Sverige under 1997 och har sedan dess vuxit sig stark på den svenska marknaden.

Med ett omfattande utbud inom bygg, badrum, färg, trädgård, verkstad och belysning, har Bauhaus etablerat sig som en betydande aktör. De har för närvarande flera butiker över hela landet, vilka kännetecknas av deras stora ytor och breda sortiment. Kedjan är även känd för att möjliggöra bekväm shopping online med alternativ för hemleverans eller hämtning i varuhus.

Bauhaus satsning på tillgänglighet och varierat utbud gör det enkelt för kunder att hitta allt de kan tänkas behöva för sina projekt. Med en tydlig ambition om att tillhandahålla kvalitetsprodukter och god service strävar Bauhaus efter att vara det självklara valet för alla typer av bygg- och renoveringsprojekt i Sverige.

Om Bauhaus varuhus

Bauhaus är känt för att vara ett varuhus med brett sortiment som täcker allt från byggmaterial till trädgårdsutrustning.

Historia och bakgrund

Bauhaus etablerades först i Tyskland under grundåret 1960 av Heinz-Georg Baus. Det började som en vision om att erbjuda ett omfattande utbud av bygg- och renoveringsmaterial under ett och samma tak. Sedan dess har Bauhaus utvecklats till en av de mest framstående försäljarna av byggvaror och -tjänster i Europa.

Bauhaus i Sverige

Sedan etableringen i Sverige har Bauhaus expanderat betydligt och erbjuder nu tjänster och produkter i flera varuhus runtom i landet. Bauhaus har förvandlats till en vital del av den svenska bygghandeln och lägger stor vikt vid tillgänglighet både genom sina fysiska butiker och onlineplattformar.

Butiksinformation

I denna sektion hittar läsaren detaljerad information om Bauhaus byggvaruhus i Sverige, inklusive butiksnätverket samt öppettider. Dessutom beskrivs de exklusiva fördelarna som erbjuds genom Bauhaus Premium Kundklubben.

Butiksnätverk

Bauhaus har ett omfattande butiksnätverk i Sverige, med närvaro i större städer som Stockholm, Göteborg och Malmö, liksom i mindre orter inklusive Uddevalla, Knivsta och Hyllinge. Etableringen av Bauhaus startade 1997 och har sedan dess växt till ett nätverk av varuhus som täcker såväl norra regioner i Umeå, över mellersta Sverige i Örebro och Västerås, till de södra delarna i Växjö och Karlstad.

Öppettider

De flesta Bauhaus-varuhus har enhetliga öppettider:

 • Måndag–Fredag: 06:00–20:00
 • Lördag: 06:00–18:00
 • Söndag: 07:00–18:00

Observera att öppettiderna kan variera något vid större helgdagar eller i vissa städer.

Bauhaus Premium Kundklubben

De som ansluter sig till Bauhaus Premium Kundklubben erhåller exklusiva förmåner såsom specialerbjudanden, poäng på alla inköp och inbjudningar till specialevenemang. Medlemskapet är ett sätt för Bauhaus att både belöna återkommande kunder och erbjuda en högre nivå av service och uppskattning.

Produkter och tjänster

Bauhaus byggvaruhus i Sverige erbjuder en bred repertoar av produkter och tjänster som täcker behoven hos både hemanvändare och professionella. De har ett omfattande sortiment med allt från byggmaterial till verktyg och trädgårdsprodukter, samt VVS och belysning. Varje kategori innehåller kvalitetsprodukter som kompletteras av Bauhaus expertis genom tillgängliga tjänster.

Byggmaterial

Bauhaus har ett brett utbud av byggmaterial som inkluderar färg, trä- och byggvaror. Med mer än 150 000 produkter är varuhusen utrustade för att tillgodose projekt av alla storlekar, vare sig det gäller renovering eller nybyggnation.

Trädgårdsprodukter

Inom trädgårdsprodukter erbjuder Bauhaus allt från små verktyg till större maskiner och utrustning. De har lösningar som hjälper kunder att underhålla och försköna sina trädgårdar, vilket inkluderar ett varierat utbud av trädgårdsmaterial och växter.

VVS

Bauhaus sortiment inom VVS är omfattande och inkluderar produkter för både kök och badrum. Kunderna kan räkna med professionella tjänster som montage och rådgivning för allt från rörinstallationer till komplexa badrumsrenoveringar.

Belysning

Från funktionell belysning till designad belysning, Bauhaus har ett stort sortiment av belysningslösningar för inom- och utomhusbruk. Varuhuset tillhandahåller både produkter och konsultation för att säkerställa att belysningen motsvarar kundens behov.

Verktyg och maskiner

Handverktyg, elverktyg, och större maskiner utgör en essentiell del av Bauhaus produktutbud. Företaget erbjuder ett komplett verktygssortiment för verkstad, hus och trädgård, och de tillhandahåller även tjänster som maskinuthyrning för de som behöver utrustning för specifika projekt.

Priser och erbjudanden

Bauhaus varuhus kännetecknas ofta av konkurrenskraftiga priser och lockande erbjudanden, både i de fysiska butikerna och online via deras nätbutik. Dessa erbjudanden kan omfatta allt från byggmaterial till hem- och trädgårdsprodukter som finns till specialpriser för att möta kundens behov.

Varuhusets erbjudanden

I Bauhaus fysiska butiker uppstår regelbundet kampanjer som ger kunderna möjligheten att införskaffa diverse produkter till rabatterade priser. Exemplifierat genom veckans annonser, framhäver Bauhaus ofta tidsbegränsade erbjudanden där kunder kan hitta allt från verktyg till färg och badrumsinredning till nedsatta priser. Varuhuset arbetar ständigt med att uppdatera sina erbjudanden för att anpassa sig till säsongens efterfrågan och trender.

Bauhaus nätbutik

I Bauhaus nätbutik är det lätt att ta del av aktuella erbjudanden, vilket även följs upp med en prisgaranti som säkerställer att kunderna får marknadens bästa priser. Online shopping erbjuder också tillgång till ett bredare sortiment och extra service såsom hemleverans. Klart utmärkta priser och välorganiserade kategorier gör det enkelt för kunden att finna erbjudanden som bäst passar deras projekt och budget.

Kundtjänst och support

Bauhaus strävar efter att erbjuda sina kunder en högkvalitativ service och tillgänglig support. Företaget uppmärksammar vikten av kundnöjdhet och arbetar kontinuerligt för att säkerställa att kunderna får den hjälp och de svar som behövs.

Service och rådgivning

Bauhaus erbjuder omfattande service och rådgivningstjänster för att tillgodose sina kunders behov. De fokuserar på att förse kunder med kunskap om produkter och tjänster samt att ge råd som underlättar kundens beslutsprocess. För de som behöver hjälp med att välja rätt produkt eller tjänst, är Bauhauss personal utbildade för att erbjuda expertis och stöd.

Kundtjänstkanaler

Bauhaus har etablerat flera kanaler för att hantera kundtjänstärenden effektivt:

 • Telefon: Kunder kan nå kundtjänst via telefon under generösa öppettider för att snabbt få hjälp med frågor eller funderingar.
 • E-post: För de som föredrar skriftlig kommunikation finns det en e-postadress som kunderna kan använda för att få kontakt med Bauhaus.
 • Live-chatt: En direkt chattfunktion finns tillgänglig via Bauhaus webbplats för omedelbar dialog och support.

Dessa kundtjänstkanaler bidrar till en lättillgänglig och användarvänlig upplevelse för alla som söker hjälp eller service hos Bauhaus.

Karriärmöjligheter och anställning

BAUHAUS erbjuder ett brett spektrum av karriärmöjligheter för individer som söker anställning inom bygghandeln. Företaget präglas av en kultur som främjar intern rekrytering till ledande positioner, vilket belyser möjligheterna till personlig och professionell utveckling.

Lediga tjänster

På BAUHAUS arbetsplatser finns det en kontinuerlig efterfrågan på ny personal i takt med att företaget expanderar. Aktuella lediga tjänster sträcker sig från försäljning och kundservice till logistik och varuhantering. Kandidater kan ta del av utveckling och karriärmöjligheter på flertalet orter i landet, från Umeå i norr till Malmö i söder.

 • Exempel på lediga tjänster hos BAUHAUS inkluderar:
  • Säljare
  • Lagerarbetare
  • Butiksledning

Det finns information om lediga tjänster direkt tillgänglig på BAUHAUS hemsida för intresserade jobbsökande.

Inspiration och innovation

Bauhaus strävar efter att vara en inspirationskälla för sina kunder och en pionjär inom innovation i byggvaruhandeln. Med ett omfattande sortiment som ständigt uppdateras och förbättras, prioriterar de att möta konsumenternas behov genom att erbjuda de senaste produkterna och lösningarna för hemmet och byggprojekt.

Inspiration för kunder

Bauhaus erbjuder en unik shoppingupplevelse där kunderna hämtar inspiration till sina hemprojekt. Varuhusen är utformade för att uppmuntra till kreativitet, med rumsliga lösningar och stilfulla uppvisningar som visar på en mångfald av möjligheter och kombinationer. De förser sina kunder med innovativa produkter och kreativa lösningar, vilket gör det enklare för gör-det-självaren att förverkliga sina idéer och projekt.

Kunder har även tillgång till digital inspiration genom Bauhaus hemsida, där de kan navigera i sortimentet och se olika produkter i olika miljöer. Detta ger en fördjupad förståelse för hur produkterna kan användas och integreras i deras egna hem.

Utbildning och event

Bauhaus anordnar utbildningar och evenemang som är utformade för att både informera och inspirera. De erbjuder workshops och demonstrationsdagar där kunder kan lära sig nya färdigheter, få kunskap om de senaste trenderna och teknikerna samt tips om hur man använder nya verktyg och material. Genom dessa event får kunderna möjlighet att själva delta och prova på, vilket stärker deras förmåga att ta sig an egna projekt med självförtroende.

Samarbeten och partnerskap

Bauhaus byggvaruhus i Sverige har etablerat sig som en viktig aktör på marknaden, mycket tack vare sina samarbeten och partnerskap. De strategiska valen i samarbeten har stärkt kedjans position och erbjudandet inom byggsektoren.

Lokala hantverkare

Bauhaus har skapat ett värdetillväxt genom att kollaborera med lokala hantverkare. De erbjuder ett brett sortiment av produkter och material som är essentiella för hantverkare och byggentreprenörer. Detta samarbete innebär att kunderna kan ta del av en kombination av både material och tjänster under samma tak.

Fredells byggmarknad

Ett särskilt noterbart partnerskap är samarbetet mellan Bauhaus och Fredells byggmarknad. Fredells, som är en äldre och etablerad aktör inom byggmaterial, har kompletterat Bauhaus med ytterligare expertis och ett fördjupat sortiment. Denna förening har stärkt Bauhaus erbjudande och cementerat företagets ställning som en omfattande leverantör för både DIY-entusiaster och professionella användare.